Home Gastvissers Alleen aan Vlaardingen

Alleen aan Vlaardingen

Advertenties

 

 

Hallo Fishguppyers

Het was al weer veel te lang geleden dat ik gevist had . Volgens mij 3 weken. Dus daar moest wat aan gebeuren.  Met John afgesproken  om vrijdagavond naar Vlaardingen te gaan.  Maar ja , maandag bericht van John dat hij corona had . Niks aan de hand , dinsdag niks aan de hand , woensdag niks aan de hand , donderdag werd John wel ziekjes en toen was het vrijdag. En John deed bericht dat het hem echt niet gaat lukken. Te ziek .  Dus ja dan alleen er op uit . Op het werk kunnen regelen om 2 uur eerder te stoppen en zodoende kon ik met een uur file toch nog voor 18.00 uur bij Wout  van  Leeuwen zijn om aas op te halen. Ik kreeg daar wel een rotmededeling dat ze binnenkort niet meer open zijn op vrijdagavond Dus hoe dat dan weer moet…. Afijn , om 18.00 uur lagen mijn lijnen in het water en was het wachten op beesten die ik nooit eerder gezien had . Gelijk maar genieten van alle moois op het water. Ook was het oppassen voor natte voeten want het water stond wel errugh hoog vandaag .

Het bericht van de week van de Brabantse broeders gaf me hoop dat misschien voor het donker nog een tong op het droge zou komen . Maar dat was niet zo . Alleen wat botjes lieten zich zien en wat wijtinkjes. Ik denk dat het zo rond 20.00 uur was en daar waren ze dan ineens . 2 maatse tongen ongeveer tegelijk .

Dat geeft de burger moed.  En ik blij. Maar zo snel als ze er waren zo snel waren ze ook weer weg . Tussendoor ging het wel rustigjes door met een beetje vangen van botjes en wijtinkjes.  Geen grote erbij maar die komen nog wel . Totdat …….. ik denk dat het ongeveer 21.30 uur was , een echte tongenklap op de hengel . Laat maar even liggen nog , ben net bezig aan m’n koffie met saucijzebroodje.  En ja hoor , draaien en dat ging echt zwaar  en daar kwam een hele hele mooie tong op het droge . 36 cm , dat was de grootste van dit jaar .

Even later zelfde verhaal maar dan zonder saucijzebroodje  en koffie , totdat vlak voor de kant …. ineens los en de lijn kwam binnen met 1 haaklijn minder . Dat was knap kl…. vul zelf maar in. Gevist tot 23.30 uur met tussendoor de wijtinkjes , botjes , een steenbolk en een dikke vette grondel . Dus deze avond wel 5 soorten vis gezien .

Op de laatste draai toch nog een mooie maatse tong van 30 en zo was het avontuur  weer ten einde . Nu maar hopen dat John niet nog zieker is geworden want man man man , wat baalde die gast dat hij niet kon gaan vissen. We zullen maar heel snel een nieuwe  afspraak maken. Met visvriendelijke groet , Eldert

 

 

 

Verzonden vanaf mijn Galaxy

 

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Fishguppy > oktober 15, 2022

  Antwoord

  Hey Eldert, weer een mooi resultaat voor jou!
  Zo herken je meteen de echte tongvisser en dat smaakt naar meer!
  Klote voor de vrijdagavond vissers voor het aas, dat Wout sluit op vrijdagavond, voor de lokale geen probleem, die gaan er eerder om of sturen iemand anders erom.
  Gelukkig hebben wij in het Brabantse land meer keuzes van aas aanbieders?
  Suc6 en nog grotere tong toegewenst voor je volgende sessie!
  Grtjes Peter

 2. Jack Jozen > oktober 15, 2022

  Antwoord

  Hoi Eldert.
  Je hebt een prachtige avond gehad jammer dat je er ook nog een verspeelde maar voor tegenwoordig is het een super vangst ik geloof best wel dat John de bale had en met zun tween is toch altijd wat gezelliger he , Maar je foto,s zijn super mooi gelukt ben je fotograaf van beroep en nu op naar de volgende sessie .
  Heel veul groetjes Jack.

 3. Stefan > oktober 15, 2022

  Antwoord

  Hey Eldert, ziet er goed uit! Jij hebt een paar mooie lappen gevangen, precies wat je voor ogen had. Verder nog het gebruikelijke guppyspul, maar dat hoort erbij als je een fishguppy bent he!? Hopelijk is de stek bevallen zonder verlies van onderlijn? Laat ze smaken!
  Groeten, Stefan

 4. ies > oktober 15, 2022

  Antwoord

  Hey Eldert, al met al toch een mooie visserij gehad met veel beet op de toppen, dus lekker bezig geweest.
  Mooie maatse tongen gevangen en helaas ook 1 verspeeld. voor John te hopen dat hij snel van corona hersteld. Tja wat wout betreft, als je heel zeker weet dat je gaat vissen en mij echt vroeg de melding geeft kan ik het eventueel voor je ophalen, maar dat moet echt bijtijds zijn want na 1700 kan ik anders mijn auto niet meer in de wijk kwijt. Peter kan in dat geval je mijn mailadres geven. Voor de volgende sessie wens ik je uiteraard weer de rammelende toppen en een emmertje maatvis.
  Groetjes Ies

 5. Henry > oktober 15, 2022

  Antwoord

  Beste Eldert,
  Ook voor jouw een succesvolle avond aan de waterkant. Jammer dat je maatje niet mee kon,na het horen van zo’n vangst is dat voor hem extra balen maar ja, er komen nog veel andere dagen.Flappen van 36 cm. zaten er bij ons niet bij, de grootste bij ons was 33 cm. maar ik behoef nou nog net geen speciale pan te kopen om deze lekkernij in z’n geheel te kunnen bakken. Ook bij ons was het water hoog en zeker na het passeren van een schip was het oppassen voor natte voeten. Na zo’n 3 weekjes niet meer gevist te hebben is dit weer een fantastische start!! Voor je volgende visserij wederom veel plezier, rammelende toppen en dit alles hopelijk in het bijzijn van je maatje John.
  Groetjes, Henry

 6. hugo > oktober 15, 2022

  Antwoord

  Hey Eldert,

  Leuk om weer iets van je te horen, en deze maal met scheefsmoeltjes. de target vis gevonden. Spijtig dat die ene loste net voor de kant (viste je met gevlochten onderlijnen)! want dat is sneu zo een tong verspelen. Het belooft toch nog een mooi najaar te worden, tong en de wintervis die eraan komt. Ga één van deze ook nog eens een poging wagen, die 39cm van Stefan steken mij de ogen uit ha ha. Veel succes bij de volgende, misschien komen we elkaar eens tegen.

  Groetjes Hugo

 7. Leen > oktober 15, 2022

  Antwoord

  Hoi.eldert
  Weer lekker bezig geweest
  Wat aas betreft als het op je route ligt
  Op rotterdam zuid op de pleinweg bij hengelsport eagle haal ik mijn aas altijd
  Iedere ochtend om 6.00 open ook op zondag
  En vrijdag tot 21.00
  Groetjes.leen

 8. Nico > oktober 15, 2022

  Antwoord

  Hoi Eldert. Jammer dat je Maat ziek was geworden want lekker met ze twee vissen is toch leuk. Kan je lekker bij kletsen en dan natuurlijk de vissen naar boven halen. Zeer mooie foto’s van genomen en met ook een leuk verslag er bij. Voor mij en me broer is het van 1 september geleden dat Wij samen hebben gevist, En met me andere vismaat al vanaf 9 februari dus wordt het ook onderhand tijd eens. Hopen op gauw herstel van je maat zodat je dan samen er op uit kunnen. Veel succes voor de volgende sessie toegewenst alvast.

  Groetjes Nico.

 9. Gino > oktober 15, 2022

  Antwoord

  Hoi Eldert,
  Jammer van John alvast veel en snel beterschap…
  Mooi tongen op de kant en tussendoor de gebruikelijke soorten dan heb je toch niet stil hoeven zitten en is de avond zo voorbij… vind ikzelf altijd jammer dat het snel voorbij is, pff
  Ja wat moet je nou als de hengel zaak vroeg sluit? Hopen dat je maatje John er in de toekomst meebrengt zeker, hèhè.
  Succes bij de volgende alvast.

  Grtjs Gino

 10. Eldert > oktober 15, 2022

  Antwoord

  Hallo allemaal. Weer bedankt voor de leuke reacties. En ook voor de goede tips . Ies , ik vind dit een prachtig aanbod wat je me doet . Dit zal ikzeker onthouden . Stefan , bedankt voor jou tip van deze week . Deze avond 0,0 lijnen verspeeld . Die ene vis , sja das een beetje eigen schuld dikke bult denk ik . Ik hou het er op dat ie niet goed geknoopt was . Was wel gevlochten draad. Gino , over het algemeen is bijna iedere visdag te snel om . Maar ja er zijn ook andere verplichtingen . En dat is nu met de hond zaterdags naar puppycursus. Wel leuk hoor , En John … hopelijk ben je niet nog zieker geworden wanneer je die grondel heb gezien.
  Voor iedereen , ga nu vissen , rammelende toppen ( bijna) verzekerd .
  Groeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *