Home Gastvissers Erik, vissen aan de Waterweg

Erik, vissen aan de Waterweg

Advertenties

Hey Peter en visvriendjes.
Tot mijn grote ergernis ging het mij niet lukken om afgelopen zondag naar het zilte nat te verplaatsen om daar mijn viskriebels los te kunnen laten.
Dan maandag maar, windkracht 4 en gelukkig toch nog maar een 2 mm regen was de voorspelling volgens buienalarm. Gaan met die banaan dus.
’s Ochtends om 0400 uit de veren, koffie, een snelle snee witte mik en kijken wat buien alarm nu zei.
Windkracht 4 en een regenverwachting van 25 mm…. Dju, dat was andere koek.
Gelukkig was de auto al geladen, het aas besteld, voldoende proviand aanwezig dus eigenlijk geen reden om niet te vertrekken. Parasol en mijn ‘naar èèn kant waterdichte boks’ nogmaals gecheckt op aanwezigheid en richting de Waterweg.
Daar aangekomen viel er een lichte motregen, geen man te bekennen en stikke donker. Aan de gang dus. Tijdens het opzetten van mijn stekje, werd ik bijna ondersteboven gelopen door een vissert, van Belgische afkomst die het ook niet kon laten om zijn hengels te luchten. Hij koos stelling een honderd meter links van mij.
Hoog water tegen 0700, de lijnen nat om 0615. Meteen was het raak en kon ik mooie maatse wijtingen hun toekomst voorspellen.
Meteen daarna stopte het ook met miezeren en viel het me pas op dat er eigenlijk geen wind stond.
Het zou toch niet….? Jawel hoor. De rest van de dag droog weer, af en toe controleerde de zon of ik er nog was en bleef de wind achterwege.

Wat een mazzel weer. Alhoewel ik er prima bij zat, lichte wind in de rug en de plu om mij heen, zo kon me eigenlijk weinig gebeuren.

Met regelmaat kwam er een visje een praatje maken, wat steenbolkjes een scharretje en tegen de avond zelfs een tong en bijna alles op pieren. De zagers heb ik gebruikt toen het een anderhalf uur tegen laag water aan wat rustiger werd.

’s Avonds vond ik het wel weer genoeg. En ben ik gaan inpakken. Mijn Belgische collega was in het begin van de middag al vertrokken en had verschillende dikke wijtingen. Ik had lekker gevist en best wel wat visjes kunnen begroeten.
Totaal score: 17 wijtingen, allemaal 30+, 4 wijtingen net er onder, 9 ondermaatse wijtingen, 6 steenbolkjes, een scharretje en een tong.

De wijtingen kwamen van ver!
En iedere keer als ik te kort gooide kwamen de kleintjes en steenbolkjes hun gram halen.
De bolkjes en de ondermaatse zwemmen weer, of deden een goeie poging daar toe, vaak vergezeld door een vrolijke meeuw……

De andere hebben een andere bestemming gekregen….

Kortom een fantastische dag, jammer dat er niet meerdere vissers aanwezig waren, ik zou onderhand wel wat Fishguppy’s life willen meemaken om wat ervaringen uit te wisselen of zo maar voor de gezelligheid.

Voor nu: Blijf zwiepen met de lange stok en wie weet tot rap!
Houdoe,
Erik

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > oktober 27, 2021

  Antwoord

  Erik, is een echte wijtingstek en altijd wind in de rug, tussen ZW en NW, jammer dat de gul het de laatste jaren vooral daar laat afweten!

  Groetjes Peter

 2. ies > oktober 27, 2021

  Antwoord

  Hallo Erik, Je hebt er weer een leuk verslag van gemaakt en zo te zien een heerlijke maaltijd gevangen. Veel succes bij volgende vissessie.
  Groetjes Ies

 3. Nico > oktober 27, 2021

  Antwoord

  Hoi Erik. Toch zo te zien een lekker maaltje vis op je bord en laat het je maar smaken daar. Ook toch een leuk verslag er van gemaakt en met mooie foto’s er bij. Hopelijk kom je nog eens aan de waterkant een fishguppy’s tegen. Voor de volgende keer succes alvast dan.

  Groetjes de Zeehondentemmer.

 4. Erik Bloem > oktober 27, 2021

  Antwoord

  Thx Les,
  ms tot ergens aan de waterkant.

 5. Erik Bloem > oktober 27, 2021

  Antwoord

  Hey Nico, ouwe zeehonden temmer…..
  Ik hou mijn ogen open naar andere guppies…..

 6. Jack Peelman > oktober 27, 2021

  Antwoord

  Amaai Erik, dat bordje ziet er niet verkeerd uit !

  Fijn gevist en een vlot verslag, bedankt weer.

  Groetjes,
  Jack

 7. Erik Bloem > oktober 27, 2021

  Antwoord

  Hey Jack,
  dat dacht ik ook….
  Was weer genieten na een dagje topsport.
  Groetjes

 8. Eldert > oktober 27, 2021

  Antwoord

  Hallo Erik
  Mooi verslag van een mooie visserij. Blijf verslagen insturen he . Wij genieten er van .
  Groet Eldert

 9. Gino > oktober 27, 2021

  Antwoord

  Hoi Erik,
  Mooi verslag met wat foto’s erbij prima hoor.
  Gelukkig is het weer omgeslagen en de vangst was dik inorde toch!?
  Wat heb je er een heerlijke maaltijd van gemaakt.
  Misschien tot aan de waterkant wie weet…
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 10. hugo > oktober 27, 2021

  Antwoord

  Hoy Erik,

  Leuk verslag gemaakt van je mooie visserij man. Dat bord mag je me altijd serveren jong, ziet er lekker uit. Er is veel water aan de WW maar misschien komen we elkaar wel eens tegen. Eens een selfie plaatsen dan zal ik je herkennen ( weet niet of dit al is gebeurt) Succes bij je volgende sessie.

  Groetjes Hugo

 11. Stefan Groenheide > oktober 28, 2021

  Antwoord

  Hey Erik, daar heb ik vorig jaar ook wat tijd doorgebracht, mooie beschutte plek, kan soms erg druk zijn zie ik weleens vanaf de overkant, waar momenteel mijn voorkeur naar uit gaat. Maar een mooi maaltje vis gevangen hoor en mooi verslag, ga zo door, zou ik zeggen. Tot ziens, Stefan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *