Home Gastvissers Leon aan de Zimmerman

Leon aan de Zimmerman

Advertenties


Hoi Peter,

Sessie Zon maar geen Vis,

Na een week druk en dagen van 15 uur ,maar eens even een maandagje vrij gepakt . Dus ik kon kiezen tussen een vloertje nog te leggen op de overloop of gaan vissen , nou het weer was goed dus keuze snel gemaakt. Even het tij gecheckt en aas halen en op pad… Ja waar ga je dan heen, hoorde weleens wat van de Zimmerman geul , was daar in de buurt al een paar keer geweest volgens mij ook weleens aan die geul een stukje terug maar dat was al gewist uit me geheugen. Dus daar maar eens kijken , na her en der wat rond gevraagd te hebben om precies te staan, nou dat is simpel, richting Rilland ,dorp door, tot aan de dijk ,rechtsaf en stukje verderop heb je een trap op de dijk, die over en richting het water lopen over de slijk/zandplaat.

Leon aan de Zimmerman

Op de foto was het nog afgaand water dus nog even wachten voordat alle water weg was, maar dat gaat hier vrij snel ,laagwater rond half drie, was er rond half twaalf. Op het gemakje achter het water aan gewandeld, daarbij af en toe wat optuigen en verder lopen met heel de handel. Als aas leeglopers en zagers & mes heften, daar kon het dus niet aan liggen. 2 spoelen met gevlochten lijn erop , een hengel met 3 afhouders en een met jo de banjo jojo voor de Gul .

Leon aan de Zimmerman

Na het water nog wat verder gezakt was , eindelijk de geul kunnen bereiken , en die is wel mooi diep daar, de zee schepen komen ook aardig dicht langs de kant daar, niet zo dicht als bij Bath maar scheelt niet veel, met uiteraard ook hier de onvermijdelijke mini tsunami’s , dat koste me nog me tas met brood helaas haha ja opletten blijven. Nu dacht ik toch hier ga ik wel wat uithalen, maar alles bleef onaangeroerd ,aas bleef eraan ,geen beet helemaal niks nada noppes…. Geen scharretje , geen gul niks, de enige vangst die ik had was een mooi botje, maar die sloeg ik eraan toen ik binnenhaalde raar gehaakt was hij/zij, en zwemt weer rond.

Leon aan de Zimmerman

Wel een schitterende middag gehad met heel de dag zon in me toeter en geen wind, dat ontbrak nog, zonnebrand en een zwembroek .. Kan niet altijd feest zijn!! Deze week nog even avonds sessie doen , binnenkant Oosterschelde kering even kijken of daar een gulletje zit, stug volhouden zal wel weer nachtwerk worden zoals gewoonlijk ,laag pas rond 2400.

Leon aan de Zimmerman

Met vriendelijk groeten Leon,

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > februari 19, 2013

  Antwoord

  Hoi Leon,
  erg leuk verslag weer!
  Ik had je geloof ik al gemaild, dat je hier de laatste jaren, net als aan Bath zelf geen wonderen mag verwachten, alleen nog een botje, na de baggerwerkzaamheden?
  Vroeger was dit zo een goede stek, waar je werkelijk alles kon verwachten, maar nu is het droevig gesteld, net als aan Waarde!

  Groetjes peter

 2. leon > februari 20, 2013

  Antwoord

  Hoi Peter,

  ja klopt ,maar toch even proberen had geen zin om ver te rijden …

  Grtjes

 3. Peter(fishguppy) > februari 20, 2013

  Antwoord

  Hoi Leon, je hebt gewoon gelijk!
  Niet geschoten is altijd mis!
  Had zomaar wel goed kunnen zijn, diep water binnen werpbereik.

  Groetjes peter

 4. Marc > februari 20, 2013

  Antwoord

  Waren altijd leuke stekken ja. Ging zelf nog weleens bij de spuisluis bij die windmolens staan,daar kon je ook wel lekker vissen.

 5. Mark > februari 21, 2013

  Antwoord

  Hoi Leon,

  Leuk dat er iemand iets post van de westerschelde. Zoals je zelf schrijft is het droevige gesteld, zelfde als bij waarde ellewoudsdijk enz.

  Ik vermoed dat dit te maken heeft met de verdiepingen en het slib wat dit met zich meebrengt?

 6. leon > februari 21, 2013

  Antwoord

  Hoi Mark,

  Ja helaas is het droevig, zit vrij regelmatig aan de westerschelde , toch volhouden he haha..
  Bij dat sluisje bij Bath ook al vaak gezeten op die piertjes daar,Waarde,Baarland,noem alle plekken maar op. maar mijn favoriet is toch Hoedekenskerke,daar valt altijd nog wel wat te vangen, maar inderdaad Gul nog niet gezien dit jaar….in 2011 met oud en nieuw stuk of wat dikke smurven daar eruit getrokken, dus waar ze nu zijn?? zal wel een wat minder jaartje zijn, ook daar is het crissis…

  Mvgr Leon

 7. huib > februari 21, 2013

  Antwoord

  Hey,
  Jammer he dat er zo weinig gevangen wordt aan de Westerschelde,wel mooi weer gelukkig. Ben benieuwd of het aan de kering wat is .
  Groeten,
  Huib

 8. leon > februari 22, 2013

  Antwoord

  Hoi Huib,

  Gisteravond even aan de kering geweest , was best fris met die wind in je toeter, een klein gulletje kunnen landen dus toch nog eentje gevangen dit jaar haha maar zwemt weer was te klein, ga nog eens daar proberen op die stek zag er veel belovend uit zeker in de zomer denk ik .

  Grt Leon

 9. Nico > februari 22, 2013

  Antwoord

  Hoi Leon je heb toch uiteindelijk een klein
  gulletje kunnen landen.Al was hij maar niet
  al te groot en dus blijven proberen tot je
  een keer wat grotere vangt de aanhouder wint.

 10. Nico > februari 22, 2013

  Antwoord

  Hallo Leon. Ook heb ik met me broer aan de
  zimmermangeul een keer gevist Maar wij hebben denk ik niet op de juiste plaats gevist.Omdat we toen over de dijk kwamen zagen we toen rechts op de plaat zeehonden liggen.En daar willen wij nog een keer terug en dan op de juiste plaats. Mvr groeten. Nico

 11. Werner R. > februari 22, 2013

  Antwoord

  Hey Leon,

  Altijd leuk om jou berichten te lezen.
  Iedere keer een andere stekkeuze om toch maar die ene gul te kunnen vangen..
  Hoop dat het je nog lukt dit jaar!
  Kende deze stek wel, (woon er 15 min. vandaan)maar dat het de zimmermangeul was dat wist ik niet..
  Ook al heel lang geleden dat ik daar gevist heb, toendertijd was het water daar van zeer slechte kwaliteit en dat kon je gewoon zien aan de vis die je ving.
  Ook paling kon je daar toendertijd goed vangen.
  Hoop volgende keer op een bericht met meer vis van je!

  Groeten Werner R.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *