Home Strand en kantvisserij Frank en Peter, vissen aan ‘t scheur

Frank en Peter, vissen aan ‘t scheur

Advertenties

Tongen in de regen

Eindelijk een Tongentrip met men makker Peter aan de nieuwe waterweg.Met alweer schitterende kleine zagertjes van Lobbezoo-Zeeaas

Door verschillende Coronaregeltjes van 2 kleine landjes “ België en Nederland” was er voor mij nog geen mogelijkheid geweest om tot de Tonggronden te geraken. `s Middags al op tijd vertrokken naar het stekje om dat we toch niks anders te doen hadden en de spits te ontlopen . Daar aangekomen is er geen wolkje aan de lucht, we laten de plu en regenjas achter in de auto en maken de spullen klaar om er in te vliegen.Buiten wat Grondeltjes gebeurd er weinig tot het donker wordt.

Wat we ook doen niks! We speuren alles af en staan geconcentreerd te vissen, maar nada!

Frank en Peter, vissen aan

Frank en Peter, vissen aan

Dan beginnen de Botten te bijten Tong nog niet, we wachten af.

Frank en Peter, vissen aan

Er staan nog meerdere vissers en die vangen ook veel Bot maar toch al verschillende Tongen. Ondertussen is het weer van zon naar een beetje miezeren naar flinke buien veranderd. Ik ga snel de paraplus halen en trek een regenpak aan.

Frank en Peter, vissen aan

De moed begon al een beetje in mijn schoenen te zakken tot plots de eerste Tong binnen komt.

Frank en Peter, vissen aan

Er kwamen er nog en Peter was ook flink in de weer.

Frank en Peter, vissen aan

Frank en Peter, vissen aan

Frank en Peter, vissen aan

Frank en Peter, vissen aan

Frank en Peter, vissen aan

Tot ik plots een doffe knal hoor, het was men maatje die onderuit geschoven was over de gladde natte stenen. Effe checken dat kan hard aankomen, maar alle lijkt oké voorlopig. Door de regenbuien en het fanatiek vissen zijn er weinig foto`s genomen toch kwamen ze vlotjes op de kant . Rond 23.00uur waren de meeste vissers weeral vertrokken maar wij zijn nog doorgegaan en om 01.00uur gestopt . De beet was eruit en Peter had zichtbaar pijn van zen val . De vangst , samen 22 maatse Tongen , de ondermaatse weet ik niet meer en een partij Botten voor de buurvrouw Van Peter.

Frank en Peter, vissen aan Frank en Peter, vissen aan

Het was een natte bedoeling maar deed deugd om nog eens aan het water te staan met de Tongenkoning van de waterweg, dat we snel weer meer mogen vissen makker. Zagertjes waren favo en met de leeglopers hebben we nauwelijks gevangen, dus halverwege mee gestopt!

Gr Frank

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. Erik uit Schaijk > oktober 1, 2020

  Antwoord

  Dju Peter,

  dat je jezelf niet ongelukkig valt man!!
  Mooie sessie weer, geweldig om te lezen.

 2. Peter(Fishguppy) > oktober 1, 2020

  Antwoord

  Frank, makker, dat hedde gij mooi omschreven!
  Ben inmiddels weer de oude hoor, klein pijntje aan mijn scheenbeen, niks meer!

  Frank, hopelijk kunnen we weer snel?
  Groetjes Peter

 3. Gino > oktober 1, 2020

  Antwoord

  Hoi Frank&Peter,

  toch een geweldig verslag en wat foto’s genomen met dit slechte weer…het is er dan ook de tijd van het jaar voor zeker .De boeren zullen er blij mee wezen !Toch verder gezet met taai omstandigheden en het werd dan toch beloond met een kluts vis .
  @Peter verzorg je maar goed man en opletten in de toekomst…”je wordt ouder papa” !!
  Succes nog verder.

  grtjs Gino

 4. ies > oktober 1, 2020

  Antwoord

  Hoi Frank en Peter,
  Wederom een mooi verslag en dito foto’s.Zo zie je maar, de aanhouder wint.Je zult maar na die eerste uurtjes denken dat heb ik weer, iedereen vangt en ik ga een paar uur vissen en grijp er weer naast. Het zijn dus up en downes en uhhh dan bedoel ik natuurlijk niet de eerste onvoorzichtige ski les van Peter, gelukkig maar dat het geen blijvend letsel gaf en dat je kon doorvissen. maar zo zie je het kan verkeren, zo heb je vanaf de eerste ingooi beet en zo kan het losgaan nadat je net weg bent. Lol dat weet je dan natuurlijk niet omdat je dan al weg bent. maar leuke klus vis en de buurvrouw kan ook de winter weer doorkomen. Voor de volgende sessie uiteraard weer rammelende toppen toegewenst
  Groetjes ies

 5. Nico > oktober 1, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter en Frank. Achteraf ben je nog goed terecht gekomen en dat je bijna niks heb na zo een val. Leuke foto’s gemaakt en natuurlijk met een leuk verslag er bij maakt het helemaal top…
  Hoop toch een keer ook zoveel Tong te vangen en is het lang geleden. Jammer dat het Weer niet voor Jullie mee wilde werken.

  Groetjes De Zeehondentemmer

 6. Eldert > oktober 1, 2020

  Antwoord

  Weer een verhaal om van te likkebaarden. Mooi nacht gehad met lekker wat tong. Wat wil men nou nog meer.
  Leuk verslag met mooie foto’s erbij . Klasse .
  Groet Eldert

 7. Henry > oktober 1, 2020

  Antwoord

  Hallooo Frank en Peter,

  Zo Belgische viscollega, da’s een prima verslag van jullie tongenmepperij aan de waterweg. Super natuurlijk dat jullie samen na lange tijd eindelijk ‘ns een sessie vanaf de kant konden vissen i.p.v. vanuit een boot.Ondanks het slechte weer hebben jullie samen toch weer ‘n mooie kluts vis op de kant getakeld en ik weet zeker dat er heel wat afgezeverd is onder het genot van enkele Belgische gele rakkers. Peter ik hoop dat je spoedig geneest van je uitschuiver, wij nemen voor dit opstakel zoals je weet altijd een rolleke tapijt van 50cm. breed mee, voorkomen is immers beter dan genezen!!!Leuk dat jullie samen weer op pad zijn geweest en……ik weet nu ook dat Frank kan schrijven!!!!

  Groetjes, Henry

 8. henk > oktober 1, 2020

  Antwoord

  hallo peter en frank
  wat een pech dat het weer zo,n slecht weer was peter
  en dan worden de kanten glad en heb je het snel zitten
  gelukkig ben je er toch nog goed vanaf gekomen
  met frank weer een mooie kluts vis gevangen
  en hopelijk toch een fijne vissessie gehad

  groet henk 1 van de drie limburgers

 9. henk > oktober 1, 2020

  Antwoord

  hallo peter en frank
  wat een pech dat het weer zo,n slecht weer was peter
  en dan worden de kanten glad en heb je het snel zitten
  gelukkig ben je er toch nog goed vanaf gekomen
  met frank weer een mooie kluts vis gevangen
  en hopelijk toch een fijne vissessie gehad

  groet henk 1 van de drie limburgers

 10. jack jozen > oktober 1, 2020

  Antwoord

  Hoi Frank en Pedro.
  Je hebt er een pracht verslag van gemaakt en dat je ondanks de slechte weergoden toch nog een mooie bult vis gevangen hebt. Peter weet dat wij altijd een rolletje tapijt mee nemen en dat werkt perfeckt met zulk weer dat doen we sinds ik zelf ook een keer op mijn rug gelegen heb en mijn hengel brak. De foto,s zijn ook weer mooi gelukt op naar de volgende sessie veul groetjes Jack.

 11. hugo > oktober 2, 2020

  Antwoord

  Hallo Frank en Peter,

  Na een maand verlof in Spanje ben ik weer in ons Belgenland.Leuk om te lezen dat je samen met je maat weer aan de WW hebt gezeten.Dat dat corona gedoe maar vlug voorbij is want dat legt ons toch aan ketting hé!Jullie hebben er zo te zien een leuke maar natte sessie gevist met veel plezier en veel vis mooi toch!wat moet een mens nog meer hebben hé!
  Ik hoop dat Peter niet te veel last van zijn schuiver heeft overgehouden want dat kan hij nu als de pest missen.Succes bij jullie volgende trip.

  Groetjes Hugo

 12. Nico > oktober 8, 2020

  Antwoord

  Hallo Peter. Van Harte Gefeliciteerd met je Verjaardag vandaag en een heel fijne dag toegewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.