Home Gastvissers Gino en Erik, vissen in Zeeland

Gino en Erik, vissen in Zeeland

Advertenties

Hé peter en andere guppy’s.

 

Vorige week weer eens contact gehad met Erik, of ik zin had om weer eens samen te gaan? Hij was het baarzen en haaien geweld even zat en wilde weer eens een avondje op de tong proberen.

Afgesproken voor de zaterdag maarja wat gaan we doen? Zeeland? Strand? Vlaardingen? Rotterdam?

Hier en daar kwam er wel een berichtje maar de ene dag was de andere niet en de vangsten waar overal erg wisselvallig.

Eind van de dag de knoop doorgehakt en besloten naar Zeeland te rijden.

Bergen nog niet uit of er stond al file….#”&€@#

( Ik had ook nog contact gehad met Gino en zou hem laten weten waar we naartoe zouden gaan) hier dacht ik aan toen ik 35 minuten later aan kwam bij Rilland …. Niet om alvast een voorsprong te hebben Gino! Hahaha

Normaal ben ik er met 45 minuten nu koste het mij bijna 2 uur … Maarja ik wilde eigenwijs over Zeeland en niet over België, eigen schuld

 

Maar goed het vissen.

Erik heeft een 25 minuten op mij moeten wachten, ik zou de 5 ons zagers de man mee brengen en is in de tussentijd wat aan het gooien geweest met een shadje. Wel wat volgers van Baarsjes ( geen zeebaarzen) maar niet van de maat dat ze de shad weg kregen.

Wel grappig om te zien dat we er weer een soort kunnen bijschrijven hier!

19:25 dan eindelijk aangekomen op de stek, snel de hengels opgetuigd en ingegooid, reserve lijnen beazen en eens kijken wat André er allemaal van vind! ( André is de hond, die ook eindelijk eens nee mocht)

 

Niet veel later is ook Gino daar.

Hij grapt nog even dat ik op z’n plekje sta en zoekt een plekje een paar meter verder. We waren wat beperkt door de boten die aan de kade liggen.

Erik is de gene die als eerste een vis mag schrijven, een botje.

Niet veel later heb ik een rammel en weet direct al een maatse tong te noteren van 27, m’n andere hengel brengt een botje.

Erik vangt een steenbolk en ik weer op m’n derde draai weer een tong van 27 te pakken, nou als dit de trend is van vanavond dan gaat het helemaal goed komen!

Dan weet je het wel…..

Een lange periode van geen beweging, het is Gino die dan z’n eerste maar ondermaatse tong weet te vangen en bij ons alle 3 komt er weer wat leven in, Erik onze botten koning van de avond weer wat botjes, Gino bot, bolk en ondermaatse tongen, bij mij zijn het voornamelijk ondermaatse tongen.

Rond 22:30 weet Erik een mooie paling te vangen en is Gino z’n eerste maatse aan het onthaken, zijn het bij mij de botjes en bolk die m’n aas gevonden hebben.

En weer is er een periode van weinig beweging, gelukkig dat het spelen met je aas toch wel wat aanbeten weet uit te lokken en krijg ik binnen 30 seconden na wat getrek aan m’n lijn, reactie van de andere kant en weet een schol te vangen! Toch naar even kijken of m’n vriend samen wil poseren!?

 

Erik kan maar niet wennen aan het vissen zonder stroming en het hij hem weg blijven van tong… Het is voor mij ook een aparte visserij maar wist gelukkig wat tong te vinden, nouja de tong mij.

We zitten al weer een plan te bedenken voor as woensdag en besluit tegen 0:00 op te gaan ruimen om zo morgen nog wat zagers te kunnen gaan steken.

Gino en ik besluiten om nog even te blijven staan. We vangen af en toe nog een tong en bot maar het is niet wild.

Iets na 2:00 besluiten wij er ook mee te stoppen. Gino vangt op de laatste draai nog een kleine, ik een maatse.

Al met al hebben we redelijk wat soorten en aantallen gevangen, helaas niet veel maatse tong.

Beide nemen we er 3 mee, beide 6 a 7 terug, de nodige botjes, kleine schol, bolken, 3 paling en een mooie schol

En het belangrijkste we hebben weer goed kunnen lachen!

Even voor 4:00 kruip ik m’n bed in en rond 07:00 staat er dan weer een klein mannetje naast m’n bed die z’n moeder broodjes heeft laten afbakken en een bak koffie laten zetten!

 

Groeten  Erik en Gino

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > september 12, 2021

  Antwoord

  Hey Mannen, goed te zien dat de vis weer enigszins op jacht naar voedsel was!
  Zal vast een hoop leut hebben opgeleverd.
  Hopelijk krijgen we nog een goed najaar?

  Groetjes Peter

 2. Nico > september 12, 2021

  Antwoord

  Hoi Jeff. Gino en Erik. Toch nog wat gevangen en laat de vangsten voor allemaal nu maar door zetten. Zeer mooie foto’s van gemaakt en en ook met een leuk verslag er bij. Voor de volgende keer heel veel rammelende toppen toegewenst alvast.

  Groetjes de Zeehondentemmer.

 3. Jack Peelman > september 12, 2021

  Antwoord

  Leuk verslag weer mannen :-).

 4. Stefan > september 12, 2021

  Antwoord

  Hey Jeff, Gino en Erik, jullie hebben toch een goede levendige sessie achter de rug, aardig wat visjes gevangen, er moet ook tijd zijn voor leut. Alvast suc5 de volgende keer. Groeten, Stefan

 5. Jack Jozen > september 12, 2021

  Antwoord

  Hoi Mannen .
  Het is weer een prachtig geschreven stuk maar de vis viel toch weer tegen het is dit jaar als leest over de hele linie kloten maar waar door? maar jullie hadden toch een hapje genoeg voor hond . Groetjes Jack.

 6. Henry > september 13, 2021

  Antwoord

  Hey mannen,
  Drie musketiers op vissenjacht in Zeeland!!!!Jullie zullen sowieso genoeg gelachen (en gedronken)hebben maar daarbovenop hebben jullie toch ook verschillende soorten vis aan de haak kunnen slaan.Hopelijk gaan de vansten eindelijk wat toenemen zodat we allemaal nog volop kunnen genieten in de nazomer.
  Bij de volgende visserij wens ik jullie wederom veel p!ezier en natuurlijk met regelmaat rammelende toppen.

  Groetjes, Henry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *