Home Gastvissers Huib, strandvissen

Huib, strandvissen

Advertenties

Hoi Peter,

Na dinsdag had ik nog een heleboel leeglopers over. Deze moesten van de week nog opgevist worden. Donderdagavond zag er het beste uit met het weer en de wind. 22.15 laag water. Om 19.00 begonnen op het strand tegelijkertijd met een bekende op deze stek, waar ik al eerder had naast gestaan. De vangst begon op alletwee de hengels met een wijtingkje. Om 19.40 de eerste maatste wijting en precies een uur later 20.40 het eerste doublet van de avond 2 wijting.

Huib, strandvissen

Huib, strandvissen

Rond die tijd ook een bot van 25cm. Tussen 21.00 en 22.00 verschillende doubletten gevangen met om 21.30 de eerste schar en om 22.00 2 scharren tegelijk waar ik even de tijd voor neem om op de foto te gaan.

Huib, strandvissen

Huib, strandvissen

Om 22.30 met het draaien van de stroom gaat het helemaal los. Iedere indraai gaat zwaar, vaak met 2 of 3 vissen.

Huib, strandvissen

Huib, strandvissen

Om 22.30 een triplet waar ik mee op de foto ga.

Huib, strandvissen

Niet veel later weer een triplet, niet normaal zoveel aanbeten.Binnen enkele minuten zitten de haken vol of het aas is er af. Rond 00.00 wordt het weer wat rustiger met de beten. Om 00.30 staat de hengel die er nog maar net in ligt de klapperen het indraaien gaat erg zwaar en er zitten drie wijtingen aan van +-25cm.

Huib, strandvissen

Huib, strandvissen

Dit was een beetje het formaat van de avond slechts 5 stuks boven de 27cm. Om 01.00 ruimt de buurman op en heeft dan 10 scharren en +-20 wijting(kjes) gevangen. Ik ga ook opruimen en de eindstand is 12 scharren 1 bot en 35 wijtingen.

Huib, strandvissen

veruit de meeste vis met opkomend water.

Groeten,

Huib

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > november 4, 2016

  Antwoord

  Hey Huib, mooi man!
  Lekker gevist zo te zien, jammer dat de wijting aan de kleien kant is, maar dat is ieder jaar hetzelfde vanaf het strand.

  Groetjes Peter

 2. jack > november 4, 2016

  Antwoord

  Hoi Huib dan heb je toch een prachtige avond gehad en een mooi maaltje vis en mooie foto,s dat je daar de tijd nog voor had super .

 3. Nico > november 4, 2016

  Antwoord

  Hallo Huib. Niet zo slecht gedaan toch ren een maaltje vis ook naar huis genomen. Ook zeer leuke foto’s gemaakt van de vis en van je zelf en een leuk verslag er bij.

  Groetjes De Zeehondetemmer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *