Home Bootvis verslagen Bootvissen Oosterschelde, met een boot van Dixhoorn

Bootvissen Oosterschelde, met een boot van Dixhoorn

Advertenties

Beste visvrienden, eindelijk weer eens vissen met een boot van Dixhoorn bootverhuur en zeeaas. Eind vorige week vroeg mijn makker Frank, of ik zin had om deze week te gaan tongen of baarzen, nee zei ik, weinig zin, juist terug van onze vakantie. Dan komen er in het weekend een hoop vangstberichten en dan begin ik toch te twijfelen, zou het misschien beter gaan met de boot?

Last minute Dixhoorn gebeld of de prinella nog vrij is en die was vrij voor maandagnacht, de weersverwachtingen waren, in de nacht 1 beaufort uit het noordoosten. Ik heb nog getwijfeld om Frank te bellen, maar besloot toch om alleen te gaan, om op een oude tongstek uit het verleden, te gaan vissen.

Maandag om 17.30u was ik bij Dixhoorn en als ik de boot en aas(6 ons kweek en 4 ons leeglopers)afreken, krijg ik een behoorlijke korting. Ik ben er natuurlijk vaste klant, maar ook word mijn naam en die van Fishguppy regelmatig genoemd, door onze schrijvers, dus misschien vandaar? Ook zegt Laurus Dixhoorn, kijk maar wanneer je terug komt, morgen is de prinella niet verhuurd, voor mijn part blijf je morgen ook de hele dag weg, als je maar een belletje geeft, wat een geweldige service weer.

Nelleke staat me al op te wachten bij de Prinella en na de nodige uitleg en een praatje zwaai ik haar uit en ben op weg naar de stek, de O9 ligt in mijn gedachten en als het meevalt met de wind, ga ik door naar een stek van Jeff, waarvoor dank!

In het begin is het rustig op het water.

Hoe verder we gaan, hoe ruwer het word, afgaand getijde, schuin tegen de wind in.

Als ik voorbij de O14 kom, ligt daar een bootje te vissen, zie ik op afstand en verder helemaal niets. De wind en golven blijken te hoog, om onder de brug door te gaan, dus ik houd het bij de O9, die een beetje in de luwte van de inmiddels Noordelijke wind, ligt.

Ik anker er op een 23 meter water en door het dweilen van de boot, raak ik enkele onderlijnen met Oostende ankerlood kwijt en ik heb er nog maar een beperkt aantal bij, vastzitten was er hier vroeger niet bij, toch maar verkassen tegen het donker, naar wat ondieper, op 17 meter en ik weet er een reuze gup te vangen.

Een vervelend feit, de steenbolkjes komen er weer aan, niet leuk!!

Om de rest van het verhaal kort te maken, ik heb er tot half 12 gelegen en werkelijk geen tikje gekregen, tot de vertwijfeling toe sloeg. Ik verlangde naar huis, met nog 5 ons kweekzagertjes over en de leeglopers de plomp ingegooid.

Wat het zo gemakkelijk maakt om in het donker zo een eind terug te varen, is de GPS, waar een prachtig lijntje instaat om terug in de haven te komen, je moet wel de scheepvaart en de beboeing in de gaten houden, om veilig thuis te komen. Om half 2 was ik weer thuis, na een min of meer dramatische avond, maar ik kom terug, zekers, misschien niet voor de tong, maar naar mijn oude zeebaarsstekken, die altijd veel paling en zeebaars gaven, met soms tong erbij.

Bij het tikken van dit verslag, is het hier buiten bladstil, maar gisterenavond zou de wind om 22u afnemen, maar dat deed hij niet, in tegenstelling! Gemengde gevoelens heb ik hierbij.

Ik steek het toch op de Noorden wind, die voor de bekende tongstekken in de Europoort, juist heel goed werkt, werkt hij in Zeeland vaak verkeerd!

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

13 reacties

 1. Jeff > juni 8, 2021

  Antwoord

  Hé peter,

  Dat is een kl*te nacht geweest dan qua visserij! Maar er toch lekker uit geweest!
  Ik begrijp dat je toch niet op de stek bent gekomen waar ik over vertelde?
  Als het weer mee werkt ga ik er over twee weken met de kano op, eens zien of ik ze terug kan vinden voor je.
  Ik hoop dat je de volgende keer weer rammelende toppen hebt met mooie maatse pan vis.

  Jeff

 2. Gino > juni 8, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Nou dat ze we niet van je gewent dat je weinig of geen visje vangt😳.
  De wind was hier in Rilland ook een noord 3 maar voor de rest was het prachtig weer natuurlijk maar toch spijtig van de vangst.
  En ja Dixhoorn altijd perfecte service ze kennen me ondertussen ook al wel😂👍geweldige familie is het toch.
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 3. Martijn > juni 8, 2021

  Antwoord

  Heej Peter, dat bootje wat jij heb zien liggen was ik… Heb pas een andere gekocht dus was de eerste keer met deze boot. Ik zag inderdaad de Prinella voorbij varen kort onder de kant bij goes/kats. Ik dacht nog, waar gaat die nou helemaal naar toe… Wij hebben ook niet veel meer gevangen, samen zo’n 20 scharretjes waarvan maar een paar echt mooie. Denk dat we voor een tongetje nog heel even moeten wachten?? En de wind viel gister echt tegen ja! En over Dixhoorn gesproken, voor kwaliteit en service zit je daar echt goed! Het is mij nog nooit tegengevallen daar! Suc6 met je volgende trip!! Ik ken je niet, alleen van foto’s dan, maar wie weet komen we elkaar nog eens tegen! Groetjes martijn boone

 4. ies > juni 8, 2021

  Antwoord

  Hallo Peter,
  Soms zit het mee en meestal zit het tegen, normaal gesproken hoort dit spreekwoord qua visvangst niet bij jou, maar zo zie je we komen allemaal zo’n dag wel eens tegen aan de foto’s is het niet te zien je staat er vrolijk op en je krijgt je aquarium ook weer gevuld man man wat een pech. Maar ik neem zonder meer aan dat je de volgende sessie de vrieskist well weer gevuld krijg, Al met al toch een mooi verslag .
  Grotjes Ies

 5. Eldert > juni 8, 2021

  Antwoord

  Ha Peter
  Wat een baalavond man. En dan toch nog de moed er in houden . Knap hoor. Bij Dixhoorn zit je altijd goed , dat weet jij als geen ander. Zowel wat kwaliteit als ook de prijs, daar kan geen ander tegenop . Wat je met de overige zagertjes gaat doen , dat denk ik wel te weten. Ik geloof niet dat die Oosterschelde water gaan zien. Ik denk wel dat we deze week nog een vangstbericht van je te lezen krijgen.
  Succes ieder geval.
  Groet Eldert

 6. Hugo > juni 8, 2021

  Antwoord

  Hallo Peter,

  Er zijn zo van die nachten hè, het is nog vroeg op het seizoen dus het kan alleen maar verbeteren. Dit gaan we zeker eens te samen doen met een bootje op de Oosterschelde. Ga één van deze weken zelf eens een trip wagen naar het water, na 7 maanden niet meer gevist te hebben met de problemen aan de schouder, en de avondklok is het tijd om het vis virus weer aan te wakkeren. Hoop dat we elkaar dit seizoen nog eens tegen komen aan het water om wat bij te kletsen.( Moest je nog een stikker over hebben je mag er mij altijd één bezorgen) die zal een mooi plaatsje krijgen op mijn visbak. Succes bij je volgende trip man.

 7. Nico > juni 8, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter. heb je nu lekker goed weer en dan vallen de vangsten tegen. Jammer voor je en hopelijk de volgende keer dan heel veel succes toegewenst dan. Toch nog leuke foto’s genomen en ook met een leuk verslagje er bij mooi man.

  Groetjes De Zeehondentemmer.

 8. Leen > juni 8, 2021

  Antwoord

  Ook de meester heeft wel eens een slechte dag
  Volgende keer weer beter
  Groetjes

 9. Jack jozen > juni 8, 2021

  Antwoord

  Hoi pedro
  Dat is toch wel een pech avond dat heb je wel eens dat alles tegen zit. Toch jammer zo goed voor berijd maar het is en blijft altijd nog vissen maar aan de foto,s te zien heb je alles goed overleefd op naar de volgende sessie het aas heb je nog wie houd je tegen heel veul groetjes Jack.

 10. Stefan Groenheide > juni 8, 2021

  Antwoord

  Hey Peter, dat is balen zeg, als de wind tegen valt en de vangsten en dan ben je het weleens snel zat, we kennen het allemaal wel, het hoort erbij, des te meer plezier als de puzzel de volgende keer wel in elkaar past.
  Groeten, Stefan

 11. Fishguppy > juni 9, 2021

  Antwoord

  Beste visvrienden, iedereen bedankt voor de leuke reacties!
  Als ik was gegaan om veel vis te vangen en om mijn vriezer te vullen, die eigenlijk nog steeds vol is, van vorig seizoen en de vele scharren, die we al mochten vangen, dan was ik niet gegaan, gewoon ff lekker met een boot vissen, lekker rustig alleen.
  Martijn, een Arvor, mooie boten hoor! Lekker een eigen boot! Ik heb eigenlijk vanaf mijn 18 jaar tot mijn 58 altijd, of de meeste jaren een eigen boot gehad, niks mooier, waren het niet, dat ik altijd 80 km moest rijden, ook als ik pech of stukken had, wat er allemaal bij hoort. Met de tongvangsten, van de kant, die tegenwoordig mogelijk zijn, in mijn achterhoofd, heb ik mijn laatste boot na 10 jaar opgeruimd en blij toe! Ik kan me voorstellen, als je boot in je eigen achtertuin ligt, het heel anders ligt, suc6 met je Arvor! Denk dat de tong er al volop ligt, maar die Noordenwind, he?
  Hugo, moeten we zeker doen! Hugo, als je een sticker wilt, stuur via mail, je adres gegevens en je krijgt hem op de bus!

  Groetjes Peter

 12. Henry > juni 10, 2021

  Antwoord

  Hey Peter,

  Meteen na je vakantie met de boot het water op, wat ‘n verwennerij!!
  Ja zoals jij met regelmaat bij Dixhoorn aanklopt mogen ze je natuurlijk ook wel ‘n bietje verwennen.
  Ik persoonlijk vind het niet zo slim, je hebt immers al het een en ander meegemaakt, om in je eentje in de nachtelijke uurtjes in ‘n bootje op zee rond te dobberen maar dat beslis je uiteraard zelf.
  Je verslag in een adem uitgelezen, gewoon een prachtig verhaal met mooie foto’s als getuige.
  Jammer dat je geen vis hebt kunnen haken maar…..zelfs voor de beste vissers blijft het vissen.
  Voor je volgende poging wens ik je uiteraard wederom veel plezier en ‘n goede vangst
  Groetjes,Henry

 13. Frank > juni 22, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Wist niet dat je vissen was geweest met boot.
  Jammer van de slechte vangst en verkeerde weersvoorspelling.
  Toch best op je eigen ervaring vertrouwen en veilig plekje opzoeken.
  Volgende keer wel bellen , alleen is toch link op zo`n groot water.
  Groetjes Frank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.