Home Gastvissers Zeebaars compilatie met Jack

Zeebaars compilatie met Jack

Advertenties


Hoi Sportvissers,

Alweer een hele poos geleden dat ik nog eens van me liet horen. Mijn laatste verslagje op de internetsites dateert alweer van met Pasen,… Zo weinig gevist dan zal u denken, welnee net héél erg veel beleefd op hengelsportvlak en daarom net even wat minder aanwezig op mijn gebruikelijke internetadresjes. Laat ik beginnen met de vangst; Na de knallende opener vroeg op’t jaar, u herinnert zich misschien mijn paasbaars nog uit voorgaand verslag, werd het de weken na mijn “ vroege vogel “ erg stil op onze Oosterschelde stekken. Tot bijna half juni vingen we niet veel, hier en daar een occasionele vis, op een onder een dobber geviste zager. Gelukkig is de tijd van kommer en kwel toch alweer een poosje aan ons voorbij getrokken. Gedurende een maand of twee vang ik met enige regelmaat weer mijn baarsjes. Ik zet het zo minachtend weg; baarsjes, eigenlijk mag ik dat niet doen, van de ondertussen 69 reeds gevangen baarzen, ving ik er slechts een fractie ondermaatse. De middenmaat zijn vissen tussen de 45 en 55cm., waar ik overigens helemaal blij mee ben. Heel af en toe knalt er ook wel weer eens een beer op de lijn, een tweetal weken geleden had ik het geluk een vette 70+er te mogen scheppen.

Zeebaars compilatie met Jack

Op een avondje ook weleens 5 vissen gehad waarvan drie stuks 65+,… enfin, ondanks dat ik héél veel hoor klagen rond de zeebaarsvangsten mag ik niet mopperen,… het is duidelijk een minder seizoen tot dusver in vergelijk met afgelopen jaren maar,…. wie weet wat het najaar nog brengt. Als vanouds vallen de meeste nachtbaarzen op de Oosterschelde voor de roze GT9 shad, ook de kleur Glitter Black Back ( wat ‘n naam hé ) is nog steeds erg gegeerd. Bovenop het vissen op de Oosterschelde ben ik er eindelijk eens aan begonnen op de Westerschelde. Wat een totaal andere visserij is me dit zeg, daar waar de nacht op de Oosterschelde het productiefst blijkt is het op de Westerschelde stekken net andersom. Ook de kunstaas voorkeurtjes blijken anders. Zo lukte het al enkele malen aardig op slugs, voor mij en m’n vismaatjes een min of meer nieuw kunstaas dat volop in de test fase zit. Door de totaal anders stroming waarin we hier vissen zal het best een poosje gaan aanlopen eer ik dit type van vissen helemaal zal beheersen.

Verder kan ik jullie nog melden dat we er met het St-Croix pro staff team van Van der Poel uit Yerseke aan begonnen zijn om elke tweede zaterdag van de maand “ try out “ dagen te gaan houden. Concreet houdt het in dat ik samen met m’n maatje Hans in de winkel aanwezig ben om u, daar waar we kunnen, advies te verlenen rond het vissen op zeebaars met kunstaas. Ook wordt op deze manier de mogelijkheid geboden om indien gewenst, het zaakje in de praktijk te beleven. Testwerpen van strandhengels, de actie van een plugje testen ( indien aanwezig in demo model ),…. het kan allemaal en ik heet u nu alvast welkom bij Hengelsport Van der Poel. Vissers ik zou zeggen, vang ze straks, die najaarsbaarzen.

Groetjes, Jack Peelman

Pro Staff St-Croix

Hengelsport Van der Poel Yerseke

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

  1. Peter(Fishguppy) > augustus 16, 2011

    Antwoord

    Hoi Jack,
    we zijn weer heel blij met uw mooie bericht!

    Groetjes peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *