Home Gastvissers Luc achter de haaien

Luc achter de haaien

Advertenties


Hello Peter,

Eerst en vooral een gelukkige verjaardag gewenst.

Vrijdag 04/10/2013 had ik een sessie gepland op de Oosterschelde . Om 10 uur had ik eerst een afspraak geregeld met Barbara voor een prijsaanvraag voor een nieuwe achtertent voor mijn boot. Kwam goed uit, net hoog water geweest, dus met afgaand tij vissen. Ze gaven een 4 Bft Z ,bewolkt en kans op een bui. Ik besluit eerst op een stekje aan de kering te gaan proberen. Toen ik er aankwam was er nog geen stroming en mijn bootje gaat dwars liggen in de wind waardoor ik dieper lig dan gewoonlijk. Mijn hengels lagen nog maar net in het water en gelijk aanbeten van … je weet het zo, ondermaatse steenbolk ,wijting en schol. Mijn 2é hengel staat krom als ik de eerste nog aan het beazen ben . Ook een gekende aanbeet dat resulteert in een gladde gevlekte haai.

Luc achter de haaien Luc achter de haaien

Het duurt echt lang voor de stroming erin komt en tot zolang blijven die ondermaatsen mijn aas verslinden. Scharretjes, afwisselend met bolk en wijting. Enkel, doubletten en tripletten zoveel je maar wil.

Luc achter de haaien Luc achter de haaien

Als de stroming er dan eindelijk inkomt is het even gedaan met het kleine spul. Maar dan vang ik enkel nog haai en haai en ….. Pfffff nog haai. Doch bij de vierde was ik net iets te enthousiast met bovenhalen dat ik hem verspeel, waar ik eigenlijk niet mee zit. Hiervoor was ik nou ook niet gekomen.

Luc achter de haaien Luc achter de haaien

De vorige keer kon ik op deze stek nog tongen en een hondshaai ,of is het nou hondsgarnaal 🙂 ,vangen.

Luc achter de haaien Luc achter de haaien

Maar tongmans laat zich hier niet zien en ik besluit een andere stek te proberen om mijn aas op te vissen. Ik ga in de buurt van de R22 liggen en hier ook alweer ondermaats spul en veel groen na het keren van het tij. Teveel naar mijn zin zelfs waardoor ik weer opkras en nog 2 andere stekken ga proberen. Dit maal tegen de groene betonning aan. Ook hier alweer veel last van groen en bij elke ophaalbeurt ben ik wel een haakje kwijt. Krab ,kreeft… god mag het weten, maar ik geef er nu toch definitief de brui aan voor die dag en keer met een lege vismand maar voldaan terug de haven binnen. Gelukkig is het op een enkel licht buitje na toch droog gebleven.

Groeten Luc

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > oktober 8, 2013

  Antwoord

  Hoi Luc,
  Laat het me een keer weten van je kap, van de prijzen?
  Als je nu naar buiten kunt, gaat het moeilijk worden zonder vis naar huis te komen, zo te zien en te horen aan de berichten!

  Nog bedankt voor de felicitaties, van mijn 35e verjaardag!

  Groetjes peter

 2. Johan het (loze) vissertje > oktober 8, 2013

  Antwoord

  Hey Luc

  Ziet er goed uit. Zo zie je maar, dat de ene keer, niet de andere is. Haai is nog een vis die ik graag wil vangen, maar dan wel een, die zich niet schaamt voor de fotocamera.

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

 3. Luc > oktober 9, 2013

  Antwoord

  Peter, ik hoop dat je je net 35 voelt maar er zo uitzien ???? 🙂
  Johan, misschien moet je eens met me mee voor een sessie, al denk ik dat het voor haai spoedig over is dit jaar.
  mvg,
  Luc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *