Home Gastvissers ’t Dobbertje met de Marie Louise op anker

’t Dobbertje met de Marie Louise op anker

Advertenties


Scharren en wijting festival met visclub het dobbertje uit bergen op zoom.

Nadat we op 29 September waren vissen met de visclub op de oosterschelde waarbij de vangsten bijzonder tegen viel verheugden wij ons op de volgende tocht met de Marie Louise van Northseacharters met de geweldige schipper Ludo. Na enkele forums gelezen te hebben hadden we zoiets van wat zal het worden. Aan boord gekomen overlegde we met de Schipper waar we naar toe zouden varen onze voorkeur ging er naar uit om naar West kapelle te varen. Ludo gaf zelf aan om naar de Meerkerk te gaan. Nou hij had wel gelijk . Toen de boot goed voor anker lag en hadden ingegooid begonnen te toppen van de hengels bij iedereen al te klappen de eerste wijtingen waren al een feit.

Nadat het minder ging stromen begonnen de scharren hun eigen te laten zien en hoe de ene draai na de anderen was het bal wat hebben we gevangen zeg.

Toen we besloten in overleg met ludo dat het weer tijd was om terug te varen hebben we de vangst geteld. Gemiddeld had iedereen tussen de 50 en 80 scharren en Wijtingen boven de maat. Als we de ondermaatse die we terug hebben gezet mee geteld hadden dan waren de aantallen dik boven de honderd vissen geweest . We waren met 9 personen allemaal heel veel vis gevangen. Na dat we weer huis waarts keerden waren we allemaal dik te vreden wat een mooie visdag Ludo heel erg bedankt.

Groeten Hans de bruijn Visclub het Dobbertje.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Hassan > oktober 7, 2013

  Antwoord

  Zo te lezen hebben de boys van Het Dobbertje een leuke dag gehad! Ook ik wil al een hele poos met een stel vrienden een keer de zee op met schipper Ludo. De geplande reis van 10 september is ivm slecht helaas niet door gegaan.

  Na het lezen van zo veel positieve reacties over Ludo en zijn Marie-Louise begon het bij mij ook te kriebelen. Dit is de zoveelste positieve reactie! Ludo, als je dit leest, we gaan de geannuleerde tocht zeker nog bij je komen inhalen!

  @ Het Dobberje; Mag ik jullie vragen welke trip jullie hebben geboekt? Ankervissen tot 12nm of een ander arrangement?

  Gr. Hassan

 2. hans > oktober 8, 2013

  Antwoord

  Hallo Hassan wij huren de boot af en dat zijn vaste prijzen die kan je op ludo zijn sitee zien Gr Hans

 3. hans > oktober 8, 2013

  Antwoord

  Hoi Peter mooi verslag weer er van gemaakt.
  Bedankt Hans

 4. Peter(Fishguppy) > oktober 8, 2013

  Antwoord

  Hoi Hans, goed om te lezen dat de schar er weer is!
  Groetjes peter

 5. Hassan > oktober 8, 2013

  Antwoord

  @Hans; Bedankt voor je reactie.

  Ik ben op de hoogte van Ludo’s tarieven en prijzenoverziccht die te vinden zijn op de website. Ben echter benieuwd naar het soort visserij waar Het Dobbertje voor gekozen heeft.

  Was dit een “ankervissen voor de kust” trip? Of “Oosterschelde vissen”? Of “Stormvloed ankervissen” (binnen of buiten)?

  Zelf kom ik uit Voorburg/Den Haag en ben slechts bekend met de tochten die de rederijen uit Scheveningen aanbieden. Ben zelf afgelopen zondag nog mee geweest met een rederij uit Scheveningen.

  Al met al hebben we een super leuke dag gehad. De vangsten waren in de ochtend (tot omstreeks 12.00u) zeer goed te noemen. Uiteindelijk zijn er 50/60 vissen mee gegaan richting huis. De vissen zelf waren helaas niet al te groot, we hebben er dan ook flink wat terug gegooid. We waren met een clubje van 3.

  Omdat de rederijen uit Scheveningen niet ver uitvaren (de kust is nog zichtbaar) willen we dus een keer met Ludo op stap. De schipper van zondag gaf zelf al aan dat de grotere vissen verder uit de kust liggen. Maar we hebben ze dus nog niet mogen begroeten.

  Omdat we nu al meerdere malen vanuit Scheveningen zijn uitgevaren op wat grotere boten (40 tot 50 man) willen we graag ervaren hoe het is met een kleine charter. Ludo gaan we dus zeker nog eens (of meerdere keren) ontmoeten.

  Ik zal, als dat mag, zeker verslag uitbrengen van de nog te plannen trip met Ludo. Vind het zelf namelijk ook onwijs leuk om andermans ervaringen te lezen!

  Gr. Hassan

 6. Peter(Fishguppy) > oktober 8, 2013

  Antwoord

  Hoi Hassan,
  je verslag met foto’s eventueel is altijd van harte welkom!
  Deze trip viel gewoon onder de categorie ankervissen, tot 12 nm, volgens mij?

  Groetjes peter

 7. hans > oktober 8, 2013

  Antwoord

  Hallo Hassan wij hebben er voor gekozen om te gaan ankervissen we hebben ongeveer een uur gevaren naar de Meerkerk dus niet echt voor de kust Wij wensen jullie een hele goede vangst als met Ludo mee gaan Gr Hans

 8. huib > oktober 9, 2013

  Antwoord

  Topvangst! prachtige scharren..

 9. Hassan > oktober 9, 2013

  Antwoord

  Bedankt voor de reactie @Peter!

  Gr. Hassan

 10. Werner R > oktober 10, 2013

  Antwoord

  Hey Hans,

  Dit is wat je noemt een geslaagde dag, en inderdaad Ludo is een goede schipper!

  Groetjes Werner R.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *