Home Gastvissers Joost met Clubwedstrijd WSV Reimerswaal

Joost met Clubwedstrijd WSV Reimerswaal

Advertenties

Beste Peter en andere medevissers,

Hier een verslagje van zaterdag 11-10. We hadden weer een wedstrijd van W.S.V.REIMERSWAAL. Deze wedstrijd moest gevist worden bij WAARDE 14. Vooraf vernomen dat er best een visje gevangen werd. Vrijdagochtend piertjes gestoken en mijn maatje Richard had slikzagertjes gehaald voor mij. Zaterdagmiddag rond 1 uur Richard opgehaald en na 10 minuten stonden we bij waarde aan de dijk. Er waren al meerdere vissers aanwezig en onder de stromende regen ons plaatsje getrokken en snel de dijk over. De wedstrijd begon om 14.00 uur. Vooraf op buienradar gekeken en rond 14.00 zou het droog worden, en jawel hoor heel de wedstrijd prachtig weer gehad.

Joost met Clubwedstrijd WSV Reimerswaal

Weinig wind en een heerlijk zonnetje erbij. Om 14.00 uur ging de toeter en vlogen de lijnen richting Terneuzen.

Joost met Clubwedstrijd WSV Reimerswaal

Sommige gingen dicht onder het kantje op een spiering of grondeltje. Andere gingen verder weg op een zeebaarsje of botje. hoewel die ook onder de kant zaten. Na 5 minuten al een mooie beet gezien en al snel ligt het 1e zeebaarsje op de kant.

Joost met Clubwedstrijd WSV Reimerswaal

De 2e draai een grondeltje maar omdat bij onze wedstrijden vis boven de 10 cm moet zijn om mee te tellen haalde deze het niet met 9.5 cm.

Na een kwartiertje lag het 2e zeebaarsje op de kant, en net voor de controleur langs kwam om te meten vang ik mijn 3e zeebaarsje samen met weer een grondeltje onder de 10 cm.

Joost met Clubwedstrijd WSV Reimerswaal

Na de visjes gemeten te hebben zaten ze allemaal rond de 20 cm. Van de controleur gehoord dat Arjan Marijs er al 6 op de kant had, dus dat werd een inhaalrace. Na weer een zeebaarsje vang ik daarna een botje.

Joost met Clubwedstrijd WSV Reimerswaal

Direct weer ingegooid en na 10 minuten een prachtige beet. het voelde als een mooie vis. Maar er kwamen er 2 tegelijk uit het water. Met nog 1.5 uur te vissen, (de wedstrijd duurde tot 17.00 uur) kwam er meer stroom en weg was de vis. De controleur kwam nog een keer langs en ik was niet de enige die vis gevangen had. Er waren er meerdere met 5 of 6 vissen. Maatje Richard had er 5 en Arjan Marijs ging als een raket want die had er al 13 op het droge. helaas de laatste 1.5 uur geen vis meer gezien. Ook bij de andere bijna geen vis meer gezien. De winnaar was in ieder geval wel duidelijk want dat was Arjan Marijs met rond de 15 vissen. Daarna kwamen er een stuk of 6 vissers met 7 visjes. De uitslag is nog niet bekend. In het heerlijke najaarszonnetje de spullen opgeruimd en Richard weer thuis afgezet. De vangst viel eigenlijk nog wat tegen omdat er vooraf berichten waren dat er ook veel spieringen gevangen werden. Toch weer super genoten aan de waterkant met de vele andere vissers waaronder veel jeugd.

Uitslag staat over een poosje op WSV Reimerswaal

vriendelijke groet, Joost de Dreu.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > oktober 13, 2014

  Antwoord

  Hoi Joost, wat een leuk verslag!
  Doet me aan vroeger denken, mijn tijd van wedstrijdvisser, vele baarsjes eruit kunnen peuteren aan Waarde 14, met een klein stukje van een witje, toen der tijd!
  Maar jullie mogen waarschijnlijk alleen met zagers of pieren vissen?

  Groetjes Peter

 2. joost de dreu > oktober 13, 2014

  Antwoord

  Ha peter
  Het was inderdaad peuteren geblazen zaterdag. De witte had ik er niet bij vermeld maar die zaten uiteraard in het aasbakje. Bij ons mag je met alle soorten aas vissen behalve zachte krab. Zaterdag hadden ze liever een slikzagertje dan een witje. Gr. Joost.

 3. zeehondentemmer > oktober 13, 2014

  Antwoord

  Hallo Joost.

  Jammer van die regen toch maar uiteindelijk heb je droog weer gehad.En dan toch allemaal vis gevangen is ook niet zo slecht.De volgende keer meer succes daar .
  Groeten Nico.

 4. Elmo > oktober 13, 2014

  Antwoord

  Leuk verslag Joost.
  de uitslag staat inmiddels op de site http://www.wsvreimerswaal.mijnhengelsportvereniging.nl .
  27 deelnemers waaronder 11 jeugdleden die bijna allemaal vis wisten te vangen . het was gewoon weer ouderwets…. goede opkomst , goed weer , goeie vangst , supergoede sfeer. Wat wil een mens nou nog meer?

 5. joost de dreu > oktober 13, 2014

  Antwoord

  Ha peter, het was inderdaad peuteren zaterdag. Ik heb de witjes niet vermeld in het verslag maar uiteraard zaten die in de aasbak. Is altijd handig om bij je te hebben maar zaterdag voornamelijk op slikzagertjes gevangen. Bij onze club mag je alle soorten aas gebruiken met uitzondering van zachte krab.
  Gr. Joost

 6. leon > oktober 15, 2014

  Antwoord

  Hoi Joost,

  Leuk verslag, ook weleens paar keer daar gestaan, met die fijne zachte modder haha!
  Toch leuk gevangen!

  Grtjes Leon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *