Home Gastvissers Eldert, vissen op tong, Waterweg

Eldert, vissen op tong, Waterweg

Advertenties

Hallo Peter en alle visgronden.

Eindelijk, eindelijk…… Afgelopen donderdag moest ik in Zeeland zijn. Gelijk maar besloten om even langs familie Dixhoorn te gaan om wat zagers te gaan halen want nu is het wel eens tijd om een keer te gaan vissen. Vrijdagavond een mooi tij om naar Vlaardingen te gaan. Hoog water om 22.00 uur. Maar wat gaven ze een slecht weer op. Zaterdag dan maar? Nou nee , geven ze nog meer slechter op. Dan toch maar vrijdag. Onderweg er naar toe zakte de moed me al een beetje in de schoenen. Wat een water kwam er naar beneden. Maar toch gegaan. En in Vlaardingen viel het nog mee ook. Afijn, rond 20.00 uur aangekomen , geen mens te bekennen op de visplaatsen en de boel ge├»nstalleerd.

Eldert, vissen op tong, Waterweg

De eerste pech, 1 hengel waar het topoog van gesneuveld is met de verhuizing. Gelukkig nog een reservehengel mee en daar maar mee gevist. Gelijk de eerste draai een botje.

Eldert, vissen op tong, Waterweg

Volgende draai een tongetje , net 25 cm.

Eldert, vissen op tong, Waterweg

En dat bleef lekker doorgaan. Alleen het was net allemaal wel of niet maats. Afijn , in totaal 8 tongetjes gevangen waarvan de grootste 29 cm. was.

Eldert, vissen op tong, Waterweg

Thuis had ik tegen de vrouw nog gezegd dat mn missie helemaal geslaagd zou zijn als ik een paling zou vangen. Tot hoog water ging het lekker, daarna was het een eind gebeurd met de vangst. Rond 22.45 uur een leuke rammel op de hengel, dat was nou niet een beet van een tong. Ging lekker tekeer met ophalen en wat denk je…. paling . Geen hele grote, 45 cm. ongeveer.

Eldert, vissen op tong, Waterweg Eldert, vissen op tong, Waterweg

Dat was echt al heel veel jaren geleden dat ik die gevangen had. Rond 24.00 uur vond ik het wel welletjes, de regen kwam weer naar beneden en bij de laatste draai kwam er nog een botje met een steenbolkje op de kant.

Eldert, vissen op tong, Waterweg

Weer een heerlijk avondje gehad ondanks het niet al te beste weer en de wat kleine tongen. Nog even wachten op de grote lappen denk ik maar zo. Nu eerst maar eens de spullen nazien en eventueel vervangen.

Met visvriendelijke groet,

Eldert.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > september 11, 2019

  Antwoord

  Hey Eldert, mooi gedaan man!
  Eindelijk weer eens een bericht met vis, op de site, met foto’s!
  Superblij mee!
  Echt top, dat je weer eens tijd had om de hengels te laten spreken!

  Groetjes Peter

 2. Nico > september 12, 2019

  Antwoord

  Hoi Eldert. Jammer dat het weer niet mee zat voor je. Maar toch nog mooie vangsten en zo te zien zijn komen de vissen er aan. Leuk verslagje en met foto’s die je heb gemaakt.

  Groetjes De Zeehondentemmer

 3. jack jozen > september 12, 2019

  Antwoord

  Hallo Eldert maar goed dat je hebt doorgezet fijn een avond ontspannen, vis voor het panneke en het vrouwtje gelukkig met de paling.Je hebt er een mooi verslag van gemaakt met mooie foto,s veul groetjes Jack.

 4. Hugo > september 12, 2019

  Antwoord

  He Eldert,
  Toch een mooie avond gehad man,wel spijtig van de regen maar toch de nodige vissen aan wal gebracht…..er is een spreuk die zegt dat een goede soldaat altijd zijn geweer keurt voor hij ten strijde trekt he man!dit is maar om te plagen hoor!!!Fijn om weer wat van je gehoord te hebben.Succes bij je volgende Visbeurt.
  groetjes Hugo

 5. Rob Torsk > september 12, 2019

  Antwoord

  Hey Eldert.
  Is toch een leuk avondje geweest en zo te zien beginnen de tongvangsten eindelijk aan te trekken.
  Nu maar wachten op die grote lappen van tongen.
  Groetjes,Rob

 6. Henry > september 17, 2019

  Antwoord

  Beste Eldert,

  Na enkele dagen vakantie om m’n rug uit te proberen meteen de visverslagen bekijken.Ondanks het mindere weer toch een leuk visavondje gehad en ter afsluitng de paling gevangen waar je op hoopte, een goed begin om na lange tijd je hobby weer te hervatten toch !! Een goede vangst bij je volgende sessie.

  Groetjes, Henry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *