Home Strand en kantvisserij Vissen op tong in de Waterweg

Vissen op tong in de Waterweg

Advertenties

Dit is een bericht van begin vorige week, zaterdag thuiskomst van Denemarken, zondag rust en Maandag een scharrenbal samen met Frank, met mijn eigen boot, daarna BBQ en vroeg naar bed, maar was eigenlijk veel te vroeg, tja dat vissen kan zo vermoeiend zijn, dus om 1 uur in de nacht klaar wakker en ik besluit maar naar de Europoort te gaan vissen, sta toch met de late!

Rond 07.30u zou het laagwater zijn en na mijn spulletjes gepakt te hebben en nog een 2,5 ons zagers wat reste van gisteren, ben ik onderweg en juist na 3 arriveer ik en mijn stek is nog vrij, er staat niemand in de buurt!

Ik maak de hengels gereed en start, met verzwaarde onderlijnen, metaal en plastic en hoek afhoudertjes, 4 lijnen, 2 voor het beazen vooraf en 2 in het water, gelijk een echte tongenklap, maar muurvast, balen, ik moet hem kapot trekken. Voor dat ik hem kan repareren, zie ik weer een mooie beet en dat is geen tong, het is een maats baarsje, een bonus vis!

Europoort, een vroegertje aan de Botlek

Zo af en toe ’s eentje meenemen kan toch geen kwaad? Een erg lekkere consumptievis!

Even later ben ik weer met 2 stokken aan het vissen en heb weer snel beet, op beide stokken en het gaat even echt helemaal los, de ene na de andere!

Europoort, een vroegertje aan de Botlek

Europoort, een vroegertje aan de Botlek

Europoort, een vroegertje aan de Botlek

Europoort, een vroegertje aan de Botlek

Na 4 uur begint het al te klaren en de donkerte maakt plaats voor duisternis, die langzaam overgaat in het ochtendlicht! Het zijn vaak tongetjes rond de maat, net er onder of boven, met tussendoor af en toe een bot.

Europoort, een vroegertje aan de Botlek

Ik heb weleens gehoord, dat het geen vis is, de bot?

Weer een echte tongenklap, brengt een doublet van 2 redelijk tongen.

Europoort, een vroegertje aan de Botlek

Daar ben ik blij mee! Ik vang nog een doublet, met inmiddels de jas uit, omdat de zon fel door de bomen schijnt

Europoort, een vroegertje aan de Botlek

Inmiddels is het al 6 uur en mijn aas raakt helaas op, dus iets minder aanazen, kleine stukjes, zodat ik nog een extra keer kan inwerpen, nadat ik er weer 2 had gevangen.

Europoort, een vroegertje aan de Botlek

Europoort, een vroegertje aan de Botlek

Dan werp ik inmiddels voor de laatste maal in om 06.20u. Ik zit momenteel op de laatste 2 uur van afgaand water, wat hier vaak het best is en ik krijg mooie aanbeten, maar ik wacht even met inhalen en om 06.30u draai ik ze binnen, 2 doubletten, 1 foto op facebook en 1 hier!

Europoort, een vroegertje aan de Botlek

Ik heb 3 lijnen verspeeld en neem 8 mooie tongen mee huiswaarts, heb er zekers zo veel terug gezet!

Deze plaats heeft voor mij toch inmiddels zijn grootste charme verloren, redelijk veel materiaal verlies, veel mensen bezoeken deze plaats en rijden terug omdat hij bezet is. Ga voortaan maar op een ander plekkie, is zeker zo goed en kan ik lekker vanuit de auto vissen!

Ik ben lekker vroeg thuis en kruip in mijn bed en de middag werk ik de late en inmiddels ben ik weer thuis, met een jichtaanval!

Tot de volgende,Groetjes Peter

Voor meer foto’s

Zie ook Onze Facebook Pagina.

We zouden het erg op prijs stellen als u een like geeft, voor onze pagina en de verslagen, om verder te groeien in de toekomst!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Johan > juni 19, 2014

  Antwoord

  Heee jonguh,

  mooi gevangen weer, als altijd toch.
  Doe n beetje voorzichtig aan, jicht niet onderschatten.

  Groet

  johan

 2. Johan het (loze) vissertje > juni 19, 2014

  Antwoord

  Hey Peter.

  Dat ziet er weer goed uit. jammer dat je daar vaker vast komt te zitten. Ik merkte het de vorige keer ook al. maar dat mag de pret niet drukken…. de buit is weer binnen. Beterschap met de jicht.

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

 3. Frank > juni 19, 2014

  Antwoord

  hoi Peter,
  Weer een mooie vissessie met een baarsje als bijvangst.top.
  verzorg U goed makker ,de zomer is nog lang.
  gr
  FrankVis

 4. zeehondentemmer > juni 19, 2014

  Antwoord

  Hoi Peter. Ja jammer dat je daar zoveel onderlijnen verspeeld.En vooral als er toch een mooie tong of zeebaars er aan zit. Gelijk heb je dat je een andere stek weer ga proberen.Ook succes met je voet want jicht kan zeer pijn doen weet er alles van.

  Groeten Nico

 5. John > juni 19, 2014

  Antwoord

  Alweer een mooi maaltje vis! Tenminste die tongen, die andere beesten, wat zijn dat? 🙂
  Tis inderdaad 24 uur per dag bezet daar en eerlijk gezegd vind ik ie andere stek veel meer charme hebben……

  Groeten John

 6. Joeri > juni 25, 2014

  Antwoord

  Hey peter!

  Mooie vangst zo vroeg in t seizoen hoor! Vraag me nog steeds af waar je vist. Misschien kan je me een hint geven ;). Heb weleens in de botlek, bij de brug gestaan om jou na te doen maar helaas niet gelukt. Ook leuk dat ik tegenwoordig je site via de ipad kan bekijken, dat lukt pas sinds kort. Volgende week maar eens een eerste tongsessie bij maassluis of rotterdam doen. Wellicht maak ik ook een vangstbericht!

  Groet,

  Joeri

 7. Peter(Fishguppy) > juni 25, 2014

  Antwoord

  Hoi Joeri,
  hints geef ik nooit op de site, maar wel via mail, naar het contact adres!

  Groetjes Peter

 8. huib > juni 27, 2014

  Antwoord

  Hey Peter,

  Tog nog een mooie vangst ondanks de vast lopers.
  Gr huib

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *