Home Gastvissers Lucky Luc, solo vissen Oosterschelde/Voordelta

Lucky Luc, solo vissen Oosterschelde/Voordelta

Advertenties

Hey Peter,

Eindelijk is het zover, donderdag 16/07 eerste verlofdag. Mooi weer, mijn vrouwtje en dochter moeten nog werken gaan, dus gaan vissen maar . Vandaag ben ik alleen op pad, eens even genieten en vooral ontspannen na de stressvolle laatste werkdagen. Ze gaven 2 tot 3 Bf O-NO en prachtig weer,wat bewolkt maar droog. Het eerste wat mij opvalt als ik in de haven toe kom is dat Rob ( Rover-Seafishing) zijn boot weg is. Zou hij dan toch al het water op zijn ? Op zijn site las ik dat hij dit jaar geen werkzaamheden meer kan uitoefenen en niet meer met klanten kan uitvaren en dat hij op termijn naar een oplossing zocht. Nou Rob , het ga je goed en van zodra je terug kan varen wil ik graag mijn steentje bijdragen en met een gezellige groep eens meegaan. Als ik vertrek rond 9u15 is het water net een biljarttafel. Ik anker een half uurtje later aan de gele betonning aan de kering en begin mijn hengels klaar te maken. Net als mijn eerste hengel is uitgeworpen komt Rijkswaterstaat langsheen me varen en beveelt me aan te verkassen omdat hier niemand mag liggen. Pfffff oké ik lag net over het grensje van de betonning maar met het keren van het tij (10u40 LW) , dus de stroming van afgaand tij was er al aan het uitgaan, was er in mijn ogen geen enkel gevaar meer. Oké riep ik hem terug waarop hij antwoorde dat ze wel bleven wachten tot ik weg was . Ik anker een 100 tal meter verderop en nadat de beide hengels zijn ingeworpen gaan deze al direct aan het schudden. 1 x een triplet en 1 x een doublet bolkjes waarvan de grootste amper 7 cm ….. beuhhhhh daar heb ik ook geen zin in hoor. Rijkswaterstaat dobbert nog steeds in de buurt en ik besluit om dan toch maar naar buiten te varen om eens gericht op de haai te gaan. Ik anker op een stekje waar ik vorig jaar met vader op een tij 9 haaitjes ,waarvan een 3 tal doggy’s, en een 6 tal tongen had gevangen. Het eerste wat boven komt is een ondermaats scholletje.

Lucky Luc, solo vissen Oosterschelde/Voordelta

Lucky Luc, solo vissen Oosterschelde/Voordelta

Vrij kort erna vang ik mijn eerste net maats tongetje en een kwartiertje later een horsmakreel.

Lucky Luc, solo vissen Oosterschelde/Voordelta

Lucky Luc, solo vissen Oosterschelde/Voordelta

Oké, dit is mijn kans, ik monteer nu maar een hengel met een kabeltje om op de ruwe te gaan en voorzie de haak van een mooi filetje van de makreel. Wat is het druk van de bootjes vandaag zeg, vooral zeilboten. De stroming van opkomend komt ook maar niet op gang en het is ver 12 uur voorbij voor er enig beweging in het water komt. Buiten een net ondermaatse schol en een scharretje blijft het verder stil.

Lucky Luc, solo vissen Oosterschelde/Voordelta

Lucky Luc, solo vissen Oosterschelde/Voordelta

Met de optrekkende O-NO wind 3 à 4 Bf gaat de boot dwars liggen en rollebollen. Ik krijg het lastig aan mijn rug en als er dan nog flarden groen aan de hengels gaan hangen en er verder toch geen vis van betekenis boven komt, besluit ik maar weer naar binnen te varen. Jezus zeg dat versluizen duurde ook weer elle lang. Ik denk gemakkelijk 1 uur. Ik ga terug ankeren op de stek van vanmorgen en het duurt echt niet lang of de 2é en 3é tong komt aan boord. Achteraf bekeken had ik misschien beter hier blijven liggen.

Lucky Luc, solo vissen Oosterschelde/Voordelta

Lucky Luc, solo vissen Oosterschelde/Voordelta

Met de regelmaat komen er ook weer bolkjes boven en toen er maar een half bolkje bovenkomt ga ik toch nog een poging wagen om met de 2é makreelfilet op de ruwe mijn kans te wagen. Op een bepaald ogenblik, ik was aan het bellen, draai ik me om en zie mijn hengel gekromd en trillend bewegen. Ik hang op en ga draaien, wel zwaar maar ik voel niet echt weerstand en voel de bui al hangen. Slierten groen hangen aan mijn ankerlood maar de lekkere filet is wel verdwenen. Toch even de hoop en een adrenalinestoot gehad, maar een ruwe zal voor een andere keer zijn. Net voor HW vang ik dan nog een tongetje en als de stroming er helemaal uit is en de boot weer de richting van de kering uit gaat, over de gele betonning, verkies ik toch maar op te krassen voor Rijkswaterstaat hier weer is.

Lucky Luc, solo vissen Oosterschelde/Voordelta

Het was al bij al toch een fijne eerste verlofdag en hoop dat er zo nog verschillende mogen volgen. Als ik aanmeer is Rob zijn boot ook niet terug. Zou hij op het droge liggen? Zoals het weer er nu uitziet, zal de volgende sessie zaterdagnacht worden. tongen mepeuuu…

Groeten Luc

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 18, 2015

  Antwoord

  Hey Luc,
  toch weer wat tong, de vriezer geraakt al vol zekers? Of is alles al op?

  We gaan elkaar zekers ontmoeten, de komende periode!

  Groetjes Peter

 2. Nico > juli 18, 2015

  Antwoord

  Hoi Luc.

  Ook zoals gewoonlijk mooie foto”s genomen van je en van de vis. Je heeft toch ook een mooi maaltje tongen gevangen niet gek.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 3. strandjutter > juli 18, 2015

  Antwoord

  LEKKER:Luc je bent weg geweest en toch wat binnen gehaald zonde dat je in je rug had
  maar de foto:s zijn mooi van de boot af ga zo door gr Jan

 4. Simon ( Scheveningen) > juli 19, 2015

  Antwoord

  Hoi Luc,

  Leuk verslag en mooie foto’s.
  Toch ook wat leuke tongen gevangen. En als ik je dan zo zie staan met de korte mouwen in de zon op de boot dan moet dat toch een heerlijk gevoel geven!Hoop dat het zaterdag nacht echt tongen meppûh is geworden!
  Groetjes,
  Simon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *