Home Gastvissers Duo Luc op avontuur

Duo Luc op avontuur

Advertenties


Dag Peter,

Vrijdag eindelijk voor het eerst dit jaar de sluis door . Samen met mijn vriend en naamgenoot Luc afgesproken om te gaan hengelen. Luc had nog nooit gevist op het zoute maar had er als fervent watersporter wel eens zin in om mee te gaan. Om 9u45 varen we ,nadat we ons aas hebben opgehaald bij Bass, de haven uit met nog het laatste van het afgaand tij. Het was bewolkt ,niet te warm en er stond een kleine 2 Bf zuidenwind. Eens de sluis uit zocht ik een putje op van 22 meter diep bij laag water waar ik eerder al eens wat tong had gevangen. Ik was nog maar de 2é hengel aan het monteren en Luc was al aan het zwoegen om 2 dikke vette horsmakrelen binnen te krijgen waarvan ik geen foto’s heb genomen. Het duurt niet lang of Luc haalt alweer 1 horsmakreel boven. Dat begint goed voor de 1é keer te gaan vissen.

Duo Luc op avontuur Duo Luc op avontuur

Eigenlijk stopt het niet en vangt hij in een mum van tijd 6 horsmakrelen achter elkaar. Luc is wel een luxe visser. Hij raakt het aas niet aan en vis onthaken …. nee hoor. Nog voor ik de 4é hengel klaar krijg zie ik een kanjer van een aanbeet op zijn lijn en laat ik hem aanslaan en voorzichtig de “shark attack “afwerken. Het is een gevlekte gladde haai van 81 cm.

Duo Luc op avontuur 

Duo Luc op avontuur

Inmiddels zit de stroming er al goed in en de zon was ook al van de partij. De wind wakkert wel aan tot een 4 Bf. Net toen ik naar het huisfront belde zie ik eenzelfde aanbeet op mijn lijn en laat Luc hem weer bovenhalen. Deze trekt nog iets harder maar is toch iets kleiner. Weer een gevlekte gladde haai van 74 cm. Zoals de andere gevangen vis mag deze ook weer vrij na opmeting.

Duo Luc op avontuur Duo Luc op avontuur

De wind staat nu tegen de stroming in en het wordt minder comfortabel om te vissen. We besluiten alvast de sluis door te gaan om het binnen de kering nog eens te proberen zodat we straks minder tijd verspillen om tijdig in de haven te zijn . Luc moet als waterskipiloot vanavond nog les geven in zijn club.

http://www.jachthavengrimbergen.be/club/Home.html

Ik vervang mijn benzinetank net voor de sluis en na een half uurtje zijn we er door. Dan slaat het noodlot toe. Plots valt het toerental van mijn BBmotor naar 2200 tr/min en moeten we stapvoets binnenvaren.Gedaan met vissen voor vandaag. Als ik ga aanmeren in de haven en hem in neutraal zet ,om hem in achteruit te zetten, valt de motor zelf uit en ram ik hierdoor de steiger. We zijn veilig binnengeraakt ,gelukkig zonder reddingsdiensten ,maar er is werk aan de winkel. Na wat sleutelen vinden we niet direct de oorzaak en keren huiswaarts. Ik hoop dat ik tegen volgend weekend ergens in zeeland een afspraak kan versieren voor herstelling/onderhoud. Het was vandaag niet mijn beste dag, mijn teller, qua visvangst, bleef op nul staan , motorproblemen, en een berg aas over . Maar al bij al was het toch weer een fijne dag, lekker wat bijgekletst,gelachen bij het beazen en onthaken en bij de grappen en grollen en gelukkig vangt mijn maat voor zijn eerste visbeurt 2 haaien en wat makreel.

groeten Luc

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > augustus 21, 2012

  Antwoord

  Hoi Luc en Luc.
  Na een mooie visdag eindigen in een drama, wat verschrikkelijk!
  Bij mij valt de motor terug tot 22oo toeren als het olie reservoir minimaal staat.

  Groetjes peter

 2. Luc > augustus 21, 2012

  Antwoord

  Hallo Peter,
  Dank u voor de reactie.
  Mijn BBmotor is nog een 2-takt motor van ’83. Daar staan nog geen beveiligingen op. Zaterdag as mag ik hem binnen doen voor herstelling. Ik hoop dat hij snel klaar is.
  Het idee dat ik de komende 2 weken niet kan gaan varen maakt me al depi 🙂
  groeten,
  Luc

 3. Luc > augustus 24, 2012

  Antwoord

  Hey Peter,

  Erg leuke cover, fantastisch gewoon.
  groeten,
  Luc

 4. Peter(Fishguppy) > augustus 25, 2012

  Antwoord

  Hoi Luc,
  alle lof is voor Paul, onze webdesigner, want hij doet dit als geen ander en ik ben er erg blij mee!

  Weet je al iets over je motor?

  Groetjes peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *