Home Zeevissen in Denemarken en buitenland Visvakantie in Ebeltoft, Denemarken 26-05/09-06-2024

Visvakantie in Ebeltoft, Denemarken 26-05/09-06-2024

Advertenties

Beste visvrienden, vooraf aan mijn verslagje, moet ik even wat kwijt en naast de vele stress vanwege de hacking van onze mooie site, had ik ook nog het feit dat mijn vrouw door een medicijn vergiftiging, voor bijna 5 weken in het ziekenhuis lag, ze was heel erg verward, kon niet meer lopen en was heel angstig. Ik ben al sinds 2008 mantelzorger voor mijn vrouw, maar het laatste jaar was echt heftig, zo heftig dat het onmogelijk was om aan vissen te denken.  5 tot 12 mei hadden we het vissen in Nyborg al moeten annuleren.

Nu gaat t inmiddels weer stukken beter en kan ik met hoop de toekomst inkijken en hopelijk ook het vissen weer fanatiek op pakken, met wat hulp van mijn zoon en  dochter, omdat er beperkingen blijven voor mijn vrouw.

24 mei had mijn vrouw nog een dag opname voor een nier biopt en daarna kregen we groen licht om toch 2 weken op vakantie te gaan. Bij Mario van Supercatch gauw een kilootje kwekers gehaald en op zondag ochtend 03u stappen we in de auto om de reis van 930 kilometer aan te vatten, ik 10 kilo lichter dan 2 maanden geleden, maar dat groeit wel terug.

De reis is voorspoedig en rond 13u zijn we terplaatse en heb om 11u een sms van Novasol gehad dat ons huis klaar was om in te trekken, dus komt dat even goed uit. Het huis staat midden in het bos en geen huizen in de buurt, wat erg lekker is en rustig.

Er waren wel veel lastige muggen, gelukkig was er een goede drogist die een spuitbus had om alles buitenshuis te houden, wat prima werkte. Na wat boodschapjes, een drankje gedaan op het terras en dan zit de eerste dag er al snel op.

De volgende dag een strandwandeling gemaakt in de achtertuin.

Wat tripjes met de auto gemaakt en van het prachtige weer genoten. Onze zoon deed meestal de boodschappen in Ebeltoft en hij verzorgde ook het koken, dus we werden prima verzorgt.

Voor de 3e dag staat er vissen op het programma en ik besluit eerst nog een maal het aas te verzorgen, nieuwe krantjes erin en kijk of er doden in zitten, maar ze zijn allen nog prima.

Daarna nog snel een biertje en ijsje doen in de stad.

De volgende morgen om kwart voor 4 sta ik op en mijn eerste vissessie sinds ruim 1,5 jaar staat op het punt van beginnen en ik rijd naar de Oer pier naast de ferry en er is niemand te zien, voordeel hier is dat je lekker ontspannen vanuit de auto kunt vissen.

De aanbeten volgen al snel, terwijl het water al volop aan het afgaan is, het was voor 3u hoogwater en inmiddels is het al 5u, vooral  erg agressieve aanbeten, maar of ik er blij mee ben? Het is vergeven van de pietermannetjes, een giftig visje, wat een lekkernij is om te eten, maar dan moeten ze wel minimaal 30 cm zijn, om te kunnen fileren, anders is het niet de moeite.

Iedere keer 2 of 3 visjes en soms een bot ertussen. Pietermannetjes, lipvisjes zijn de boventoon.

Na een 3 tal uurtjes besluit ik er een eind aan te breien, geen vis voor de pan. Als ik in het huisje later zit te googlen, kom ik op youtube terecht bij het spinvissen in Gjerrild klint en wat denk je? Zelfs op de lepel allemaal mini pietermannetjes, daar word je niet vrolijk van.

We maken deze vakantie vooral uitstapjes om de cultuur te snuiven en culinair te genieten, zoals de heerlijke ribbelfrites in Bonnerup.

Wandelingen aan Kalo Slot.

Sletterhage Fyr bezocht.

Verschillende Deense varianten van koffie geprobeerd in de haven van Ebeltoft en Boeslum bakker.

Een Belgische wafel is zelfs in Denemarken beroemd.

Houtoven Pizza gegeten en we vonden dit alle 3 de allerbeste pizza ooit gegeten, gewoon bij een kiosk vlakbij ons huis.

Bierbrouwerij bezocht in het centrum van Ebeltoft.

Hotdogs en allerlei andere broodjes gegeten.

Het beroemde Fregat bezocht.

O ja en tussen door heb ik nog geprobeerd te vissen aan het marine plateau aan Lyngsbaek strand, wat een paar honderd meter in zee lag en waar we ons de allereerste keer in 1999 voor ons  in Denemarken, helemaal scheel vingen aan prachtige scharren, allen 30+ en nu bleek  het gehele spel weg gevaagd te zijn.

Volgens de locals volledig opgeblazen vanwege verzakkings gevaar, door de vele regenval, jammer maar helaas.

Greena Pier afgesloten voor alle vissers, vanwege gevaar voor instorting.

Sletterhage, aan de bunker, afgesloten voor auto’s en veel te ver om te lopen, met visspullen.

Dus er reste me niets anders dan nog een paar keer te vissen aan de Oer Pier en nu met opkomend getij en een vervelende noordelijke wind wat veel vuil mee bracht en erg kleine visjes, zoals mini gulletjes, nu allemaal gevangen als enkeling, geen doubletten en tripletten.

Dus je begrijpt dat het vissen niet veel voorstelde en de 2 weken vliegen voorbij en de plannen worden gesmeed om volgend jaar 2 weken naar Nyborg te gaan vissen samen met mijn vrouw, in mei.

De laatste dag van de vakantie is aangebroken en we gaan nog wat kleding shoppen, sportieve kleding, voor het wandelen thuis, wat potjes haring in currysaus om mee te nemen en nog 1 maal lekker uit eten om onze vakantie goed af te sluiten en het was Spaghetti Bolognese geworden met een Tuborg classic erbij.

9 Juni in de nacht rijden we om 02.30u huiswaarts, meteen omleiding, omdat de Elbe tunnel in Hamburg volledig was afgesloten dit weekend, maar ook dit was goed om te doen, met een omweg van een 70 km, maar lekker rustig met verkeer en we zijn om half 1 weer in de Wouwse plantage, waar we nog na genoten. We hadden echt niet gedacht, 2 maanden geleden dat mijn vrouw nog zo goed zou herstellen, hoewel we het wel gehoopt hadden en gelukkig konden we van een kwalitatief goede vakantie genieten en hopelijk volgen er nog vele, omdat waar mogelijk, we echte levensgenieters zijn.

Groetjes Peter

 

 

 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. Rico > juni 23, 2024

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Wat een vervelende periode heb je achter de rug zeg! Goed om te horen en zien dat je weer in de running bent. Dat vissen komt wel goed, misschien hier in Nederland ook nog wel nu het wat warmer aan het worden is.

  Groetjes Rico

 2. Eldert > juni 23, 2024

  Antwoord

  Ha Peter
  Wat een rottijd heb je achter de rug. Maar petje af dat je vrouw voorrang krijgt boven het vissen. 1,5 jaar niet gevist en dan zit ik hier te mopperen dat ik dit jaar nog maar 1 x ben geweest. Die vakantie is je dan ook van harte gegund . Hopelijk dat jij en ook je vrouw er goed van opgeknapt zijn. Je hebt er een prachtig verslag van gemaakt met schitterende foto ‘s. Om jaloers op te worden . Nu maar hopen dat je de waterweg weer snel onveilig kan maken .
  Groet Eldert

 3. Paul > juni 23, 2024

  Antwoord

  Hoi Peter,

  wat een mooie plaatjes van je vakantie, ik kan zien dat jullie genoten hebben. Wat een mooi land en een mooie blauwe lucht! Goed te zien dat alles weer beter gaat!

  Groeten,

  Paul

 4. Nico > juni 23, 2024

  Antwoord

  Hoi Peter. Alle eerst leuk voor je dat Marian zeer goed is hersteld .En dan zet je even
  het vissen op een laag pitje dan. In ieder geval heeft je prachtige foto’s gemaakt van de omgeving. En natuurlijk lekker gegeten met zijn drieen ieder een zal er jaloers op zijn geworden om dit te zien. Het vissen heb je ook nog geprobeerd maar allemaal met die pietermannen vangen wordt je ook snel beu. In ieder geval heb je de smaak weer te pakken en verder hopelijk nu zonder problemen nu daar.

  Groetjes .De Zeehondentemmer.

 5. Stefan > juni 23, 2024

  Antwoord

  Hoi Peter, goed om te lezen dat het wat beter gaat met je vrouw, zodat je zelf ook weer een je geliefde hobby kunt denken.
  Mooi verslag en mooie illustraties van de vakantie in Denemarken.
  Jammer van de matige vangsten, wellicht kun je het in Nederland eens goed maken.
  Succes en uiteraard sterkte voor je vrouw.
  Groeten,
  Stefan

 6. Leen > juni 23, 2024

  Antwoord

  Hoi Peter
  Goed om te lezen dat het weer goed gaat met je vrouw en dat je je hobby weer kan oppikken
  Leuke vakantie met mooie foto’s
  Dan is vissen ineens toch niet belangrijk meer
  Groeten.leen

 7. ies > juni 24, 2024

  Antwoord

  Hallo Peter,
  Wat een ellendige tijd hebben jullie gehad, laten we hopen dat jullie dat nu achtergelaten hebben en dat van af nu de tijd aangebroken is om verder te genieten. Het opknappen van je vrouw moet een verademing zijn geweest en maakt de mooie vakantie weer als vanouds samen genieten en ontspannen en ach pietermannetjes tja is wat minder maar laten we het er maar op houden dat het proef versie was van grondels uhhh uiteraard bedoel ik Tong Tong Tong
  Groetjes Ies

 8. Henry > juni 24, 2024

  Antwoord

  Hey Peter,
  Wat ’n verhaal!!!! De site met regelmaat gehackt, ook al zijn de vangsten overal bedroevend slecht…. stress, jullie Marian in de lappenmand, nog meer stress, visvakantie annuleren, ja dan loopt uiteraard, begrijpelijk, het emmertje efkes over!!! Het beste dat ik uit heel je verhaal kan halen is natuurlijk dat jullie Marian gelukkig weer hersteld is, gezondheid gaat bovenal, vis kun je immers overal kopen, gezondheid helaas niet. Een prima idee om er efkes met jullie Marian en je zoon al deze pokkenzooi achter je te laten om ’n paar weekjes te gaan genieten in Denemarken. Aan de bijgaande foto’s te zien is dat jullie goed gelukt, helaas ook in dit land niet smullen van ’n zelf gevangen vis doch de foto’s laten zien dat jullie je ook zonder vis goed culinair hebben kunnen ontspannen. Tijdens de tijd dat de site met regelmaat werd gehackt werden er gelukkig weinig berichten ingestuurd om de doodeenvoudige reden dat de vangsten overal slecht zijn. We blijven echter positief denken en hopen dat de vis op korte termijn toch weer zin krijgt in wat smakelijke pieren en /of zagertjes. Peter ik hoop dat je voorlopig van al deze narigheid gevrijwaard blijft en eindelijk ook zelf weer de tijd krijgt om met ’n gerust hart ’n hengeltje uit te gaan gooien hopelijk met als resultaat ’n paar ferme tongen aan de haak, dan weten wij meteen dat ze er nog zijn. Dit verhaal van Peter toont maar weer aan dat we moeten leven onder het motto; PLUK DE DAG!!!
  Ik wens eenieder komende tijd veel plezier aan de waterkant met natuurlijk de bijbehorende rammels op de toppen maar ach, ik zie jullie vangstberichten dan natuurlijk vanzelf verschijnen!!!
  Groetjes, Henry

 9. Jack jozen > juni 24, 2024

  Antwoord

  Hoi Peter.
  Super dat je deze vakantie hebt mogen maken ondanks dat de vis thuis bleef hebben jullie toch nog volop kunnen genieten en zeker nog met zon kok Robbin er bij die natuurlijk die mooie gerechten die je op de foto,s ziet gemaakt heeft. Nu nog een weekje er achter aan en dan het vissen weer op nemen en ik denk net op tijd wand ik begin allemaal berichten binnen te krijgen van mooie tong vangsten en paling en natuurlijk bot dusss vanaf binnenkort lezen we weer van je tong vangsten.
  Heel veul groetjes Jack..

 10. Wim Schouten > juni 25, 2024

  Antwoord

  Ha Peter,
  Fijn dat er ook voor jullie zonneschijn na de regen is gekomen. Hopen dat het verder goed gaat er gaat niets boven de gezondheid van je geliefden. Hoewel geen geweldige vangsten toch lekker uit kunnen waaien. Denemarken blijft schitterend. Wij gaan in oktober met de hele familie inclusief alle (5) kleinkinderen wederom naar Langeland. Onze zoon en ik gaan dan een paar dagen met de boot vissen.
  Vr. Gr. Wim Schouten

 11. Hugo > juni 28, 2024

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Leuk om te horen dat het weer goed gaat met je vrouwtje, wat een ellende man. Maar het siert jou dat je zo voor Marian hebt gezorgd, wordt dikwijls onderschat mantelzorg. Wat de hacking van de site betreft, niet leuk voor niemand maar wat doe je eraan !!. Toch een leuke visvakantie gehad met je vrouwtje in Denemarken.,en aan het foto materiaal te zien wel van genoten man. Op zo’n momenten is de vangst zeker niet meer belangrijk. Ben in ieder geval wel blij voor jou dat je de weg naar het water weer hebt terug gevonden.
  Succes en hopelijk komen we elkaar weer eens onverwacht tegen aan de waterkant.
  Groetjes Hugo

 12. Peter(Fishguppy) > juni 28, 2024

  Antwoord

  Beste visvrienden, wat een mooie en hartverwarmende reacties, heb toch regelmatig een traantje weg moeten pinken, bij het lezen van de reacties!
  Daar doen we het toch voor?
  Nou, hopelijk kan ik er weer snel een vervolg aangeven, de zin is er in ieder geval weer!

  Grtjes Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *