Home Bootvis verslagen Vissen met Paul in de Voordelta

Vissen met Paul in de Voordelta

Advertenties

Paul, de mede eigenaar van Fishguppy was voor 2 weken in Nederland, voor een vakantie en hij had ook ons bezocht en gelijk afgesproken om vrijdagmiddag te gaan vissen tot het lage water in de avond om 23u, met de wens voor tong. Vrijdagmiddag in de auto, naar Neeltje jans al lekker gebabbeld en Paul zijn buik kwam regelmatig ter sprake en intussen snap ik het allemaal wel, mijn snoepzak in de auto, was al flink geleegd bij aankomst en ik was best jaloers op het gekraak van brekende snoepjes in de auto en dan ik zonder onder tanden, moest gewoon de gehele rit op 1 snoepje zabberen!

Maar goed, om 15.30u is de motor gestart en van de sluiswachter krijgen we te horen, dat het nog even kan duren, omdat de zeekant eerst naar binnen moet, dus even naar Ludo van Northseacharters om te horen hoe de vangst gisterenavond was, niet best dus. Daarna gaan we voor de sluis wachten en is er tijd voor een saampie.

Vissen met Paul in de Voordelta

Na het schutten kies ik voor buitenkant keerring, waar later de haaitjes gevangen worden, met de hoop op een haaitje of een tong en we liggen er juist voor de kentering, maar al snel ligt de boot na 17u op de stroming en de felle oostelijke wind, dus zalig in het zonnetje, goed smeren, niets aan de hand. De beten volgen elkaar hier erg snel op, maar niets anders dan mini wijting en mini schar, met af en toe mooie schar als enkeling of doublet en hier vangen we er vele tot 19.15u.

Vissen met Paul in de Voordelta

Vissen met Paul in de Voordelta

Er zitten scharren bij, die de 30cm aanraken of juist niet, maar het gros is ver beneden mijn maat, maar Paul zou de vis meenemen, dus die bepaald vandaag de maat en die ligt lager dan bij mij.

Om 19.15u gaan we richting de tongen plek, waar we ankeren, tussen diep en ondiep, op 13 meter en daar gaat het als een tierelier, inwerpen en felle aanbeten, maar hier ook van het zelfde wijtinkjes en schar, maar ik ben er van overtuigd dat we hier in het schemer nog wat tong zullen vangen en daar houd ik me aan vast! Weinig foto’s gemaakt vandaag en van de weinige zijn er nog wat mislukt door over belichting van de zon. Toch nog enkel mooie kunnen schieten.

Vissen met Paul in de Voordelta

Vissen met Paul in de Voordelta

Als het gezellig is en dat was het zekers, gaat de tijd razendsnel en al snel komt de schemering opzetten de de hoop is hoog gespannen.

Vissen met Paul in de Voordelta

Maar helaas, gevist tot 23u en toen de handdoek in de ring gegooid en de boel opgeruimd, het was voor beiden lang zat, helaas zonder tong, dus mijn belofte niet kunnen waarmaken.

Tja we zitten nog juist in de tijd van, alleen tong in het donker, enkele uitzonderingen daar gelaten, in de Voordelta. Als het eind Juni is, zul je op deze plaats soms al 5 a 6 tongen vangen voor het donker en dat zijn vaak de mooiste, maar nu niet helaas!

Tegen middernacht zijn we weer bij de auto en daar herhaald zich het kraken van snoepjes en veel gepraat van beide zijden. Thuis nemen we afscheid en Paul komt morgen om de vis, omdat hij in een hotel vertoeft.

Het was erg leuk en over 2 jaar komt Paul weer en dan gaan we op herhaling, met wie weet, dan wel tong?

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. Alain Tulleneers > mei 28, 2017

  Antwoord

  goede morgen Peter
  alle goede intenties ten spijt het blijft vissen,en zeker als ge de tong viseert.
  het zou een meevaller geweest zijn als Paul hier de jackpot had gescoord.Want hij die dikwijls gaat heeft goede, heel goede ,slechte en heel slechte vangsten.Het belangrijkste goed weer gehad,lekkere babbel en Paul gaat toch met een braadje naar huis.Groetjes Alain

 2. Nico > mei 28, 2017

  Antwoord

  Hoi Peter. Zo te zien zijn er nog vele foto’s gelukt en mooi. En dat Jullie twee weer eens er op zijn geweest is ook mooi.De volgende keer meer succes met de tong en misschien lukt het dan wel.

  Groetjes De Zeehondewtemmer

 3. jack > mei 28, 2017

  Antwoord

  Hoi Paul en Peter dan zien we die Paul ook eens veel van gehoord,dan hebben jullie toch een mooi visdagje gehad samen een hengeltje uitgooien, het was voor Paul wel behelpen zeker die is daar in Mexico van die grote joekels gewenden Peter nou raakt die snoepzak ook eens op want dat gesabbel van jou schiet ook niet op he.Maar het is zoals we gewend weer een mooi verslag met mooie foto,s gr.Jack

 4. Paul > mei 28, 2017

  Antwoord

  Hi Peter,

  Toch wel 1 hoogtepunt van mijn korte bezoek aan Nederland , was zeker leuk en gezellig. Je hebt de dag prima samengevat volgende keer gaat het vast goedkomen met de tong dus dan doen we het gewoon een keerje over.

  Gr. Paul

 5. Hans de Bruijn > mei 31, 2017

  Antwoord

  Dag Peter en Paul,
  Toch ook weer schitteren om elkaar weer te ontmoeten en er samen er op uit wel jammer dat jullie geen tong hebben gevangen maar prachtig weer gehad en genoten=n zo te zien weer mooie foto’s
  Groeten Hans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.