Home Gastvissers Kwartaaltaart en visverslag

Kwartaaltaart en visverslag

Advertenties


Hoi Peter en andere visvrienden,

Vandaag kreeg ik een grote verrassing, er was een taart afgegeven bij de buren . Het was de kwartaaltaart van sponsor en visvriend Richard De Leede van DeLeede Hypotheken verzekeringen . Ik heb nog nooit zo’n mooie taart gezien, laat staan gekregen, hier kan zelfs Abel nog een puntje aan zuigen.

Kwartaaltaart en visverslag

Kwartaaltaart en visverslag Kwartaaltaart en visverslag

Hierbij wil ik Richard hartelijk danken. Ik was in de veronderstelling dat Peter de taart had afgegeven dus belde ik hem op zijn 06-nummer.Ik kreeg hem direkt aan de telefoon , hij lag in het ziekenhuis ,helaas met afstotingsverschijnselen, balen, ik een taart en hij ellende. Uiteindelijk kwam het gesprek (natuurlijk) weer uit op vissen .En laat ik nou net gisteren gevist hebben op de dijk van West-Kappelle. Voordat ik kon gaan vissen had ik nog wel aas nodig,gebeld met Golfbreker, die uitverkocht was en zei dat het niet zou meevallen om op dinsdagavond nog Pieren te krijgen,Walcheren was vergeven van de vis, zo zei hij.Toch kreeg ik een adres van hem in Yrseke,het zeepiertje.Gebeld en die had voldoende ,terwijl ik bij hem was kwam de ene na de andere steker binnen lopen met versgestoken zeepieren.

Kwartaaltaart en visverslag

Vanwege het hoge tij ging op de dijk van West-Kappelle staan.

Kwartaaltaart en visverslag

Kwartaaltaart en visverslag

Kwartaaltaart en visverslag Kwartaaltaart en visverslag

De Pieren waren zo glad als een aal ,dat weet ik omdat ik vroeger,toen het nog was toegestaan ze gebruikte als aas voor de zeebaars,HaHa.Na een kwartier was het raak, een maats gulletje was het haasje, even later op de andere hengel een ondermaatse die terug kon.Na vele onderlijnen verspeeld te hebben pakte ik nog een mooie gul en moest ik stoppen,het liep al tegen een uur en het is voor mij nog 1en een ½ uur terugrijden.

Kwartaaltaart en visverslag Kwartaaltaart en visverslag Kwartaaltaart en visverslag

Helaas niet zo goed gevangen als Huib maar toch nog twee maatse gullen mee genomen. Achteraf had ik toch beter het advies van Golfbreker kunnen volgen en aan de kade in Vlissingen achter het centraal station gaan staan.Op West-kappelle was er op twee vissers na, helemaal niemand.(echt waar Leo) Voor ik het vergeet te vertellen de grote Garnalen zaten vorige week nog steeds in het Calandkanaal samen met veel steenbolk en kleine wijting.

Kwartaaltaart en visverslag

Kwartaaltaart en visverslag Kwartaaltaart en visverslag

Kwartaaltaart en visverslag Kwartaaltaart en visverslag

Peter, ik wens je veel beterschap en geluk en hoop dat mijn vangsverslag je een beetje op kan beuren. Samen met de kleine Eef eet ik een taartje op je gezondheid.

Groetjes Maup.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. paul > oktober 26, 2012

  Antwoord

  Super leuke taart lol 🙂 maup gefeliciteerd! en weer bedankt voor de verslagen!

 2. Peter(Fishguppy) > oktober 26, 2012

  Antwoord

  Hoi Maup,
  wat een toepasselijke taart, gebaseerd op het winnend verslag, van die reuze garnalen, zoals Richard me mede deelde.
  Richard complimenten aan je vrouw, schitterend!

  Groetjes peter

 3. Werner R. > oktober 26, 2012

  Antwoord

  Hoi Maup,

  Nog proficiat met het winnende verslag!
  Geniet altijd van jou visverslagen, je bent de verdiende winnaar.

  Groeten Werner.

 4. Joost > oktober 26, 2012

  Antwoord

  Ik hoorde in de winkel van Zuiderduin dat de vangsten op westkappele sowieso slecht zijn de laatste weken en tja de dijk is altijd goed voor wat verspeelde onderlijnen.
  Vorige week was het “bal” op Zoutelande , zelf zondag geweest denk dat er wel 80 vissers stonden! Goede vangsten ca. 30 scharren en wijting in circa 3,5 uur waarvan 16 maatse.
  Deze week (door de windrichting??) zijn de vangsten in Zoutelande ook weer minder.

 5. huib > oktober 26, 2012

  Antwoord

  Hey Maup,

  Gefelicteerd het winnende verslag, mooie taart! Heb idd. geluk gehad vorige week aan zoutelande het is nu een stuk minder.

  Groeten,Huib

 6. leo > oktober 26, 2012

  Antwoord

  Proficiat Maup:

  Als de wind naar het n/no draait schijnt het daar met de vis direkt over te zijn. ,K was toevallig op het juiste moment op de juiste stek denk ik…maar da’s vissen.

 7. Johan het (loze) vissertje > oktober 26, 2012

  Antwoord

  Schitterende taart Maup, hoop dat ie heeft gesmaakt. Proficiat.

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

 8. John > oktober 26, 2012

  Antwoord

  Hoi Maup,

  Verdiend hoor!

  Groeten John

 9. Natasja de taarten van Brabant > oktober 26, 2012

  Antwoord

  Hallo Maup,
  Ik hoorde je voice mail van de week, was net te laat met opnemen. Maar bedankt en ik heb de taart graag voor je gemaakt. Ik hoop dat ie lekker heeft gesmaakt.
  Gr.
  Natasja de taarten van Brabant.nl

 10. ronny > oktober 27, 2012

  Antwoord

  Van harte proficiat Maup!!!

 11. Meunenmaaier > november 5, 2012

  Antwoord

  Maup gefeliciteerd! En blijven schrijven! Lees je verslagen met veeel plzeier!

  gr!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *