Home Gastvissers Gino en Stefan vissen aan Westerschelde

Gino en Stefan vissen aan Westerschelde

Advertenties

Hoi Peter en visvrienden,

Zaterdag 22-2 was het eindelijk weer tijd om te gaan vissen, de drang was erg groot na de wonderlijke tongvangst van de vorige keer, achteraf bezien een dagje met een paar uurtjes nog enigszins fatsoenlijk weer, want manmanman, wat een weer de afgelopen dagen en er is nog meer op komst.

Jeff en Gino stonden ook te popelen en ook Amara wilde graag weer mee, echter moeders vond de harde wind toch te gortig, hoewel het uiteraard achteraf prima had gekund, we stonden lekker uit de wind met een heerlijk zonnetje.

Nou goed, een dag dus voor de mannen. Gino had voor het prachtige aas gezorgd en een lekkere bak koffie, Jeff wat drankjes en ik voor de lunch.

Het vangen van de vis zouden we verdelen en dat is aardig gelukt.

De start was vrij moeizaam met wat botjes voor Gino en Jeff en voor mij nog niets.

Ook dn Dre was weer gezellig van de partij en vermaakte zich uitstekend.

Zelf mocht er ik ook eindelijk een botje uit draaien en de opluchting was groot, want er werden hier en daar ook wat plaagstootjes uitgedeeld. Toen ik bij het beazen van de reserve onderlijn tegen Jeff zei dat deze papieren ideaal voor de gul waren stonden ie me aan te kijken of Gino wat raars in de koffie gedaan had, echter een half uur later was het raak.

De lol was groot, helaas zwemt er nu wel 1 minder, want hij had geslikt en heeft het niet overleefd.

Jeff en Gino vingen nog wat botjes, maar de kanjerpot was voor mij met een bot van 32 cm.

Als een stel pubers waren we elkaar volop aan het pesten en al hardop aan het dromen over nieuwe bijzondere vangsten, we hadden de grootste lol en ook het feit dat ik tegenwoordig een gaf heb gaf de grootste lol, als er iemand een botje binnen draaide werd er uiteraard om de gaf gevraagd, echter deze was vandaag niet van de partij…

Jeff wist een meuntje en een scholletje te vangen, waar we allen weer zeer content mee waren, daar op deze stek het vangen van zoveel mogelijk soorten de uitdaging is in plaatst van een emmer panvis.

Gino ruimde al een hengel op na het vallen van wat druppels regen, echter gelukkig was het maar een kort buitje, er kwam wat meer scheepvaart en ook weer wat nieuwe aan eten, ook ik werd erg gelukkig van mijn vangst van een klein scholletje, gewoon heel erg leuk en deze wens had ik ook voorafgaand aan de dag uitgesproken, leuk dat het lukt!

Op deze stek kun je werkelijk van alles vangen en sta je heerlijk in de luwte als de wind uit een gunstige hoek komt. Hier ga ik zeker vaker naartoe komen ondanks de 1,5 uur rijden.

Met de foto’s van het meuntje en het gulletje wil ik graag mee dingen naar de prijs van het fileermes van Jeff, ook zijn we van plan om nog eens een cursus te gaan doen bij visling, zelf kan ik zeker nog eea leren, daar ben ik van overtuigd.

Het is een heerlijke gezellige dag geweest met de mannen, gaan we zeker nog een aantal keer over doen!

Met vriendelijke visgroeten,

Stefan en Gino

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > februari 20, 2022

  Antwoord

  Haa Stefan, ook dit leest weer lekker weg, genieten met zijn al!!
  Jullie kunnen het lekker vinden met elkaar, blijven volhouden mannen, kunnen wij lekker genieten van jullie verslagen!
  Er is een probleem met de site, met de Foto’s, dus Jeff, Gino en Stefan, sorry dat ik dacht dat het aan jullie lag, maar is zeker niet zo! Ook de oudere foto’s in onze Media worden nu, als ik het test, in mini formaat in het verslag weer gegeven en dan is het resultaat, iets uitgerekte foto’s in plaats van hoogwaardig formaat.
  Inmiddels ligt het probleem in Mexico, bij Paul en zolang het niet opgelost is, mogen jullie toch gewoon doorgaan met het zelf plaatsen, hier kunnen we even niets aan doen en dan wachten we gewoon af, tot alles weer goed werkt.

  Groetjes Peter

 2. Stefan Groenheide > februari 20, 2022

  Antwoord

  Peter, bedankt voor je hulp bij het plaatsen van het verslag, staat er weer mooi op dankzij jou!

 3. Eldert > februari 20, 2022

  Antwoord

  Ha Stefan
  Ook van jou een mooi verslag . Jullie hebben een mooi dagje er van gemaakt. Dat je van een meun zo.n mooie foto kan maken vind ik knap. Die verdient eigenlijk gewoon een plekje in het Rijksmuseum
  Groet Eldert

 4. Gino > februari 20, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan,

  Dit heb je echt mooi weggeschreven hoor top man.
  Foto”s zijn ook prachtig daar is Jeff ook dan weer een kei in!
  De dag is voorbij gevlogen maar dit lag niet aan de wind maar door de gezelligheid denk ik!
  Bkijven dit toch lekker verder doen maar het mag geen verplichting worden natuurlijk.
  NZ kanaal lijkt me ook wel is wat?
  Dat is dan voor ons weer een ent rijden. Maar toch is de moeite waart bij betere weersomstandigheden.
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 5. ies > februari 20, 2022

  Antwoord

  Hey Stefan, ook jij hebt er weer een schitterend verslag gemaakt van jullie belevenissen als drie musketiers van het zoute de diverse vissoorten zijn weer fantastisch op de plaat gezet uiteraard ook voor jou de wens voor de volgende sessie met rammelende toppen en de nodige maatvis.
  Groetjes Ies

 6. Nico > februari 20, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan. Jij heeft er ook een mooi verslag er van gemaakt en ook met leuke foto’s er bij. En dan ook de hond mee en dan is het geen honden weer geweest he… Voor de volgende sessie heel veel succes toegewenst alvast voor allen.

  Groetjes de Zeehondentemmer.

 7. Henry > februari 20, 2022

  Antwoord

  Hey Stefan,
  Leuk om ook jouw beleving als een van de drie musketiers te lezen. Een ding is unaniem gelijk met het verslag van Gino en dat is het plezier en de gezellige sfeer die tijdens deze visserij aanwezig was.
  Ook als je vooraf weet dat de vangst waarschijnlijk mager zal zijn hebben jullie laten zien dat het toch aan de waterkant lekker genieten is, Chapeau!!!
  Uiteraard wens ik jullie wederom veel plezier maar zeker ook ’n maaltje vis bij de volgende.
  Groetjes, Henry

 8. Jack Jozen > februari 21, 2022

  Antwoord

  Hallo Stefan .
  Ik denk als ik het zo lees dat er zeker herhalingen gaan komen al is er dan weinig vis de lol druipt er van af ,je hebt jou ervaring van de dag ook weer prachtig om schreven en zoals de foto,s zijn daar zal menig fotograaf jalours op zijn er komt zeker wel een herhaling benieuwd naar het vervolg .
  Veul groetjes Jack.

 9. hugo > februari 21, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan,

  Dat ziet er allemaal weer mooi uit man, jullie hebben er weer een leuke sessie van gemaakt daar aan de Westerschelde. Niks leuker als je veel verschillende soorten kunt vangen en zeker als je een soort in gedachten had en die dan ook kunt vangen super. Veel succes en op naar de volgende zou ik zeggen.

  Groetjes Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *