Home Gastvissers Ter Heijde aan zee

Ter Heijde aan zee

Advertenties


Beste Peter,

Gisterenavond samen met Henk gaan vissen op het lievelingsstekje van Willem Louwman, Terheijde aan Zee. Als aas gebruikten we uitsluitend de gezouten pieren van de afgelopen week. Om half 9 ’s avonds hebben we 4 hengels het water ingegooid tot 12 uur, toen het water bijna laag was, slechts 1 schar gevangen.

Ter Heijde aan zee

Net toen we besloten het voor gezien te houden beet op alle 4 de hengels. Binnen een minuut lager er 3 scharren op het strand.

Ter Heijde aan zee Ter Heijde aan zee Ter Heijde aan zee

Het was toen bijna laag water. We hadden het idee dat de vis nu pas begon te azen, maar vreemd genoeg geen enkele aanbeet meer gezien. Na 3 kwartier zijn we de hengels op gaan ruimen en ving Henk nog een scharretje.

Ter Heijde aan zee

De totale vangst bedroeg 5 scharren, welke allen van mooi formaat waren (helaas geen record maar toch!).

Terwijl we aan het opruimen waren kwam de huisvos van Willem nog even aan de gezouten pieren snuffelen. Ik probeerde hem nog op de gevoelige plaat te zetten, maar helaas zijn net zijn lichtgevende oogjes te zien.

Ter Heijde aan zee Ter Heijde aan zee Ter Heijde aan zee

Thuisgekomen bij het schoonmaken van de scharren gebeurde er iets vreemds. Uit de bek van de grootste schar kroop een zeepier/tap en dit waren niet mijn gezouten pieren die uit de dood herrezen waren.

Ter Heijde aan zee

Toen ik in zijn maag keek zaten er nog meer in. Volgens mij hebben we niet veel gevangen omdat er hier op Terheijde meer dan genoeg voedselaanbod is. Het is vreemd dat er nadat er is opgespoten nog zoveel van die tappen door de vis gevonden kunnen worden of zouden ze met opspuiten los komen en in zee terechtkomen?

Groetjes, Maup en Henk

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. peter(fishgupp) > januari 24, 2010

  Antwoord

  Hoi Maup en Henk, leuk versla weer.
  Jammer van de vos, dat de foto zo donker is.

  Groetjes Peter

 2. bjorn > januari 25, 2010

  Antwoord

  hey hallo,

  ik ben gister ook weze scharren meppen en ik had inderdaad het zelfde probleem.

  een dikke zwarte tap!! van een cm of 15-20 ik dacht eerst bij me eigen dat dat beest al eerder was gevangen en ontsnapt was. want er leven toch geen zeepieren op de bodem in het water?? zeepieren en tappen leven toch op het wad enzo?

  maargoed ik ook ff de maag inhoud bekeken zat er een klein visje in ook, best suf allemaal…

  overigens had ik er met 1 hengel in 2 uurtjes tijd 15 😀 (overdag)

  graag hoor ik uw reactie

 3. Maup > januari 25, 2010

  Antwoord

  Hoi Bjorn zonder puntjes,

  Ik weet het ook niet precies maar in zeeland
  (vrouwenpolder)vangen ze altijd tappen met een pomp,ze zetten dan een cilinder op de plek waar je altijd van die zanddrolletjes en zuigen dan zand en tap omhoog mbv een zuiger,meestal net op de vloedlijn als het water (zeer laag) staat.Vroeger kon je ook zeepieren steken op de pap.bek en voor zover ik weet zitten ze overal op de zeebodem,misschien is het baggeren voor de tweede maasvlakte de oorzaak dat ze opgezogen worden en vervolgens met de stroming worden meegevoerd.?
  Waar heb jij gevist ?

  Groeten Maup.

 4. willemgaatvissen > januari 25, 2010

  Antwoord

  Hoi Maup en Henk,

  Toch een maaltje schar,een lekkere vis om te eten. Oppassen met die vos want hij vreet zo je vis op.

  Vis greetz,

  Willem

 5. bjorn > januari 26, 2010

  Antwoord

  hoi maup

  het is ten eerste wel bjorn met puntjes hahah

  ik heb in petten gevist (noordholland)

  het zou best kunnen dat dus die zeepieren op de bodem leven dan. me zelf nooit verdiept eigenlijk. tot zo ver ik weet en steek doe ik dat op het wad. soms steek ik dan hoor maar ik weet wel waar ik moet weze. maar dat er dan op de bodem van de zee ook pieren leven was mij altijd een raadsel…zeker een stuk bodem die nooit droog valt.

  ergens is het wel logisch dat er op sommige plaatsen dan leuk schar wordt gevangen als er dan voedsel aanbod is in de vorm van een worm…

  maarja zandopspuitingen is niet echt bevorderlijk. en dan krijg je dus minder voedsel aanbod waardoor er dus stekken zijn die minder lopen.

  maar ik ben nu een beetje ziek maar probeer van het weekend weer te vissen daar……het loopt als een trein daar met scharren en hoe verder je gooit hoe groter ze zijn.

  die shimano ultegra 10.000 is dat nou een goeie molen? of is een ander type van shimano beter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *