Home Gastvissers Met John op jacht naar vis

Met John op jacht naar vis

Advertenties

Hallo Fishguppyers
Met wat passe en meten kan ik vrijdag 6 okt .
Zo begint John op 30 sept een afspraak te maken om samen weer eens te gaan vissen. Niet of ik ook kan maar gewoon.  Maar ja , ik moet heel de dag werken.
Dit is voorlopig de laatste keer dat ik op vrijdagavond kan , is het volgende appje. Oke , ja dan moet je wel . En ik moet eerlijk zeggen dat ik weer reuze zin had om een avondje met John te gaan vissen. Maar goed , waar moet je heen? Iedereen weet dat het in de waterweg al heel het jaar baggerslecht is met de vangsten. Mini wijtinkjes en steenbolken,  ja die zitten er nu overal maar die ben je eerder beu dan gewend. Maar goed , John wist wel wat . En daar werden de laatste weken zelfs wat tongen gevangen volgens hem. Dus ik gisteren na werktijd en wat gegeten te hebben naar de plek waar ik met John had afgesproken.  De stek zag er zo op het eerste gezicht leuk uit. Niet te ver van de auto , een bankje …. prima hoor. Rond 20.00 uur vlogen de lijnen richting de vis en het wachten was begonnen. En jawel hoor , na een kwartiertje rammeltjes op de top. En wat denk je . ….steenbolk.
Maar goed , vis is vis . Het duurde ook niet lang of John had ook al wat visjes gevangen. Even later zie ik een mooie doorbuiger , zou het dan toch? En jawel hoor … de eerste tong was een feit . En gelijk een mooie ook . 31 cm.
John had inmiddels ruzie met een paling en een net maatse tong . Nou , die paling heeft het wel gewonnen hoor want je kon haast niet meer zien dat het een onderlijn was geweest . Helemaal naar de ….filistijnen. Inmiddels had ik weer een hele mooie tong,  ook nog een net maatse en we waren allebei gewoon heerlijk vis aan het vangen. Wijtinkjes,  bolken , paar botten , tongen groot en klein , een paling …. 5 verschillende soorten vis hadden we al. En de vangst bleef maar doorgaan.
John hield het tellen van de vis weer keurig bij en geloof me, hij is geen visje verkeerd hoor. Ik denk zelfs dat hij aan het eind van de avond precies weet hoeveel wijtinkjes en hoeveel bolkjes en tongen ieder heeft . Zelf ben ik na 5 vissen meestal al de tel kwijt maar hij is wat dat betreft net een telmachine.  En vraag je een jaar later naar de vangst dan weet hij het nog. Afijn , om een lang verhaal kort te maken …. rond 1 uur zijn we gestopt en ik had 4 net maatse en 5 hele mooie 30plussers tong in de emmer.
John had er 11maar die had er wel wat die net niet aan de maat waren.
De telmachine appte me dat ik 24 vissen had waarvan 9 tongen en John zelf had er 23 waarvan 11 tong(etjes).
John … ik vond het een reuze idee van je om hier te vissen . Een geweldige avond hebben we  gehad met veel actie op de toppen en veel gezelligheid.
  En nu…… tijd voor koffie met Zeeuwse bolus waar er hier nog een is die daar ook wel interesse in heeft.
Voor iedereen , haal je hengels weer tevoorschijn,  stof er af en ga vissen. Vis zit er.
Met visvriendelijke groet
Eldert.
Verzonden vanaf mijn Galaxy

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

20 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > oktober 7, 2023

  Antwoord

  Eldert, eindelijk weer eens een verslag met vis en voor wat we tot nu toe hebben gezien, is dit enorm en als je het vergelijkt met 3 jaar geleden is het nog mager, maar we leven hier en nu, dus top gevangen mannen!
  Dat bankje kennen de meesten wel en de stek is altijd redelijk geweest in andere jaren, vooral het najaar, alleen de grote wijtingen ontbreken helaas nog, anders was het helemaal top geweest!
  Mannen, eet smakelijk!
  Eerder kreeg ik al van een vriend te horen, dat ze er waren, hij had foto’s gezien van vangsten van 15 tongen en meer, waar ik niks van geloofde( oude foto’s) en de verslagen hiervan bleven ook uit, maar eindelijk komt er toch echt leven in de brouwerij, chapeau!

  Grtjes Peter

 2. Martijn Boone > oktober 7, 2023

  Antwoord

  Heej Eldert. Dit hebben jullie mooi gedaan zeg! Dit is helemaal niet tegen gevallen en dit kan niet anders of het smaakt naar meer?? Ik hoop toch echt dat het voor ons dit jaar nog een keer lukt om daar te vissen! Nu schud je slapende honden wakker hoor! Maarja die vrijdag avond he dat is voor mij lastig. Ik hoop dat je nog een zaterdagavond/nacht kan vinden in je agenda! Gefeliciteerd hoor met dit mooie resultaat! En wat je zegt, de hengels kunnen van zolder! Al is het voor een tong of een baars, en voor de wintervis mogen ze ook alvast stofvrij gemaakt worden want dit duurt ook niet heel lang meer. Ik ga zo nog eens even bij Dixhoorn kijken of ik steekzagers op de kop kan tikken, want vanavond laat met het afgaande tij zou ik graag nog een paar baarzen willen gaan vangen maar dat ga ik niet met mini kweekzagertjes doen, dan vis ik nog liever thuis de koelkast leeg….

 3. Nico > oktober 7, 2023

  Antwoord

  Hoi Eldert. Zeer leuke foto’s genomen van de vis die je heb gevangen. Dus laat het nu gaan gebeuren om dan wat meer Tongen te gaan vangen. In ieder geval ook een mooi verslag er bij en dit zal wel naar meer gaan smaken. Dus voor de volgende sessie succes dan weer alvast toegewenst.

  Groetjes De Zeehondetemmer.

 4. Stefan > oktober 7, 2023

  Antwoord

  Hey Eldert, dat zijn mooie vangsten zeg! Eindelijk een fatsoenlijke hoeveelheid tong!
  Eet smakelijk, daar kun je een paar maaltjes van maken.
  Hopelijk zitten ze er nog een paar weken…
  Groeten,
  Stefan

 5. ies > oktober 8, 2023

  Antwoord

  Hey Eldert je hebt er weer een heerlijk verslag neer gezet met een zeer positieve inhoud van nieuwe hengels tot en met de zeer gewaarde maat vissen van het gewenste soort. Ik kijk dan ook uit naar de vervolg delen, die niet kunnen uitblijven na dit heerlijke verhaal. Voor je volgende sessie dan ook een zelfde resultaat toe gewenst…uh met misschien wat kibbeling waardige wijtingen erbij.
  Groetjes Ies

 6. Jack jozen > oktober 8, 2023

  Antwoord

  Hoi Eldert.
  Wat een super verhaal het bezorgd me kriebels op dit zaten we allemaal wel te wachten zou het dan toch nog goed komen dit jaar .je bent wel de aanjager hopelijk is het niet eenmalig met wat voor aas hebben jullie gevist Eldert?. Je hebt het verhaal ook weer prachtig omlijst met de fotos ben je ook nog naast hengelaar fotograaf en nu op naar de volgende sessie er moet wat voorraad in de vriezer voor de winter.
  Heel veul groetjes Jack.

 7. Henry > oktober 8, 2023

  Antwoord

  Hoi Eldert,
  Dit is een verslag waar waarschijnlijk iedere visser vrolijk van wordt, ik in ieder geval wel. Eindelijk lijkt het erop dat na vele troosteloze visdagjes de tong dan toch gearriveerd is. Het begon er immers op te lijken dat de vis in het zoute de Nederlandse wateren vaarwel had gezegd. Paling wordt momenteel blijkbaar overal wel goed gevangen, althans hier in de Brabantse beekjes maar zeker ook in de Belgische kanalen heb ik ( vanaf foto’s) mooie vangsten gezien, In België gaan deze gladjanussen massaal in de rookton terwijl wij, nadien ze je onderlijn naar de klote geholpen hebben,ze weer netjes moeten laten zwemmen. Al met al. jullie hebben weer kunnen genieten van een prachtige visavond met als kers op de taart enkele maaltjes verse vis, Als m’n maatje Sjakie tussen z’n liefdesperikelen wat tijd vrij kan maken zal het zeker niet lang meer duren voor ook wij eindelijk weer ‘ns ’n visbelevenis op de Fishguppy-site kunnen plaatsen.
  Groetjes, Henry

 8. Peter(Fishguppy) > oktober 8, 2023

  Antwoord

  Henry, de paling in België mag niet massaal worden meegenomen, je mag in totaal 3 palingen en/of snoekbaarzen meenemen. Dit weegt helaas niet op tegen de kosten van een Belgisch visdocument, waar je ongeveer 50 euro voor betaald en dan nog dien je goed de regeltjes te lezen.
  Gewoon Ierse lijnaal kopen om te roken blijft de lekkerste en goedkoopste optie voor mij, anders had ik al een Belgisch verlof gehad.
  Grtjes Peter

 9. Henry > oktober 8, 2023

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Bedankt voor je reactie 👍Uiteraard was ik als verzotte palingvisser al op de hoogte van de kosten die het 🎣op paling in België met zich meebrengt. Het gaat alleen om het principe, de aal schijnt alleen in ons kikkerlandje beschermt te zijn, in ons buurland mag je dus tegen betaling de beschermde aal gewoon( in beperkte mate) wel meenemen. Leve de EU👍👍

 10. Kenneth > oktober 9, 2023

  Antwoord

  Hallo Eldert.
  Na lang wachten is de tong gearriveerd, iedereen zat er een beetje op te wachten. Wat een goede vangst 9 maatse tongen wat wijtingen, bot en en steenbolk. Een heerlijk maaltje vis bij elkaar. Prachtig verslag.
  Groetjes Kenneth.

 11. Peter(Fishguppy) > oktober 10, 2023

  Antwoord

  Ies, wat denk je van de 5 duimertjes van de Oosthavenkade op de foto, naast de viskoffer? Whahah, lachuh

 12. ies > oktober 10, 2023

  Antwoord

  lol Peter, die had ik nog niet gezien

 13. Eldert > oktober 10, 2023

  Antwoord

  Shit , jullie lijken wel inspector Morse.
  Maar het was genieten in die grindbak . 😛

 14. Peter(Fishguppy) > oktober 10, 2023

  Antwoord

  Ouwe sensatiezoeker, je bent gewoon op hé favostek geweest, goed gedaan met je foto’s, al zie ik persoonlijk liever foto’s van visser met vis en ook die verraden niks, of je moet wolken kunnen lezen, whahaha

 15. ies > oktober 10, 2023

  Antwoord

  tssss Peter, dan zeg ik gewoon hé die wolk zag ik in Schiedam ook

 16. Peter(Fishguppy) > oktober 10, 2023

  Antwoord

  🤣🤣🤣😂😂

 17. Eldert > oktober 10, 2023

  Antwoord

  Peter , we zaten in het donker op een heel donker stekje met hele donkere wolkenluchten boven ons. Dus die foto’s waren echt te donker geworden om te plaatsen . En trouwens.. die vijfduimertjes kan niet want ik had m’n viskist op de bank gezet . 😛

 18. Peter(Fishguppy) > oktober 10, 2023

  Antwoord

  😉🤣

 19. John Pieper > oktober 11, 2023

  Antwoord

  beetje laat maat maar dank voor super avond
  waar de stek was heren ik ben in donker altijd de weg kwijt
  maar tong hebben we gevangen
  groeten eldert zijn telmachine

 20. ies > oktober 12, 2023

  Antwoord

  Maakt niet uit John, maar dank zij onze reacties hebben de hengelsportzaken in de regio weer gouden tijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *