Gisteren na het vissen, gelijk 2 mooie tongen uit de vriezer gelaten, lekker vers, om voor de avond tongrolletjes gevuld met zalm te maken.Eerst een dutje gedaan en daarna aan de slag!
We hebben nodig, een aantal ingredienten, omdat er ook sla en aardappelen bij komen.
We gebruiken slamix en hierin gaan Hollandse garnaaltjes, zalm en natuurlijk yofresh sladressing. We beginnen met de krieltjes in de vel even voor te koken en de tong te fileren.
Daarna gaan we de tongfilets vullen met een stripje zalm van 1 cm dik en oprollen en de boel vastprikken.
De zalm die overblijft, bakken we even op en duwen we met de spatel in kleine snippers, tijdens het bakken.
Dit laten we een half uur afkoelen en inmiddels staan ook de krieltjes al af te koelen. Na een half uur gaan we verder met de bereiding van de sla.
We beginnen met de sla voor 2 personen in een grote slaschaal te doen, daarna gaan de garnaaltjes en de zalm erbij, vervolgens de dressing en dan met het juiste gereedschap alles omscheppen, tot je een mooie gemengde schotel hebt!
Even een halfuurtje in de koelkast, zodat het lekker fris gaat worden en een 15 tal minuten voordat we willen gaan eten, maak ik de dillesaus aan met water en breng het aan de kook met 4 lekkere gevulde tongrolletjes erin.
Ook de krieltjes in de vel, snijd ik in schijfjes en bak deze even bruin, met wat aardappelkruiden erop.
Na een minuut of 10 zijn de tongrolletjes bijna goed en ook de krieltjes worden al lekker bruin.
In afwachting van de laatste 5 minuten, zeg ik, Proost en eet smakelijk!!
Even later hebben mijn vrouw en ik een lekkere maaltijd om van te smullen!
Het is in feite een erg simpel gerecht, maar o zo lekker.
Je moet toch eens varieren als je vaak tong eet?
Wij eten dit gerecht regelmatig en varieren vaak met de sla of krieltjes, door bijvoorbeeld champignons en dobbelsteentjes spek bij de krieltjes mee te bakken en tonijn of kabeljauw bij de sla te doen, alles is mogelijk, gewoon proberen!
Groetjes peter
Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina
Peter (PvC) > oktober 3, 2012
Het water loopt me in de mond….
Inderdaad een niet al te moeilijk gerecht maar het ziet er heerlijk uit.
Ben benieuwd wat ik vanavond te eten krijg 🙂
Johan het (loze) vissertje > oktober 3, 2012
Dat ziet er goed uit, je bent een echte topchef in de keuken.
Peter(Fishguppy) > oktober 3, 2012
Dank je Peter en Johan het(loze)vissertje, heb wel eens mindere reacties gehad op mijn kook avonturen, ben er echt blij mee!
Groetjes peter
huib > oktober 3, 2012
Ziet er heerlijk uit !
Werner > oktober 3, 2012
Ja het is weer eens wat anders dan gebakken tong, ga het zeker ook eens proberen!
Groeten Werner.
paula > oktober 3, 2012
Hoi Peter
ziet er heerlijk uit ga het ook eens proberen om het te maken
groetjes aan Marian en de kids
grtjs Paula xxx
Mark (Scheveningen) > oktober 4, 2012
Hoi Peter, dat ziet er lekker uit zeg!
Zo krijg je je vriezer zeker wel leeg =)
Gr, Mark
Peter(Fishguppy) > oktober 5, 2012
Hoi Paula,
heb ik gedaan, waren ze heel blij mee!
Je krijgt de groeten terug!
Ben erg blij dat je mijn site nog volgt, ondanks dat we nu vrienden op afstand zijn, helaas!
Groetjes Peter