Home Gastvissers Naar Domburg met de club

Naar Domburg met de club

Advertenties

Hallo Fishguppyers
Voor vandaag stond de koppelwedstrijd van WSV-REIMERSWAAL,  waar ik al ruim 42 jaar lid van ben, op de agenda. Maar ja , 2,5 week geleden een liesbreukoperatie ondergaan ….. is dat wel verstandig? Zeker met al die napijn die er aan verbonden was en  ik 4 weken heel rustig aan moet doen en moet oppassen met tillen etc  . Maar goed, dit is voor mij een van de mooiste clubwedstrijden van het jaar . Die wil ik niet graag missen.5 uur vissen , prijsuitreiking,  barbecue als afsluiting. Lekker dagje Zeeland .Maar hoe gaan we dat verstandig aanpakken . Mijn besluit stond vast . Ze geven heel rustig weer op , droog …. ik neem zo weinig mogelijk spullen mee en ik ga vissen met de feederhengel . We moesten vissen bij Domburg,  dus vlak strand en niet diep en niet veel stroming , dat moet lukken. Vorig jaar had ik via MP zo,n plastic vierkante visemmer gekocht en die kwam ik van de week tegen in de schuur . Ik dacht yes , dat is het.
Stuk of 4 onderlijnen mee , 4 loodjes , paar kleinigheidjes , meer heb ik niet nodig, eten , drinken  , korte broek ….. alles kon er in. John zou een steun meenemen,  dik voor mekaar . Een stoel had hij ook nog voor me meegenomen zodat ik als een koning te rijk op het strand aan de koffie met bolus kon.
Zogezegd zo gedaan. Wekker op half 6 die ik niet gehoord heb omdat ik er al uit was voor dat ie ging . Even wat eten , hond uitlaten en om 6.15 uur ging mijn dagje Zeeland  beginnen en zat ik in de auto. En dan ben je net voorbij Bergen op  Zoom en dan krijg je al  een shot vitamine  Ceeland waar je u tegen zegt.  Om half 8 bij de Vierwegen bij vismaat John ingestapt en daar lagen de bolussen al voor me klaar. Peter de controleur er ook bij  en naar Domburg. Onderweg al de nodige lol met elkaar wat in de loop van de dag alleen maar meer werd . Toen de duinen op en iedereen weet hoe een roteind dat daar is. Zelf ben ik een jaar of 10 geleden gestopt met roken en sindsdien gaat dat wel wat beter maar…. Peter was al helemaal uitgeteld toen die boven aan kwam maar gelukkig ….. ik kwam  nog batterijtjes tegen in m’n vest van een vorige keer die ik altijd op reserve bij me heb voor als m’n hoofdlampje het af laat weten. En die maar aan hem gegeven met als doel dat hij dan kon opladen voor de rest van de dag.
 Half 10 begon de wedstrijd . 16 koppels , dus 32 personen hadden zich voor deze dag ingeschreven. We visten alleen met opkomend water. De verwachtingen waren niet hoog maar een stuk of 10 botjes met z’n beiden moest wel lukken leek mij. Maar dat bleek dus een zware vergissing want wat we ook probeerden en wat iedereen probeerde . ..  het lukte niet . Dichtbij onder de kant  , ver weg , er kwam geen vis . Het was vandaag echt puur geluk om aan de vis te komen. En dat geluk had natuurlijk Joost weer , die pakte het eerste uur een  bot van 30 en een prachtige  baars van 51. Eindelijk , na 2,5 uur redde John voor ons de eer door een baarsje van 25 te vangen en was bij ons de hatelijke 0 van de kaart.
Later nog gevolgd door een botje van 17 en daar moesten wij het mee doen voor vandaag . Het laatste half uurtje was nog het beste , toen kwamen er her en der nog wat botjes uit maar wat vissen betreft was dit een dag om snel te vergeten. Na afloop was er nog een geweldige barbecue gesponsord door de fa Boone waar gelijk de prijsuitreiking was .
En ondanks dat de vangst
zo slecht was , heb ik weer een fantastische dag gehad . Lekker mijn vismaten van de club weer eens gezien, heerlijk zand onder m’n voeten gevoeld , de zeelucht opgesnoven en weer heel veel vitamientjes Ceeland opgedaan.  Mijn liesbreukreparatie heeft deze dag goed doorstaan maar ja , wat wil je , heb geen een vis er uit hoeven te takelen.
En nu gauw met Martijn een dagje mee, de Oosterschelde op . Daar zie ik ook naar uit.
Iedereen rammelende toppen toegewenst .
Groeten , Eldert
Joost stuurde me nog wat foto’s door zodoende toch nog wat foto’s met vis.
Verzonden vanaf mijn Galaxy

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Fishguppy > mei 7, 2023

  Antwoord

  Ha Eldert, weer een topbericht van een visser met beperkingen, toch echt knap gedaan hoor!
  Grtjes uit het ziekenhuis, Peter

 2. Nico > mei 7, 2023

  Antwoord

  Hoi Eldert. Leuk verslag en met mooie foto’s er bij van jullie vissessie. Jammer dat de vis het op deze dag liet af weten. Maar jij heeft de test goed door gestaan na zo een lies breuk operatie top Man, Hopelijk voor een volgende keer meer succes toegewenst alvast. En Peter heel veel beterschap toegewenst aan die kant daar.

  Groetjes De Zeehondetemmer.

 3. Hugo > mei 7, 2023

  Antwoord

  Hoi Eldert,
  Mooi om te horen dat het de positieve kant opgaat na je operatie.Maar dan heb je die visdrang een zeer zeldzame ziekte hè.En dan zijn er van die dagen dat je erbij wil zijn hè,vissen en leute maken met de vrienden en erna een hapje en een drankje wat moet een mens meer hebben man. Spijtig dat de vis het liet afweten,maar voor jou misschien wel het beste op dit moment,rustig aan is de boodschap voor de ingreep dat je hebt ondergaan. Succes bij je volgende trip en dan met wat🐟🐟erbij.
  Groetjes Hugo

 4. Stefan Groenheide > mei 7, 2023

  Antwoord

  Hey Eldert, mooi verslag gemaakt van een heel gezellige dag in Zeeland. Jammer dat de vis het af liet weten. Het is wachten op de tongen en hopelijk krijgen we een beter seizoen als voorgaande jaren.
  Succes gewenst met Martijn, dat komt ook vast helemaal goed.
  Groeten,
  Stefan

 5. Martijn Boone > mei 7, 2023

  Antwoord

  Heej Eldert, ouwe rukker, zo te zien en te lezen heb je weer een hele fijne dag gehad gisteren! Op de terug weg naar Gouda heb jij al weer helemaal zitten nadenken hoe je dit bericht weer in elkaar ging zetten, en met resultaat! Gezellig een BBQ na afloop, gesponsord door de vader van ondertekende, wel een beetje jammer dat je mij dan niet vraagt om wat te komen eten hahahaha…. Over 2 weken is het zo ver, de dag waar we allebij naar uitkijken! Ik heb er zin in! Morgen ga ik, voor de eerste keer dit jaar, hoogstwaarschijnlijk, een middag vissen bij het Goesse Sas. Het weerbericht ziet er in elk geval goed uit, maar daar beslis ik vanavond pas over. Niets is zo veranderlijk dan het weer. En dan na het vissen ga ik proberen net zo’n mooi vangstbericht als jij hier op deze site te maken. En dit ga ik vanaf nu voortaan altijd hier doen. Ik hoop dat het ga lukken Peter, maar dat moet vast goed komen! En jij sterkte Peter, ik lees dat je in het ziekenhuis ligt? Ik ga nu mijn visspullen weer eens opzoeken in de schuur en op zolder, de hoogste tijd!!!! Groetjes Martijn

 6. ies > mei 7, 2023

  Antwoord

  Hallo Eldert je hebt er weer een heerlijk verhaal van gemaakt, De lucht en Bolus vitamines van je thuisland opgesnoven en geproefd, dat zijn dingen waar je ook gelukkig van wordt, Jammer dat de vis dacht, die man moeten we niet storen, die heeft al een operatie achter de rug, dus die laten we met rust, maar ja weten zij veel. Wel lekker dat het zonnetje heeft meegewerkt en dat de gezelligheid van een hapje en drankje heeft meegewerkt. Voor de volgende sessie geen last of pijn en lappen van tongen toegewenst.
  groetjes ies.

  ps Peter, goede uitslagen en alvast een prettige vakantie toegewenst

 7. Leen > mei 7, 2023

  Antwoord

  Hoi eldert
  Ondanks je ongemakken er toch even lekker oprit geweest
  Groetjes.leen

 8. Henry > mei 7, 2023

  Antwoord

  Hey Eldert,
  Vrij snel na je operatie toch weer de hengel ter hand nemen !!! Jullie hebben (net als bijna overal) ook tijdens deze wedstrijd geen kilo’s vis op het droge getakeld dus was het 5 uurtjes relaxed ontspannen aan de waterkant. Ook zonder vis te vangen kun je plezier hebben aan de waterkant, zeker als je met ’n stel vrienden de visdag af kunt sluiten met ’n gezellige BBQ. Bij je volgende visserij wens ik je toch enkele maaltjes platvis in plaats van ’n hamburger of ’n BBQ worstje, hopelijk verloopt je herstel voorspoedig zodat je samen met Martijn op de Oosterschelde volop de rammelende toppen kunt gaan bedwingen, alvast veel plezier.
  Groetjes, Henry

 9. Eldert > mei 8, 2023

  Antwoord

  Hallo allemaal
  Iedereen weer bedankt voor de leuke reacties. Ook dat maakt deze site zo leuk .
  Peter, veel sterkte daar , en beterschap toegewenst .
  Groeten Eldert

 10. Jack jozen > mei 8, 2023

  Antwoord

  Hoi Eldert.
  Geweldig dat je met hulp van je clubgenoten zo kort na een operatie toch nog een geweldige visdag hebt mogen beleven. Alleen jammer dat de vis niet mee wlde werken maar zoals ik lees .maakte de gezelligheid alles weer goed en hopelijk heb jegeen nadelige gevolgen en zoals iedereen al schrijft is het een super mooi verslag met foto,s en nu op naar de volgende sessie ik heb gehoord dat er hier en daar al een tongetje gevangen word.
  Heelveul groetjes Jack.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *