Home Gastvissers Jack en Henry, vissen aan de Botlek

Jack en Henry, vissen aan de Botlek

Advertenties

Beste visvrienden,

Nadat onze eerdere geplande visdagjes helaas geen doorgang konden vinden was het afgelopen maandag 30 januari dan eindelijk zo ver. Ondanks de minder goede kantvangst berichten van de laatste tijd tuften we rond 8.30 uur goedgemutst richting de Zeeuwse kust om daar traditiegetrouw ons benodigde aas te steken. Na wisselend onze ruggen geplaagd te hebben hadden we na zo’n 1½ uurtje bijna 2 kilo prachtige pieren in ons emmerke zitten, dus aan het aas zou het zeker niet liggen.

Jack en Henry, vissen aan de Botlek

Toen we ons aas netjes hadden ingepakt, kranten en zee turf, ons ideetje: “Snel richting de Waterweg!!!!” maar dit bleek echter heel anders te gaan verlopen. Doordat de vorst uit de grond was getrokken bleek de berm waarin ons autootje geparkeerd stond veranderd te zijn in een brijpot van klei. Na een minuutje of 10, trekken, duwen en slippen, lukte het ons gelukkig om met ons autootje, op de harde weg te geraken. Door de vele klodders opspattende klei was ons vervoermiddel verdacht veel gaan lijken op een Zeeuwse aardappel rooimachine. Na een kleine schoonmaakbeurt, thuis heeft ie z’n wasbeurtje zeker nodig, waren we klaar voor ons reisje naar de Botlek. Om 14.30 uur vlogen onze loodjes in het zilte sop van de Waterweg en onder het genot van ’n warm soepje was het nu ,wachten op wat komen zou??? Het was laag water maar binnen een half uur wist mijn maatje Jack zijn eerste botje op de kant te takelen.

Jack en Henry, vissen aan de Botlek

Tijdens het opkomend water was het met regelmaat ondermaatse platvis die aanbeet maar wat later op de middag ving Jack toch zijn 1e mooie bot voor de pan.

Jack en Henry, vissen aan de Botlek

Jack en Henry, vissen aan de Botlek

Jack en Henry, vissen aan de Botlek

Onze hoop was nu helemaal gevestigd om in het donker met afgaand tij alsnog een lekker panneke vis voor onze vrouwkes bij elkaar te kunnen vangen. In het begin bleef het rustig en werden we nog verrast door de flikkerende ogen van Lowieke de vos die nog even kwam kijken of er wat te vreten viel. Het beest blijkt goed verwend want aan een toegeworpen boterham kon alleen een minachtend gesnuffel af. Rond 18.00 uur bleek er een ware invasie van kleine wijting op gang te zijn, ingooien eventjes wachten, enkele kleine korte tikjes op de top, indraaien en prijs…..

Jack en Henry, vissen aan de Botlek

Jack en Henry, vissen aan de Botlek

De meeste wijting zat allemaal tussen de 15 en 22 centimeter en dus te vergelijken met een nieuwe haring, wel allemaal netjes gehaakt zodat ze weer springlevend terug naar mama konden.

Jack en Henry, vissen aan de Botlek

Doubletten en tripletten ondermaatse wijting werden in korte tijd met regelmaat naar boven gedraaid, maar helaas geen maatse panvis. Tussendoor genietend van het prachtige weer afgewisseld met zo nu en dan een opwarmertje was het toch heerlijk toeven aan de waterkant. Toen later bleek dat we waarschijnlijk de hele avond massaal kleine wijting zou blijven vangen besloten we om onze hengelspullen bij elkaar te pakken. Ook de ene maatse bot van Jack kreeg zijn vrijheid weer terug omdat ge nou eenmaal voor die ene platvis de pan niet vuil kunt maken. Voor de kibbeling zullen we dit keer een bezoek moeten brengen aan de visboer op ons marktpleintje! Rond 20.30 uur lagen onze hengelspullen weer in ons kleivoertuig en pruttelden we weer moe maar voldaan richting het Brabantse land. Al met al, ons eerste visdagje van dit jaar is een feit, we hadden prachtig weer, veel ondermaatse vis gevangen en zoals gewoonlijk de nodige dosis lol gehad. Voor iedereen voor de komende tijd veel visplezier en uiteraard een goede vangst.

Groetjes, Henry

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Nico > februari 4, 2017

  Antwoord

  Hey Jack en Henry. Prachtig verslag er van gemaakt en ook met leuke foto’s er bij. Jammer dat de meeste vis klein waren en toch samen weer er op uitgeweest en plezier gehad.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 2. Peter(Fishguppy) > februari 4, 2017

  Antwoord

  Hey Pastoor en misdienaar, goed te zien dat jullie beiden weer gezond aan het water staan!
  Die vis volgt nog wel.

  Groetjes Peter

 3. Kees Michielsen > februari 4, 2017

  Antwoord

  Hallo Henry en Jack,

  Leuk verslag en toch flink actie gehad.
  Ik hoop dat al die wijtingen volgend jaar de 30 cm grens gaan halen 🙂
  Succes met het schoonmaken van de auto!

  Groeten,
  Kees.

 4. jack > februari 4, 2017

  Antwoord

  Hoi mede vissers jullie zien wel ons visdagje is weer goed omschreven door mijn maatje.Het aantal vis was super ongeveer een 40 stuks maar ze moeten nog groeien volgende keer emmer vol,mijn autootje is ook weer schoon ben er wel een halve dag mee bezig geweest.En nu maar wachten op de volgende trip

  groetjes .Jakie

 5. hans de bruijn > februari 4, 2017

  Antwoord

  hallo beste vismaten leuk verslag jullie hebben ff moeten wachten voordat je er weer op uit kon ja dan is het toch weer genieten aan de waterkant groeten Hans

 6. Luc > februari 4, 2017

  Antwoord

  Hello Henry en Jack.
  Leuk jullie weer eens met een hengel te zien.
  Gezond en wel aan het water, meer moet het niet zijn. Leuk verslagje.Tot gauw.
  Groetjes Luc

 7. huib > februari 5, 2017

  Antwoord

  Hey,
  prachtig verslag gemaakt. volgende keer grotere kan snel veranderen heb ik gemerkt in november. Wijting is scholenvis die zich verplaatst en als je geluk hebt, goede moment en goede plek emmer vol.

  Groeten,
  huib

 8. Alain Tulleneers > februari 19, 2017

  Antwoord

  hoi mannen terug van 5 weken Tenerife jullie belevenissen van jullie eerste visdag van het jaar door genomen,het kan alleen maar beter worden,al zullen goed geslapen hebben na al die belevenissen. Grt.Alain

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *