Home Gastvissers Gino aan de…Nieuwe Maas.

Gino aan de…Nieuwe Maas.

Advertenties

Hoi Fishguppy`ers,

Na al het lezen van de berichten over de tongvangsten heb ik ook maar nog eens mijn stek in Zeeland verlaten heb trouwens nog een week vrij. Dus eerst aas bestellen bij Fam. V Dixhoorn zoals altijd wel trouwens ben niet van dat zelf spitten, waarvoor nog steeds mijn respect naar de andere die het wel doen! Ik tuf op dinsdagavond vanuit Zeeland richting het water in het verre Rotterdam, hehe…kom ik er rond 20h aan en wat was het er giga druk manman nergens nog een plek op de bekende stekken, heb ik weer en dit op een gewone werkdag…wordt er niet meer gewerkt in Nederland bwahh. Dus ik nog wat rondgereden en even nagedacht en op een onbekende stek mijn spullen opgetuigd. Rond 21h gaan de 1ste lijnen te water en ja hoor nog geen 10min later lag de eerste tong op de kant…24cm niet groot maar toch een tong!

Dan even geduldig wachten en een 45min later lag er een 30+ op de kant joepie geweldig vind ik dit formaat.

Zit ik rustig naar men hengels te turen zie ik plots dat zen men boot hebben gestolen…krijg nou wat!!

Zo werd het ondertussen 22h en komt de volgende 30+ tong op de kant hiha, even meten en 32cm was men aamdeel.

Nog voor het keren van het getij van ik er nog eentje en die was 33cm Stefan begon al te zweten thuis in de zetel, haha grapje hoor. Dan werd het even stil naar het keren en van ik plots 3 botjes, waar zijn die tongen plots gebleven?? Iets daarna van ik nog een mini wijting en steenbolk…

Dus na het keren was het duidelijk minder en vang ik nog 1 tong van 24cm die gaat nu toch mee hoor. Ik krijg nog 2 geweldige klappers op de hengels en die lieten zich niet strikken zwommen zich vast onder de kant…duidelijk was dat dit tongen waren wat heb ik me zelf vervloekt, grrr. Dus al bij al een leuke stek naar hoog water toe? Weet niet of ik de tijd nog vind om in de latere uren nogmaals op de zomervis te gaan anders wordt het op de wintervis die her en der toch al wat gevangen wordt volgens de berichten.

Grtjs Gino

 

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

13 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > oktober 19, 2022

  Antwoord

  Ha Gino, wat jammer van je boot, whaha!
  Mooie sessie op een nieuwe stek, die heb je weer mooi te pakken en leuk die grotere tongen, dit najaar, was dit ieder jaar maar zo, zoals Eldert al aangaf.
  Zou er nog gauw een nieuwe poging wagen, als je nog vakantie hebt deze week, de mooie getijden komen eraan, laat in de avond/nacht!

  Groetjes Peter

 2. ies > oktober 19, 2022

  Antwoord

  Hey Gino, mooi man, zo te lezen niet heel druk qua beet maar wel maat tongen die in een emmer passen, tja voor de tongen zoals die van Stefan heb je natuurlijk een teiltje nodig. Maar een leuke avond met de target vis op de kant en de tongen van formaat Stefan er dus net niet uitgekregen. Voor de volgende sessie als je het teiltje meeneem de grotere target vissen toegewenst en misschien wat meer rammels op de toppen.
  Groetjes ies

 3. Leen > oktober 19, 2022

  Antwoord

  Hoi Gino
  Weer mooi gedaan man
  Word nog een hele strijd tussen jou en Peter wie de meeste vangt
  In deze laatste nadagen vd tong
  Groetjes.leen

 4. hugo > oktober 19, 2022

  Antwoord

  Hallo Gino,

  Lekker gevist man, mooi wat tongen kunnen verschalken. Was gisteren ook in buurt aan het vissen maar ben mijn smartphone thuis vergeten, kwam erachter toen ik je boot zag passeren om een foto te nemen. Ga wel een klein beknopt verslag schrijven. Weer een nieuwe stek bevist en goed gekeurd toch mooi meegenomen man. De najaars tongen zitten er zeker nog, alleen de tijd vinden das wat anders. Susses bij je volgende sessie.

  Grtjs Hugo

 5. Nico > oktober 19, 2022

  Antwoord

  Hoi Gino, Jammer van die twee vast lopers wie weet waren het grote Tongen van formaat. Maar Jij heb toch in ieder geval op een nieuwe stek vis naar boven gehaald. En laat die Tong aan die kant maar lekker smaken. Ook zoals gewoonlijk mooie foto’s gemaakt en met een verslag er bij en dus helemaal compleet dan. Mocht je nog een keer gaan heel veel rammelende toppen toegewenst dan.

  Groetjes Nico.

 6. Gino > oktober 19, 2022

  Antwoord

  Hoi Hugo,
  Leuk maar jammer anders hadden we mekaar misschien ontmoed als het niet zo druk was geweest…
  Ik kijk al uit naar het verslag.

  Grtjs Gino

 7. Henry > oktober 19, 2022

  Antwoord

  Hey Gino,
  Ja na het vernemen dat er momenteel talrijke mooie najaarstongen gevangen worden aan de waterweg komen de vissers in grote getale naar de alom bekende stekken om toch nog ’n mooie scheefsmoel te kunnen haken., Vooral in de avonduren schuiven veel plaatselijke vissers gewoon aan zodat je op de bekende stekken helaas ongeveer bij elkaar op schoot zit. Gelukkig heb je toch nog een stek gevonden zonder bij anderen telkenmale in de war te geraken en op dat plekje ook nog ‘ns enkele mooie maatse tongen weten te scoren, Chapeau!!! Uiteraard wens ik je deze vakantieweek nog veel visplezier en natuurlijk de daarbijbehorende maatse vissen.
  Groetjes, Henry

 8. Stefan > oktober 19, 2022

  Antwoord

  Hey Gino, het is jammer van de drukte, ik voel me daar wel een beetje verantwoordelijk voor, maar misschien hadden ze er anders ook wel gestaan… Jij hebt in ieder geval een leuk maaltje gevangen, al zat er nog meer in. Mocht je nog een keer gaan, alvast suc6 gewenst!
  Groeten, Stefan

 9. Eldert > oktober 19, 2022

  Antwoord

  Ha Gino
  Toen ik er vorige week stond was het gartstikke rustig. Rond een uur of 8 kwam er een plaatselijk visser naast me en die vertelde dat het die week ook elke avond mega druk was. Maar goed , jij hebt nog een leuk plekje gevonden en ook nog leuk gevangen ook . Dat ritje was dus niet voor niks . Voor de volgende keer alvast veel succes . Groet Eldert

 10. Gino > oktober 19, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan,
  als het locale vissers zijn weten die het eerder dan wij toch… niet aangesproken voelen het water is voor iedereen en groot genoeg! Misschien ga ik deze week nog wel is je weet het nooit…

  Grtjs Gino

 11. Jack Jozen > oktober 19, 2022

  Antwoord

  Hoi Gino .
  Wat heb je een geweldige avond gehad zo zie je maar op de ene plaats staan ze te dringen en jij kunt op je gemak van die dikke flappen binnen draaien wel jammer van die vastlopers . En als je een week vakantie hebt dan moet je het zeker nog een keer proberen je weet nu waar je moet zijn dat kan het hele tong seizoen nog goed maken en zorgen dat ze geen kans krijgen om zich vast te zwemmen dat zijn zeker wel 40tigers geweest nog heel veul succes van de week .

  Haal veul groetjes Jack.

 12. Kenneth > oktober 20, 2022

  Antwoord

  Hallo Gino. Je hebt toch een leuk portie tong gevangen. Een paar 30+ die zijn lekker dik. Leuk verslag en leuke foto’s. Ik was dinsdagavond in de buurt, het was heel druk geen plek kunnen vinden. Daarom later ’s nachts aan de Nieuwe Maas gevist , een maatse gul en een grondeltje gevangen. Groetjes Kenneth.

 13. Gino > oktober 21, 2022

  Antwoord

  Hoi mannen,
  Bedankt voor de leuke reacties weeral. Altijd leuk om te lezen en geeft weer moed en hoop om verder te gaan.
  Succes aan allen.

  Grtjs Gino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *