Home Gastvissers Kees, nachtelijke standsessie

Kees, nachtelijke standsessie

Advertenties

Beste Peter,

Ik hoop dat ik het zo op de juiste manier doe om een vangstbericht in te sturen.. Het wordt tenslotte ook mijn eerste bericht.

Ik ben eigenlijk een vaste meelezer die te weinig aan zee vist. Reden: afstand, gezin, baan enz. Afgelopen vrijdag 2 augustus eindelijk een mogelijkheid. Aas besteld via internet wat er prima uit zag. De hoop was om donderdag een beetje op tijd mijn bedje in te gaan en dan om 2.00 uur te vertrekken. Door allerlei omstandigheden lag ik er pas 00.00 in met als gevolg, ik kon de slaap niet vinden. Dus uiteindelijk 1.15 in de auto gestapt. Rond 2.30 stond ik aan het pikdonkere strand. De voorspelde windkracht 3 volgens weeronline viel iets tegen het leek eerder windkracht 4/5. Mijn hoop was een tongetje van het strand maar met deze branding had ik er niet het beste gevoel bij. Na een paar honderd meter gelopen te hebben had ik het vermoeden dat ik voor een mui stond. Hengeltjes opgetuigd en vissen maar. De eerste draai leek het wel of ik in een slaveld aan het vissen was. Dit was gelukkig alleen de eerste draai. Worp 2 leverde in fikse doorbuiger op met een slapvallende lijn. De vis bleef gelukkig wel hangen, mijn eerste maatse (51cm) zeebaars was een feit. Worp 3 zelfde verhaal doorbuigen, slapvallen en een maatse(45cm) zeebaars was een feit. En dan krijg je ruzie met je geweten…… 2e maatse zeebaars in 2 jaar tijd…… stel dat je gecontroleerd wordt. De dikke baars nog een goed aangekeken en…. terug gezet. Dubbel gevoel maar volgens de regels van onze ……. wetgevers. Uiteindelijk tot 6.15 uur doorgevist met als eindresultaat 5 zeebaars (32-51 cm) 3 maatse en 4 dikke botjes. Na een lekker morgentje uitwaaien rond 8 uur de auto thuis geparkeerd waar de kids enthousiast stonden te wachten met koffie en de vraag: papa wat gaan we doen vandaag??

Vangst allemaal

Hartelijke groet, Kees

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > augustus 7, 2019

  Antwoord

  Hey Kees, mooi initiatief van jou!
  Branding is zeebaars he, meestal!

  Echt een leuk bericht, bedankt.

  Groetjes Peter

 2. jack jozen > augustus 7, 2019

  Antwoord

  Hoi Kees mooi is dat een nieuwe schrijver ,je hebt wel een mooi nachtje gehad met ook nog behoorlijk wat vis voor het panneke jammer dat er geen foto,s bij staan was wel mooi geweest groetjes Jack.

 3. Henry > augustus 7, 2019

  Antwoord

  Halloo Kees,
  Complimet voor je 1e verslagje, hopelijk volgen er meer!!De weersvoorspellingen is zeker iets wat je met n’n grote korrel zout moet nemen Sjakie en ik noemen het dan ook ; BUIENRADER!!! Vis met ’n maat van 45 cm. terugzetten doet pijn, ik heb hetzelfde gevoel met paling. Toch ’n leuk maaltje vis voor het thuisfront en voor ons ’n leuk visverslagje, goede vangst voor je volgende!

  Groetjes, Henry

 4. Alain Tulleneers > augustus 7, 2019

  Antwoord

  Heeey Kees
  In een woord TOP

 5. Nico > augustus 7, 2019

  Antwoord

  Hey Kees. Welkom al schrijver en hopelijk met meer mooie verslagen van je. Leuke vangsten die jij er heb uitgehaald mooi man.

  Groetjes De Zeehondetemmer.

 6. Mark > augustus 7, 2019

  Antwoord

  Hoi Kees,
  Ik ken het gevoel van te weinig te kunnen gaan vissen hier hetzelfde probleem, afstand, tijd, gezin,werk,…
  Dan doet het extra veel plezier als je dan toch is de tijd hebt om te gaan en als je dan zoals jij nog lekker kunt vangen is het perfect, alleen wil je dan zo vlug mogelijk nog een keer gaan maar dat is dan weer niet altijd mogelijk… Jammer genoeg

 7. Rob > augustus 7, 2019

  Antwoord

  Hey Kees,
  Leuk verslag en best een leuke vangst.Klasse dat je die zeebaars terug hebt gezet.Deze kan nog voor nageslacht zorgen.Hoop dat je vaker tijd hebt om te gaan vissen.
  Groetjes,Rob

 8. hugo > augustus 7, 2019

  Antwoord

  Hallo Kees,

  Een tongetje vangen vanaf het strand is een leuke visserij maar ze zijn zeldzaam dezer dagen,je hebt er toch een leuke visserij gemaakt door enkele mooie baarzen te verschalken top man.Succes bij je volgende vistrip.

  Groetjes Hugo

 9. Kees > augustus 8, 2019

  Antwoord

  Beste peter en medevissers,
  Dank voor de leuke reacties! En Jack foto’s waren wel de bedoeling, heb ze ook gemaakt, alleen waren ze veel te “mistig” door zeewater/vuil op de lens.
  Vangse

 10. Stefan Groenheide > augustus 8, 2019

  Antwoord

  Hoi Kees, leuk, je eerste vangstbericht en heel herkenbaar verhaal. Mooi gedaan, hopelijk snel een vervolg!
  Groeten, Stefan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *