Home Vissen op zoetwater Stefan, zoet bevalt goed

Stefan, zoet bevalt goed

Advertenties

Hoi Peter en visvrienden,

Dit weekend wederom zin om op het zoete te vissen en de zeelt te belagen, een toch misschien wat onderschatte vis, welke op de juiste plekken met de juiste aanpak best goed te vangen is.

Afgelopen week lokte een smal paadje bij mij in de wijk me over een bruggetje een verlaten plasje water in redelijk goed begroeit met waterlelies en veel bomen met overhangende takken.

Er lag een flinke dode zeelt, erg jammer, maar wel een teken dat ze hier zouden moeten zitten.

Dit op loopafstand van mijn huis en dus ook handig dat de kids als ze willen kunnen komen kijken of zelf vissen.

Zaterdagavond alvast na het eten een paar uurtjes gegaan en gevoerd.

1 karperhengel met een boilie op de karper en de feederhengel met voerkorf en een combi mestpiertjes/maden op de zeelt.

 

 

Het water is wel erg groen, ben bang een teken van blauwalg, maar heb begrepen dat dit voor de zeelt geen probleem hoeft te zijn.

Zaterdagavond dus een paar uurtjes en alleen een baarsje weten te vangen.

 

 

Vervolgens op zondagochtend terug, weer wat voeren en vervolgens dezelfde setup geïnstalleerd.

Heb gevist van 11.15 tot 13.45 uur en wederom een zeer geslaagde sessie waarbij mijn dochter Iris mij gezelschap hield.

 

 

We vingen een dikke zeelt van ruim 51 cm misschien wel 52 cm. Wat een prachtvis!

Dit is waar je op hoopt en dat je dan ook nog eens zo een vis mag vangen, ongelooflijk blij mee!

En dan ook nog eens om de hoek op loopafstand, ideaal.

 

Groeten,

Stefan

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 16, 2023

  Antwoord

  Mooi Stefan, echt een mooie krachtpatser!
  Leuk verslag met mooie foto’s net als altijd!
  Mooie bezigheid, als zout niet geeft wat je verwacht.

  Grtjes Peter

 2. ies > juli 16, 2023

  Antwoord

  Hey Stefan, inderdaad een top stek, genieten van de rust en de vogels midden in de stad en daarbij een schitterende visserij om je leuk bezig te houden, ja dit is beduidend leuker dan een postzegel of krab naar boven te takelen. Hebben jullie daar nog niets gehoord van de Amerikaanse rivierkreeft ? Anders kun je daar eventueel ook een pannetje vol van vangen. Voor de volgende sessie gun ik je dan ook je gewenste karper erbij en uhhhh…. tja waar bemoei ik me mee……. maar uhhh zou je je dochter niet eens een echte hengel geven, lol
  Groetjes Ies

 3. Stefan Groenheide > juli 16, 2023

  Antwoord

  Hey Ies, ja die kreeft, hou op schei uit, het is bijna net al de waterweg hoor, regelmatig aas controleren, een ware plaag bij ons in Krimpen, en mijn dochter, ach, een echte hengel is helemaal niet interessant, een zelf gemaakte is veel leuker, haha. Ze ving er net onder de kant een paar kreeften mee, maar die vallen iedere keer eraf als ze boven water komen.

 4. Henry > juli 16, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan,
  Omdat er op het zoute nog steeds geen of weinig actie op de toppen komt toch maar weer dicht bij huis het zoete water opgezocht. Alhoewel ik sta te popelen om te gaan vissen kan ik nog steeds redelijk beheerst langs onze plaatselijke visvijver fietsen zonder de drang te krijgen om m’n karper of roofvis hengeltje thuis op te pikken, met andere woorden; Helemaal verslaafd aan het vissen op het zoute. Hugo heeft pas geleden toch ’n maaltje tong kunnen vangen en daar wordt ik al weer ’n stuk vrolijker van., Hopelijk maakt de nazomer de schrale vangsten tot heden een beetje goed zodat we allemaal het stof van onze zeehengels kunnen gaan poetsen. Ik wens je zowel op het zoete als op het zoute veel visplezier.
  Groetjes,Henry

 5. Hugo > juli 16, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan,
  Wederom een prachtexemplaar van een zeelt weten te vangen. En op loopafstand van je thuis, dat geluk moet je koesteren. Zeker als de kids de papa kunnen komen vergezellen. Lijkt mij een een leuke stek mooi in een groene omgeving top. Ik zou de WW van de zomer zeker nog niet opgeven, er moet toch eens verandering in komen. Alle vis kan toch plotseling niet verdwenen zijn. Succes bij de volgende trip.(zoet of zout)
  Groetjes Hugo

 6. Leen > juli 17, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan
  Dat is weer een mooie vis
  Ook ik ga na het eten altijd even bij mijn om de hoek in de singel zitten
  Maar ook daar valt het niet mee in vergelijking met voorgaande jaren
  Maar dan ben je toch lekker even bezig
  Groetjes.leen

 7. Eldert > juli 17, 2023

  Antwoord

  Ha Stefan
  Weer leuke bezigheid gehad man. En als de Kids dan ook nog even komen meevissen dan is het helemaal top. Succes de volgende ronde
  Groet Eldert

 8. Nico > juli 17, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan. Zo op de foto’s te zien is het daar een mooie stek en lekker dichtbij. Ja als het buiten water niet goed ga heb je in ieder geval een ander mooie hobby. Dan ook van die mooie vissen vangen en met de kids er bij maakt het helemaal leuk dan.

  Groetjes De Zeehondetemmer.

 9. Jack jozen > juli 17, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan.
  Zoals al iedereen schrijft je hebt er weer een prachtige foto reportage van gemaakt en zo te zien heb je je best vermaakt met kleine grut er bij. En wat een joekel van een zeelt de volgende keer de zelfde grote maar dan een zeebaars hopelijk trekt het zoute onderhand ook weer wat aan want dat is nog steeds bar en boos.
  Groetjes Jack.

 10. Martijn Boone > juli 17, 2023

  Antwoord

  Hallo Stefan, lekker bezig!! Leuke bezigheid zo, en al zeker met je dochter Iris! Het is altijd leuk om dit samen met je kind(eren) te doen! Het zoete trekt mij totaal niet, maar ieder zijn ding he! Het is in elk geval prachtig dat je dit met je dochtertje kan doen! Vroeger toen ik klein was en met mijn ouders naar centerparcs of landal ging toen moest er ook altijd een zoetwaterstok mee hoor en een bakje maden…. Maar ik heb dit denk ik al 10 jaar of meer niet meer gedaan…. suc6 met de volgende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *