Home Gastvissers Nico en Jan vissen aan Waarde

Nico en Jan vissen aan Waarde

Advertenties

Hey Peter en visvrienden. Gisteren ochtend hadden me broer en ik pieren gaan steken bij Sint Philipsland. En het water was heel ver weg dus daar voor tijd genoeg en na twee uurtjes steken. Zaten bij ons alle twee de  kleine emmer half vol met mooie pieren. En vroeg ik aan me broer waar hij naar toe wilde gaan om te gaan vissen en zei hij lekker dichtbij dus bij Waarde 14. Ook vroeg hij aan me of we vroeg wilde gaan zodat hij weer kon gaan snuffelen aan de kant om wat lood en andere spullen te vinden. Dus kwam hij tegen 8.30 bij me aan en de spullen in mij auto gelegd en op onze gemakje naar de waterkant toe gereden. Bij aankomst daar was er niemand dus plek genoeg om daar lekker te gaan zitten omdat het water heel ver weg was, dus op onze gemakje de hengels eerst gereed gezet en daarna ging me broer zoeken.

Ik dacht bij me eigen laat Ik eens proberen om een onderlijn in te gooien richting het zilte nat omdat het water toen al aan het opkomen was 9 uur laag water. Tegen 10 .50 ging de onderlijn richting het zilte nat toe en na zowat 20 min kreeg ik ineens een mooie beet en daar zat al een Bot er aan.

Hoe verder het water kwam geen beet gezien alleen met bijna hoog water want toen haalde ik nog een bot naar boven.

En intussen had Jan ook zijn eerste vis naar boven gehaald en verder heeft hij helemaal meer geen beet gezien. En ik haalde toen de derde Bot naar boven ook nog een hele mooie beet gezien nog wat trok die hard. Maar toen ik die ging ophalen bleek er niks aan te zitten denk volgens mij een grote krab. Wij zijn uiteindelijk gestopt om 15 .15 want me broer wilde naar huis toe omdat hij veel last had van zijn rug. Volgens mij is het zee water nog te koud daar nog 9.8 graden en daar moet het over de 10 graden zijn om wat meer vis te vangen. Ik heb die twee Botten aan Jan mee gegeven omdat er iemand ze graag lust. Ik zei nog dat ik uit de Westerschelde geen vis naar huis toe mee neem niet te vertrouwen  toen ik dat berichtje eens heb gelezen toen. Wij er lekker op uit geweest om weer eens te gaan proberen daar en wachten we nog wel even voor een volgende keer. Toch lekker gelachen en gevist en dat is ook heel veel waard aan de waterkant. Voor alle vissers heel veel succes toegewenst met de vangsten.

Groetjes Nico.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > april 2, 2022

  Antwoord

  Hey Nico, toch weer lekker weg geweest en weer de meeste vis gevangen, chapeau!
  We wachten op beter weer en hogere temperaturen en dan komt de vis vanzelf.
  De volgende hopelijk nog meer vis!

  Groetjes Peter

 2. Eldert > april 2, 2022

  Antwoord

  Hey Nico
  Weer lekker weg geweest en naar een prachtige plek. En nog wat gevangen ook. Zo zie je maar , een klein beetje water daar is al voldoende om te vangen. Heel vaak zelfs het beste is mijn ervaring . Alleen als ik jou was…. dan zou ik de volgende keer toch wat meer nog naar rechts gaan . Op het hogere gedeelte zijn de vangsten daar meestal wel beter , vooral als de schar en wijting aanwezig is. En ik verwacht dat de schar er komende weken vast nog wel gaan komen . Kijk maar wat je er mee doet . Succes.
  Groet Eldert

 3. ies > april 2, 2022

  Antwoord

  Hey Nico wederom een leuk verslag met schitterende foto’s van de waarde, gezelligheid, beet en vis op de kant daarbij ook nog zelf het aas steken het zal toch niet besmettelijk zijn om daarover te lezen van Henry en Jack pffff mijn rug begint nu al tegen mij te zeggen laat ik het niet merken, blijf liggen.
  Maar uiteraard voor de volgende sessie wederom veel plezier en rammelende toppen toegewenst.
  Groetjes ies

 4. Gino > april 2, 2022

  Antwoord

  Hoi Nico,

  Mooi weer lekker aan het water geweest en nog een visje weten te haken… denk trouwens ook dat het water dringend moet opwarmen.
  Zelf je aas nog wezen steken ook chapeau hoor… ik begin er niet meer aan dan kan ik gelijk naar huis met rugpijn, pff
  Dus nog even geduld en de vangsten gaan weer de hoogte in mag ik hopen althans.
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 5. hugo > april 2, 2022

  Antwoord

  Hallo Nico & Jan,

  Jullie hebben toch weer een gezellige dag beleeft daar aan Waarde. En zelf nog jullie aas gestoken ja ieder zijn meug zeker. Toch wat vis gevangen man dan is de dag toch weer geslaagd. Binnenkort zullen de vangsten weer wat gaan aantrekken en ga ik ook mijn hengels weer eens gaan nat maken. Je broer Jan is een echte Hollandse strandjutter vroeg aanwezig en van alles gaan zoeken op het strand ha ha. Succes bij jullie volgende sessie.

  Groetjes Hugo

 6. Henry > april 2, 2022

  Antwoord

  Hey Nico en Jan,
  Goed om te horen dat jullie ook zelf je aas gestoken hebben, goede gymnastiek, (misschien voor de rug van Jan iets minder) en het voornaamste natuurlijk een mooie partij verse grote pieren. Toch geprobeerd om op jullie vertrouwde stek een visje aan de haak te slaan.De vangsten zijn momenteel helaas net als het weer, we hebben het zomerjasje immers weer snel geruild met de winterjas, dus onvoorspelbaar. Ik wens jullie bij de volgende visserij wederom veel p!ezier en uiteraard ’n lekker maaltje vis.
  Groetjes, Henry

 7. Jack jozen > april 2, 2022

  Antwoord

  Hoi Nico.
  Super dat jullie samen er weer er op uit zijn gegaan om een visje te strikken en helemaal dat je je eigen aas hebt gestoken je zult wel gemerkt hebben pieren zitten er meer dan vis. Met het vissen moet je wel wat geluk hebben net op de goeie dag en de goede plek zoals wij de laaste keer maar de zilte lucht op snuiven maakt ook weer veul goed en nu op naar de volgende sessie probeer wel de goeie dag uit te kiezen Ha.
  Heel veul groetjes Jack.

 8. Stefan Groenheide > april 2, 2022

  Antwoord

  Hey Nico, jullie hebben de denkbeeldige sportschool weer achter de rug en lekker wezen vissen met zijn 2en. De vangst was dan wel niet top, maar de gezelligheid is het belangrijkste.
  Alvast suc6 de volgende keer.
  Groeten, Stefan

 9. Nico > april 3, 2022

  Antwoord

  Hoi Peter en mede vissers. Allemaal weer bedankt voor je leuke reactie’s op mij visverslag.

  Groetjes de Zeehondentemmer.

 10. Jeff > april 3, 2022

  Antwoord

  Hé Nico,

  Jullie zijn er weer lekker uit geweest.
  Eerst zelf nog even aas steken en dan weer eens wat visjes vangen, lekker hoor!

  Jeff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *