Home Gastvissers Joost solo en met WSV Reimerswaal

Joost solo en met WSV Reimerswaal

Advertenties

Hoi Peter,

Zaterdag 24-10 de wekker op 05.00 gezet om eens te kijken of de wintervis al gearriveerd was aan de dijk aan de westerschelde. Van kennissen had ik al gehoord dat er met de bootjes weer al wijting gul en schar gevangen werd. 1 hengel opgetuigd met 2 haken, het antwoord kwam al na 5 minuten, een typische wijting beet maar nog niet helemaal wakker, een vastloper in de kleirand. Volgende worp weer een mooie beet en nu kwam er wel vis op de kant, een prachtige dikke wijting was de klos.

Joost solo en met WSV Reimerswaal

Regelmatig beet maar ze aasden heel voorzichtig. Best wel wat beten gemist. Half uurtje later kwam er weer een wijting de dijk eens van dichtbij bekijken maar die mocht ook weer heel snel terug omdat die aan anorexia leed.

Joost solo en met WSV Reimerswaal

Nadat het licht geworden was ging de beet er helemaal uit. Net besloten om te stoppen zag ik toch nog een beetje en kwam er een mooie dikke schar de wijting gezelschap houden in de emmer, en daar bleef het bij ook.

Joost solo en met WSV Reimerswaal

Zaterdag 31-10 eindelijk weer eens een wedstrijd van WSV Reimerswaal aan de dijk bij Waarde. Eerst even maatje Richard opgehaald en snel naar de dijk gereden. Het was weer ouderwets gezellig bij het inschrijven. Er was ongeveer 25 man. Toen we de dijk overkwamen zag het er prachtig uit. We visten van 14.00 tot 17.00 met hoog water rond 17.30.

Joost solo en met WSV Reimerswaal

Ik hoorde van Arjan Marijs dat de zeebaarsjes er ook nog steeds zaten onder de kant. Toen maar besloten om het 1e uur onder de kant te beginnen en later ver weg te vissen. Onder de kant het 1e uur was het niet veel (of ik kan het gewoon niet.) Ik zat tussen Arjan en Richard in en die konden ook geen vis vangen het 1e uur. Toen maar wat verder en gelijk de 1e draai een zeebaarsje.

Joost solo en met WSV Reimerswaal

Richard ging ook verder vissen en ving even later ook een zeebaarsje terwijl Arjan onder de kant een Zeebaarsje en een botje wist te vangen. Na 2 uur vissen zag ik kleine tikjes op de top, draaien maar en jawel een botje had mijn piertje gepakt. Richard had ook beet en die draaide er opeens 2 wijtingen tegelijk uit. Snel pieren erop en even later een mooie beet, wijting dacht ik maar wat kwam er op de dijk, een dikke bot van 26 cm wat aan de dijk weer al een mooie is.

Joost solo en met WSV Reimerswaal

Arjan had er intussen onder de kant nog 2 bijgevangen en stond 10 minuten voor tijd op 4 visjes. Richard net als ikzelf op 3. De toeter ging en zowel bij Richard als ikzelf hing er nog een botje aan. Uiteindelijk wist Marco Marijs de wedstrijd te winnen door onder de kant 7 visjes te vangen. Kees Schouten werd 2e met 6 visjes, Richard 3e, ikzelf 4e, en Arjan Marijs 5e. Onder het genot van een prachtige zonsondergang de spullen opgeruimd.

Joost solo en met WSV Reimerswaal

Het was weer ontzettend gezellig aan de waterkant en met een tevreden gevoel naar huis gereden. De wintervis zit er wel maar het is nog maar een enkeling die er te vangen is aan de dijk. Dus nog een paar weken geduld.

Met vriendelijke groet,

Joost de Dreu.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Nico > november 8, 2015

  Antwoord

  Hoi Joost. Je heb in ieder geval vis gevangen en als is het nog geen vetpot. Volgens mij nog even geduld bij Waarde toch mooie foto”s genomen van je vis sessie.

  Groetjes De Zeehondentemmer

 2. jan > november 8, 2015

  Antwoord

  prachtig:Joost met mooi uitzicht en lekker weer heb je toch wat gevangen ik heb er goed gevoel dat wij ook daar kunnen vangen ga zo door— de strandjutter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *