Home Strand en kantvisserij Vissen aan het Nollestrand

Vissen aan het Nollestrand

Advertenties

Vandaag weer eens een keer vroeg op gestaan en naar Vlissingen gereden, om deze keer na de tegenvallende resultaten van mijn vaste stek, eens een keer aan het Nollestrand te proberen.

Om half 6 gaan de hengels te water met 3 haken nr. 4 en beaast met mesheften en leeglopers en al gelijk klapperende toppen en de eerste indraai met vis is een feit.

De eerste hengel brengt twee hele leuke scharren als doublet en de volgende drie indraaien brengen weer 3 doubletten met 4 verschillende soorten vissen, zijnde schar, steenbol, wijting en een hoogzwangere 5 dradige meun.

Dat is vergelijking met de laatste twee keren op mijn andere plek een zéér goed begin en al gelijk enkele maatse vissen in de emmer.

Dan terwijl ik mijn reserve lijn aan het beazen ben, zie ik mijn linker hengel weer heel uitbundig klapperen op de gevlochten lijn, maar ik denk bij mezelf laat maar gaan, er zitten drie haken aan en wanneer ik klaar ben met aan azen, begin ik te draaien en dat gaat goed zwaar zeg, het brengt een triplet van twee net ondermaatse gullen en een hele mooie wijting, waar ik mee in mijn nopjes ben!!

Als het licht begint te worden komt er nog een andere visser naast mij staan, die de laatste tijd hier veel schar heeft gevangen, zegt hij, wat ik gelijk geloof, omdat ik regelmatig ook een schar vang, ik heb er al 4 in de emmer zitten als hij begint met vissen, terwijl hij bij mij staat gaat mijn linker hengel toch weer tekeer niet normaal en hij staat er van te kijken dat ik hem niet gelijk binnendraai, ik leg hem uit dat je dan nooit geen drie vissen gelijk vangt als je voor elke beet ophaald, terwijl ik dat zeg, ziet hij zijn eigen hengel klapperen en haalt hem gelijk binnen, wat een klein wijtinkje brengt en als ik hem dan indraai na een tijdje zit er een triplet aan van een mooie gul, een kleinere gul en de grootste schar van vandaag.

Tja dat geeft toch het verschil, ervaring in zulke soort visserij, waarbij je weet dat vis aan de haak, andere vis aantrekt door het opstuivende zand op de ondergrond van de vis.

Na half negen komt de stroming erin van het opkomende getij en dat brengt nog vele beten, maar even later moet ik toch de strijd staken, omdat mijn aas op is en mijn pijp leeg, ik had maar 65 pieren bij me, wat achteraf toch nog in combinatie met een pond mesheften genoeg was om ruim 3 uur te kunnen vissen.

Ik heb genoten van het vissen en de mooie omgeving in de opkomende zon en van het windstille weer, dit is zeer gauw voor herhaling vatbaar.

Het resultaat was 9 mooie scharren, 1 mooie gul en enkele diep gehaakte net ondermaatse gullen en 2 wijtingen meegenomen, waarvan ik zojuist de 2 wijtingen heb opgegeten, verser kan niet en vele vissen terug laten zwemmen voor misschien later in het jaar of volgend jaar.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *