Home Gastvissers Peter de V, vissen aan het NZK

Peter de V, vissen aan het NZK

Advertenties

Goeiemorgen vissers

 

De visdrang stak de kop weer op en overheersend, het moest weer.

Maar omdat ik weinig vertrouwen had in al dat “bruine” water dat onderweg is en volgens sommige berichten ook al aanwezig, dit keer eens gekozen voor het noordzeekanaal.

Je bent daar niet gebonden aan het tij dus in de middag vertrokken uit het mooie Drenthe, aas gehaald en naar de stek. Het was lekker rustig, maar één visser, weinig wind en bewolking.

Hengels klaargemaakt, aas er aan en zwiepen maar.

Binnen 10 minuten een stevig trillende top en jawel een botje.

Niet groot maar het was pas het begin, er was hoop en optimisme.  Tijdens het daglicht totaal geen last van krabben, na 15 minuten ophalen voor aas controle zat het nog keurig op de haak. Tot pak hem beet 20.00 uur een aantal botjes (max 20cm), een mooie Steenbolk en de nodige kleintjes (hele kleintjes) toch 6 tongetje gevangen. Geen van alle passeerden ze de 20cm.

Maar het gaf goeie hoop voor de duisternis. Vergissing dus, met de duisternis klonk de etensbel voor de krabben, en die waren snel, heel snel, de vis kreeg geen kans meer.

Toen ik ook nog (eigen schuld, moet je maar opletten) mijn beide lijnen over elkaar gooide en alles een grote warboel van knopen werd, de moed maar opgegeven en ingepakt.

Maar ik ben weer effe van de vis jeuk af en heb toch lekker gevist.

Volgende keer toch weer naar de NWW.

Iedereen weer veel klapperende toppen toegewenst.

 

Peter de V

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Fishguppy > juli 24, 2021

  Antwoord

  Hallo Peter, ik telde zelfs 7 foto’s van ondermaatse tongetjes en heb er de 3 horizontale foto’s uitgepikt en de rest vind ik onnodig, Ik heb ze gezien en ik denk dat iedereen jou wel op jouw woord zal geloven! we willen vooral maatse vissen op de foto’s, om de site nog aantrekkelijker te maken. Wat we ook vooral willen zien, is wie Peter de V is, dus het zou erg leuk zijn als je eens een selfie met vis, kan insturen? Hoeft natuurlijk niet persé, maar dan herkennen we je, mochten we je een tegenkomen aan de Waterweg of in Drenthe tijdens een vakantie. Ik hoop dat het voor de volgende maal gaat lukken, om de foto’s op deze manier door te sturen?
  Wat ik al eerder zei, het lijkt erop dat de tong het gewoon overal laat afweten. Je hoort geruchten van Sluisjesdijk, maar ook daar zijn de vangsten niet zo als normaal, ik heb al verschillende filmpjes van dit jaar voorbij zien komen, met 1 tong, dus….
  Heel veel suc6 met de volgende!
  Groetjes Peter

 2. Gino > juli 24, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Als het jeukt moet gewoon gaan natuurlijk al is het maar om aan de waterkant te vertoeven. Natuurlijk ook altijd leuker dat er dan nog wat vis op de kant komt! Dat is je zeker gelukt wel spijtig van de kleine maat… maarja het is niet anders.
  Zou idd leuk zijn die selfie?
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 3. Jeff > juli 24, 2021

  Antwoord

  Hé Peter,

  Je bent er weer lekker uit geweest, vis op de kant.
  Helaas niet de maatse scheefsmoel maar ja, je kunt niet alles hebben.
  Het is idd een klote jaar voor de tong dit jaar, zoals Peter guppy al zegt.
  Niets aan te doen!
  Geniet ervan en het komt echt wel weer goed.

  Jeff

 4. ies > juli 24, 2021

  Antwoord

  Hallo Peter.
  Je hebt in ieder geval beet gehad en alleen dat geeft de burger weer moed, oké de vis is weliswaar ondermaats. maar die groeien nog wel en de tijd komt weer dat de grotere soortgenoten de kant opkomen, Je hebt er prachtig weer bij gehad en dan is het zeker geen straf om aan de waterkant te zitten, Voor de volgende keer dan ook weer rammelende toppen toegewenst,
  Groetjes Ies

 5. Nico > juli 25, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter. Zo te lezen had je weer een lange trip gemaakt om eens te gaan proberen bij N.Z.K.. En dan toch nog wat vissen gevangen kleine Tongen. Dus ook lekker aan de waterkant gestaan en dat doet een mens al heel veel goed. Mooie foto’s genomen en ook met een leuk verslagje er bij en hopelijk zien we je eens op de foto staan. Voor de volgende keer weer succes toegewenst aan de waterkant dan.

  Groetjes De Zeehondentemmer.

 6. Henry > juli 25, 2021

  Antwoord

  Hallo Peter,
  Ondanks de magere vangsten en de grote toevoer van zoet water toch weer efkes lekker gaan genieten aan de waterkant, helemaal Super!!! Een leuk verslag van je belevenis aldaar, toch met regelmaat wat rammeltjes op de toppen gehad, jammer dat het allemaal kleine vis was maar……je hebt ze toch maar aan de haak gehad en dat lukt zeker niet als je thuis onder het parasolleke blijft zitten. Toch ook net als wij de laatste keertjes veel last van krab, ongelofelijk hoe snel die knippende plaaggeesten je aas van je haak peuzelen. We gaan ervoor dat de grotere vis op korte termijn ook weer aanwezig is we we allemaal nog enkele lekkere maaltjes op de kant kunnen takelen. Veel plezier en succes bij je volgende poging.

  Groetjes, Henry

 7. hugo > juli 25, 2021

  Antwoord

  Hallo Peter,

  Je bent er toch eens tussenuit geweest en tong gevangen, al waren ze klein je hebt u toch geamuseerd dit is toch ook belangrijk hè! Met al de regen die is gevallen zullen we een beetje moeten kijken waar we gaan vissen hè. Het Noordzeekanaal is een beetje te ver rijden voor mij, maar voor jou een goed alternatief. Succes bij je volgende trip.

  Groetjes Hugo

 8. Eldert > juli 25, 2021

  Antwoord

  Hallo Peter
  Toch de waterkant gezien en vis gevangen alhoewel ze klein waren. Je hebt er ieder geval wel wat voor over o.m helemaal vanuit Drenthe heg zoutelande water op te zoeken.
  Ik denk dat er weinig zoute vissers zijn in die provincie. En jij doet het gewoon . Respect .
  Gauw een selfie van je plaatsen . Wie weet komen we je een keer tegen aan de waterkant
  Groet Eldert

 9. Peter > juli 25, 2021

  Antwoord

  Hoi visser vrienden

  Ik ben niet zo fotogeniek maar zal de volgende keer een selfie maken (hopelijk met vis)
  Ik zie er naar uit om eens iemand van hier tegen te komen.

  Peter de V

 10. Stefan > juli 25, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter, je bent er lekker uit geweest en dat is het belangrijkste, toch wat platjes aan de haak geslagen dus niet voor niets geweest. Alvast suc6 de volgende keer.
  Groeten, Stefan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *