Home Gastvissers Nico en Johan, vissen aan Waarde

Nico en Johan, vissen aan Waarde

Advertenties

Hoi Peter en Medevissers. Het was alweer van 19 Augustus geleden dan Johan en Ik samen hadden gevist. En nu vroeg hij aan mij of ik zin had om weer eens te gaan proberen. Hij wilde nu eens weer bij Waarde gaan proberen en lekker dicht bij ook. Dus me vrouw zei eindelijk dat je nu eens samen er op uit kunnen en hadden we op vrijdag ook goed weer eindelijk. Droog en helemaal geen wind en net na springtij dus dat moest goed zijn. Ik had donderdag bij Dixhoorn bootverhuur en zeeaas 8 ons en 5 ons pieren besteld voor ons en dat bleek geen probleem te zijn.. Mij Vismaat Johan Frijters kwam me tegen 12 .45 me ophalen en reden we naar Yerseke toe om het aas te gaan ophalen. Bij aankomst werden we weer zoals gewoonlijk weer vriendelijk ontvangen door Mevrouw van Dixhoorn. En ook nog een praatje te hebben gemaakt en aas betaald zijn we op naar de stek toe gereden. Waar we eindelijk wilde gaan staan stond al een visser op de stek en besloten om eens bij Waarde.14 te gaan proberen. Bij aankomst daar waren er geen vissers en dat bleef zo die visdag en toen op onze gemak de hengels eerst opgetuigd.

Het water was hoog tegen 17.15 en dus konden we met opkomend en nog wat in het donker met afgaand water te vissen. Toen Johan na zowat 1.5 voor hoog water beet kreeg zat er daar een klein Wijting met ook een klein Zeebaarsje er aan.

Wij hebben samen gevist van 14.20  tot en met 19.00 Ik heb toen eerst een onderlijn richting het zilte nat gegooid en kort daarna de tweede. We kregen veel beet ineens samen en vooral in het donker toen en was het werken geblazen. Er kwamen die paar uurtjes veel kleine Wijtingen na boven maar zo te lezen van alle visvangsten is dat het geval nu.

Uiteindelijk had Johan 47 Wijtingen gevangen en 1 Kleine Zeebaarsje en 1 Bot. Ik had zelf deze dag niet al veel geluk en zat ik vast met twee lijnen in mekaar en moest toen gaan knippen. En dat duurde toch een tijdje voordat ik weer met twee hengels kon gaan vissen. Ik heb toch nog 23 Wijtingen naar boven kunnen halen en een Meuntje en dit met twee uur afgaand water nog. En was die dag nog goed geslaagd en plezier samen na zo lange tijd niet gevist en afgesproken dat we nog een keer vanaf het strand wilde gaan proberen dan.

Groetjes Nico en Johan.

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > november 20, 2023

  Antwoord

  Ha Nico en Johan, jullie hebben toch een redelijk mooie visdag beleeft! Mooi omschreven door Nico.
  Jammer van de ondermaatse wijting, maar daar doe je niets aan, je beleeft in ieder geval sport op de top.
  Volgens mij vissen jullie normaal aan Waarde 14 of vergis ik me, wij hadden daar vroeg ook wedstrijden en toen werd het waarde 14 genoemd en bij het piertje, was het 12 of 13, maar dat is lang geleden.
  Nou maar hopen dat het vriezen weg blijft, dan zou het mogelijk zijn dat je er nog maatse wijting gaat vangen.
  Deze dag nemen ze jullie niet meer af, chapeau!

  Grtjes Peter

 2. ies > november 20, 2023

  Antwoord

  Hey Nico, wat een heerlijk verslag weer, ook de foto’s zijn weer top, schitterend gewoon Jammer van het ongemak van het knipwerk en nieuwe lijnen knopen dar zit je eigenlijk niet op te wachten tijdens het vissen. Maar het vele leven op de toppen maakt er toch een feestdag van. Voor de volgende sessie dezelfde hoeveelheid vis, maar dan een maatje groter toe gewenst.
  Groetjes ies

 3. Henry > november 20, 2023

  Antwoord

  Beste Nico,
  Goed om te zien en te lezen dat je na lange tijd ook de hengelstokken weer vanonder het stof tevoorschijn hebt getoverd. Samen met Johan toch weer een prima visdag aan de Waarde gehad met veel leven op de toppen. Met twee lijnen in elkaar, zeker als het gevlochten lijn is heb je helaas veel knutselwerk aan de kant maar ook dat hoort bij het vissen. Al met al hebben jullie je niet hoeven te vervelen en je kunt het geloven of niet, ook Sjakie en ik zaten vrijdag aan de kust. Terwijl ik jouw verslag zit te lezen ben ik onze belevenissen aan het typen omdat ik in het weekend helaas, zoals menig gepensioneerde opa, het erg druk had.
  Voor je volgende visserij wens ik je wederom een goede vangst maar dan wel van het formaat dat je er verschillende pannetjes mee kunt vullen.
  Groetjes, Henry

 4. Eldert > november 20, 2023

  Antwoord

  Ha Nico
  Weer een mooi avontuur achter de rug net Johan. Lekker veel actie gezien op de toppen en vis op de kant gekregen. Het is dit jaar wel eens minder geweest. En dan krijg je er ook nog mooi weer bij en dat op een van de mooiste stukken dijk van Nederland . Mooi verslag met mooie foto’s goed gedaan man. Gauw naar het volgende avontuur maar dan nog wat grotere wijtingen .
  Groeten Eldert

 5. Jack jozen > november 20, 2023

  Antwoord

  Hoi Nico.
  Zoals altijd en zo als meedere al schrijven heb je jullie visdagje prachtig omschreven. Ja dat in de kluwen zitten en zeker met gevlochten lijn is bijna niet te doen om dat uit elkaar te krijgen maar al bij al hebben jullie toch weer
  de zoute lucht op gesnoven dat doet ook goed en al was de vis wat aan de kleine kant is het toch genieten want het was wat weer betreft een prachtige dag want Henry en Ik waren de zelfde tijd actief maar aan de andere kant van het eiland. Nu op naar de volgende sessie met wat grotere 🧜‍♀️
  Heel veul groetjes Jack.

 6. Martijn Boone > november 20, 2023

  Antwoord

  Hoi Nico en Johan. Een prachtige visdag hebben jullie gehad!! Mooi om te lezen dat er, op voor mij 4 kilometer rijden, erg veel beweging in het water zit. Ook al zijn ze (nog) niet al te groot, jullie zijn lekker bezig geweest en bovendien hele mooie plaatjes geschoten. Misschien zal ik daar ook eens een keer gaan staan binnenkort, niet om panvis te vangen maar ff het “koppie leegmaken” en lekker bezig te zijn. Heeft er iemand ook al bij den Inkel gestaan, helemaal vanachter bij de oude veerhaven zegmaar? Nico en Johan, een erg mooi vangstbericht van jullie wat mij weer aan het denken zet! Suc6 met de volgende visdag, ik denk zomaar dat dit niet lang zal duren? En wie weet komen we elkaar eens tegen. Groetjes Martijn Boone

 7. Stefan > november 20, 2023

  Antwoord

  Hoi Nico, leuk visdagje gehad hoor, die wijtingen houden je lekker bezig, dat wel, ik lees over maatse wijtingen in IJmuiden, wellicht zakken ze nog wat af en kun je de volgende keer wat meer maatse vangen.
  Groeten,
  Stefan

 8. Hugo > november 20, 2023

  Antwoord

  Hoi Nico,
  Dat heb je weer mooi gedaan man, leuk verslag en mooi in beeld gebracht. Lekker bezig geweest met de wijtingen, spijtig van al dat klein spul maar dat is de laatste jaren niet anders geweest. Hopelijk komen de dikke wijtingen eens langs, dat zou het jaar nog wat goed maken. Succes bij jullie volgende trip.
  Groetjes Hugo

 9. Nico > november 21, 2023

  Antwoord

  Hoi Peter en Medevissers. Allemaal weer bedankt voor jullie Hart verwarmde reactie’s op mij verslag, Donderdag gaan me broer en ik proberen bij Zoutelande
  Uiteraard kom er ook weer een verslag en hopelijk met mooie vissen er op de foto..

  Groetjes De Zeehondentemmmer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *