Home Gastvissers Nico en Johan, strandvissen Zoutelande

Nico en Johan, strandvissen Zoutelande

Advertenties

Hey Peter en Visvrienden. Mij Maat belde gisteren om te vragen of Ik zin had om met Hem mee te gaan om vanaf het strand te gaan vissen. En dat wilde ik ook graag omdat wij nog niet weg zijn geweest en werd dit ons eerste sessie. Had ook nog gisteren avond naar de Fam. Dixhoorn gebeld om voor ons het aas te bestellen En dat was toen 8 ons pieren en voor me zelf 5 ons pieren en daar moesten wij samen het mee doen Vandaag. Hij kwam ne vanochtend tegen 9 uur mij ophalen en vertrokken op onze gemakje naar Yerseke  en bij aankomst daar was het heel rustig. Eerst nog een praatje gemaakt met Mvr en Dhr van Dixhoorn en kort daarna het aas betaald wat er alweer uitstekend uit zag. Toen zijn we op weg gegaan naar Zoutelande om daar onze geluk van het Jaar eens te gaan proberen. Want op de site kwamen nu niet veel verslagen en dachten Wij wordt er niet gevist vanaf het strand. Aan komst daar tegen 10.15 en de vis spullen uit de auto gehaald en naar het strand toe gelopen maar eerst nog een dijk over klimmen .

Toen we uiteindelijk boven kwamen stond de wind gelijk op onze hoofd windkracht 4.

Naar de stek toe gelopen en met 3 uur afgaand water mee gevist en de onderlijn ging tegen 10.45 richting het zilte nat toe. Maar pas tegen 2 uur voor laag kreeg Johan beet en zat er een kleine Schar er aan.

Ik volgde 5 min later met twee mooie Scharren en bij laag water ging het ineens lopen met de aan beten.

Ik heb gevist met twee dwarrel lijnen  en dat ging goed met rode afhouder een stuk minder en deze ook vervangen met twee  dwarrellijnen.

We hebben ook nog gevist met 2 uur opkomend en ook nog goed gevangen en zijn we uiteindelijk gestopt tegen 15.45.Johan had 3 kleine Wijtingen gevangen en 11 Scharren en Ik zelf had 1 kleine Wijting .1 Meuntje en 15 Scharren waarvan 7 terug gezet. Het is niet tegen gevallen en ook nog een tien tal vissers zien staan op het strand maar of die ook redelijk hebben gevangen weet Ik niet. Wij hebben samen het enorm naar onze zin gehad en dat is ook al veel waard en dan ook nog het zilte nat opsnuiven. Me broer ging niet mee  en zal er wel spijt hebben gehad denk Ik achteraf. Ook heb Ik nog een foto gemaakt waar de auto stond en hoefde we niet te betalen en volgens bord ga dat pas in op 1 Maart.

 

Groetjes Nico en Johan.

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > februari 10, 2022

  Antwoord

  Hey Nico en Johan, ik word spontaan blij van jullie verslag, aangevuld met meer dan prima foto’s, wat betreft de omgeving, stek en vangsten! Foto’s van de visser met vis aan de lijn zeggen mij meer dan alleen schrijven over de vangsten.

  Prima verslag Nico, chapeau!
  Dit doet de drang tot vissen aanwakkeren bij mij, dus hopelijk binnenkort weer eens vissen?

  Groetjes Peter

 2. ies > februari 10, 2022

  Antwoord

  Hey Nico, Top man, leuk verslag met goede sfeer foto’s geïllustreerd. Lekker uitgewaaid wat conditie gekweekt met dijk beklimmen en regelmatig vis op de kant met een maaltje om thuis te bakken. Helemaal top.
  uiteraard voor de volgende sessie weer rammelende toppen toegewenst;
  Groetjes ies

 3. Henry > februari 10, 2022

  Antwoord

  Hoi Nico en Johan,
  Een mooi verslag met prachtige foto’s van jullie visdagje aan het strand. De dijk beklimmen vinden wij erger dan zelf ons aas steken en wil je momenteel ’n visje vangen moet je niet op de Botlek zijn, mede door de grote hoeveelheid zoet water. Jullie hebben toch maar weer de lekkere zilte lucht op kunnen snuiven en daarbij ook nog ’n heerlijk maaltje schar aan de haak geslagen, Chapeau!!
  Wij hebben onze vistripjes voorlopig efkes op ’n laag pitje gezet totdat de vangsten weer wat aan gaan trekken maar als ik jullie verslag lees begint het toch weer hevig te jeuken.
  Veel plezier en goede vangst bij jullie volgende visserij.
  Groetjes, Henry

 4. Gino > februari 10, 2022

  Antwoord

  Hoi Nico en Johan,

  lekker toch nog een maaltje panvissen kunnen vangen !
  Prima hoor want het is geen dagelijkse kost op dit moment…de vangsten kunnen alleen maar oplopen vanaf nu ?
  Mooi verslag en prima foto’s erbij .
  Succes nog verder .

  grtjs Gino

 5. Jack jozen > februari 10, 2022

  Antwoord

  Hallo Nico en Johan.
  Je hebt er weer een prachtig verhaal van gemaakt Nico en mooie foto,s .Ja het is wel zo als je op het ogenblik een visje wilt vangen moet je wel in de regio Zeeland zijn rond laag water aan de kust en met hoog richting westerschelde in de Botlek is momenteel veel aanvoer van zoet ik zelf kijk altijd naar Zaltbommel daar is het waterpeil in een week van 180cm naar 360cm en dan vang je in de Botlek niks. Dus voor een pan visje richting Zeeland op naar de volgende sessies iedereen veul succes.
  Heel veul groetjes Jack.

 6. Eldert > februari 10, 2022

  Antwoord

  Ha Nico
  Dat heb je helemaal niet slecht gedaan… gewoon scharren vangen en dat overdag.. Het weer was ook niet verkeerd, beter alsafgelopen zondag. Maar goed dat die wedstrijd niet is doorgegaan. Je hebt er weer een prachtig verslag van gemaakt en de foto’s zijn ook geweldig. Nu weer opladen voor de volgende sessie.
  Groet Eldert

 7. hugo > februari 10, 2022

  Antwoord

  Hallo Nico & Johan,

  Dit hebben jullie weer mooi voor elkaar mannen. mooi wat panvis en een hoop gezonde zeelucht. Wat moet een mens nog meer hebben, Mooi verslag van gemaakt en weer mooie foto’s van gemaakt top man. Succes bij jullie volgende trip.

  Groetjes Hugo

 8. Stefan > februari 10, 2022

  Antwoord

  Hoi Nico, wat een prachtig verslag met mooie sfeerfoto’s, ik ben er nooit geweest, maar heb er nu toch een mooi beeld van gekregen! Jullie hebben toch nog aardig wat visjes lucht laten happen en een aantal mee voor een rondje in de pan, helemaal niet verkeerd! Alvast suc6 de volgende keer en laten we hopen dat de vorst dit jaar weg blijft…
  Groeten, Stefan

 9. Nico > februari 11, 2022

  Antwoord

  Hoi Peter en Fishguppyer”s. Allemaal bedankt voor Jullie Hart verwarmde reactie op me verslag .En Peter ook nog bedankt voor het cado wat Ik heb gekregen van je. En voor de prijswinnaars van de bonnen die Peter heeft verstuurd gefeliciteerd. Een mooi initiatief van Hem dat hij het heeft geregeld Chapeau.

  Groetjes de Zeehondentemmer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *