Home Gastvissers Nico, vissen aan West kapelle, Baaiweg.

Nico, vissen aan West kapelle, Baaiweg.

Advertenties

Hoi Peter en Medevissers. Eindelijk was het een keertje goed weer want de laatste weken was er veel regen gevallen. En ook met veel wind er bij en konden Wij er uiteindelijk een keer er op uit om ook ons geluk eens te gaan proberen want normaal sluiten we eindelijk met ze drie het jaar af. Maar deze keer was er niet van gekomen dus moesten we het maar gaan proberen net als andere vissers . Om het nieuwe Jaar in te gaan luiden met een vissessie en me maat Johan Frijters kon niet mee deze keer werken. Dus hadden me broer Jan en Ik besloten om op maandag eens te gaan proberen en dan bij Westkapelle van de dijk af dan. Had al op tijd het aas besteld bij de Familie Dixhoorn en daar vertelde ze dat het geen probleem was voor het aas op te gaan halen. Dus Maandag ochtend stond Jan me al op te wachten en toen ik daarna de spullen in auto lag. Zijn we op onze gemakje naar Yerseke toe gereden en zoals gewoonlijk werden wij weer vriendelijk ontvangen daar. En ook nog de beste wensen overgebracht het aas betaald en weg gegaan. Ook zoals gewoonlijk waren de pieren weer van uitstekend kwaliteit. Bij aankomst waar we wilde gaan staan was het water bijna op zijn hoogst maar er stond veel wind namelijk windkracht 5 uit het noord.oost.noord. Dus hebben we toch maar besloten om het te gaan proberen dan ook waren er helemaal geen andere vissers te zien. Maar wat wil je met zoveel wind en koud er bij maar als je goed aan kleed heb je daar geen last van dan. De onderlijn ging tegen 10.50 richting het zilte nat toe en was het wachten of er vandaag vis naar boven kwam.

Na 5 min haalde Jan een kleine Wijting naar boven en ik kort daarna een meuntje. En met afgaand water ging het los met bijten van de vis en had ik trekken van 6 keer met drie vissen naar boven. Uiteindelijk zijn we gestopt omdat het met bijna laag water was en de vangsten terug liepen en dat was om 15.50. Jan had totaal aan Wijting 20 stuks gevangen allemaal te klein net als overal, Ik zelf had 18 Wijting ook te klein 4 Meuntjes en toch nog  5 Schar voor de pan en zat de eerste keer vissen van het Jaar er op en volgen er nog heel veel van.

De foto’s van de vis er op waren jammer genoeg mislukt.

Groetjes Nico

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > januari 9, 2024

  Antwoord

  Hey Nico, op papier laat je weer een mooi verslag zien, helaas zien wij er niets van terug, met 1 visje op de foto. Je moet het foto’s maken ook niet overlaten aan een ander, je kunt beter zelf selfies maken, kun je ze meteen controleren of ze goed zijn.
  Maar goed, je hebt weer een fijne winderige dag beleeft met wat vis voor de pan.
  Volgende keer meer suc6 met je foto’s!
  By the way, je moet even je instellingen van je camera controleren en op 3/4 zetten, nu staat hij op 1/2.
  Groetjes Peter

 2. ies > januari 9, 2024

  Antwoord

  Hey Nico, wederom een mooi verslag van jouw hand, jammer dat de visfoto’s mislukt zijn maar de andere geven een goede impressie weer van de toch wel koude visdag. Genoeg beet en een paar vissen voor de pan maakt het dan ook een geslaagde dag in de buiten lucht. Voor de volgende sessie wat meer maat vis toegewenst.
  Groetjes Isaac

 3. Leen > januari 9, 2024

  Antwoord

  Hoi,Nico
  Toch weer aardig wat vis op de kant
  Jammer dat ze ook bij jullie ondermaats waren
  Maar dat mag de pret niet drukken
  Je bent in ieder geval lekker bezig met de kou
  Groetjes.leen

 4. Martijn Boone > januari 9, 2024

  Antwoord

  Hallo heren vissers. Jullie zijn ook al weer wezen vissen dit jaar, goed bezig mannen! Hopelijk volgen er ook van jullie weer vele vangstberichten… jullie hebben lekker gevist en niet stil gezeten. Suc6 de volgende ronde. Groetjes Martijn

 5. Stefan > januari 9, 2024

  Antwoord

  Hoi Nico, lekker bezig geweest, de kop is er weer af!
  Laat ze smaken.
  Groeten, Stefan

 6. Eldert > januari 9, 2024

  Antwoord

  Ha Nico
  Mooi gedaan man , paar scharren die de wijting te snel af waren . Mooi verslag er van gemaakt . Jammer dat de foto’s niet helemaal waren zoals je wilde maar dat komt de volgende keer wel weer goed. Nu hoop ik dat ik zelf binnenkort weer eens kan. Mn molens hebben weer allemaal een grote onderhoudsbeurt gehad dus die kunnen weer aan het werk .
  Groeten Eldert

 7. Henry > januari 9, 2024

  Antwoord

  Beste Nico,
  Fijn om te horen dat je samen met je broer Jan ook het visseizoen van 2024 geopend hebt. De langdurige regenval heeft gelukkig plaats gemaakt voor winters weer, hopelijk blijft de wijting nog efkes zitten want Sjakie en ik willen ook nog wel ’n lekkerbekje gaan vangen. De wijting is veelal in grote getale aanwezig en meestal klein van formaat en geeft andere vis weinig kans om de pier te pakken. Toch is het je gelukt om tussen de gretigheid van de wijting nog 5 scharretjes voor de pan te haken, Chapeau en eet smakelijk!!! Wat betreft de foto’s, leuk om er ’n paar te maken om je verslag op te vrolijken maar het gaat tenslotte om het vissen anders was je zeker en vast geen hengelaar maar fotograaf geworden. Veel plezier en een goede vangst bij je volgende vissessie.
  Groetjes, Henry

 8. Jack jozen > januari 9, 2024

  Antwoord

  Beste Nico.
  Hoi Nico je hebt er weer een spannend verhaal van gemaakt alleen jammer van de foto,s maar ja kan gebeuren he . Ja de wijting wil dit jaar maar niet echt groeien he jammer maar toch nog 5 scharren voor het panneke kun je toch een keer van smullen zoals Henry al schreef willen wij het binnenkort ook weer proberen zal ook wel kleine wijting worden hopelijk net als bij jou enkele scharren jullie ook nog veul succes metde volgende sessie.
  Heel veul groetjes Jack.

 9. Hugo > januari 21, 2024

  Antwoord

  Hoi Nico,
  Eerst en vooral mijn beste wensen en een goede gezondheid voor het nieuwe jaar. De kop is er af voor 2024, met al bij al geen slechte sessie hoor. Wat vis voor de pan en een leger van kleine wijting, dus zeker geen kou gekregen hè. Ja wat de foto’s betreft als ze te klein zijn willen ze niet op de foto hè 😂. Weer een mooi verslag van gemaakt man. en veel succes bij je volgende trip.
  Groetjes Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *