Home Bootvis verslagen Bootvissen Oosterschelde

Bootvissen Oosterschelde

Advertenties

Hoi Peter en visvrienden,

Allereerst de beste wensen voor iedereen voor 2024.

Zondag 7 januari was voor mij de 1e visdag van het jaar en op de planning vandaag een dagje bootvissen op de Oosterschelde.

We zijn iets na 08.00 uur uitgevaren vanuit Bruinisse, aankomst op de stek bij Colijnsplaat naast de Zeelandbrug rond 09.15 uur en rond 14.30 uur ging het anker omhoog en waren we tegen 16.00 uur weer terug in Bruinisse. Het was fris met een noordoostenwind kracht 5 en de temperatuur net boven nul.

 

 

Op de heenweg en bij aanvang vissen kreeg de schipper een uitgebreide politiecontrole.

 

 

Na constatering dat we niet onderweg waren naar Engeland met een kajuit vol vluchtelingen gingen de agenten weer van boord.

Zodra de lijnen beneden waren was het afwachten of de wijting en schar het vandaag goed zouden doen en wat voor formaat de boventoon zou voeren.

Per persoon werd er met 1 hengel gevist met kweekzagers.

Er werden gedurende de dag wat meuntjes gevangen, redelijk veel wijting (90% ondermaats) verschillende scharren van meerdere formaten van maximaal 28 cm. denk ik ongeveer.

Heb ook een paar kleine steenbolkjes boven zien komen en er werd een congeraaltje gevangen van pak hem beet 50 cm.

 

 

Dit was natuurlijk wel bijzonder, ik had er nog niet eerder 1 gezien.

Zelf heb ik ongeveer 10-12 ondermaatse wijtingen gevangen.

 

 

Het was een leuke en gezellige dag op de Oosterschelde met een goed gezelschap!

 

Groeten ,

Stefan Groenheide

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > januari 8, 2024

  Antwoord

  Ha Stefan, leuk man! Zal een mooie ervaring voor je zijn geweest en ik wens je het allerbeste toe voor 2024.
  Grtjes Peter

 2. Martijn Boone > januari 8, 2024

  Antwoord

  Goedemorgen Stefan. Ook voor jouw is de kop er af! Lekker een dagje de Oosterschelde op geweest, mooi man! Die boot, Zuiderzee, ken ik zelf niet. Volgens mij nog nooit van gehoord ook. Het doet me denken aan de MPS Derra of niet Eldert? In elk geval heb je lekker een dagje op het water gezeten! Groetjes Martijn

 3. Eldert > januari 8, 2024

  Antwoord

  Ha Stefan
  Ook voor jou is het visjaar weer begonnen. En dan gelijk met de boot weg die mooie Oosterschelde op . Genieten man ondanks dat het koud geweest zal zijn. Die boot ken ik ook niet maar ziet er wel gaaf uit.
  Groeten Eldert

 4. Leen > januari 8, 2024

  Antwoord

  Hoi stefen
  Voir jou ook de beste wensen
  Zal wel een flinke koude dag zijn geweest op de boot
  Wat de wijting betreft hadden wij denk ik meer geluk vanaf de kant
  Maar ja vissen is geluk hebben groetjes.leen

 5. Henry > januari 8, 2024

  Antwoord

  Hey Stephan,
  Een mooi verslag van je belevenissen op de Oosterschelde. Het nieuwe jaar beginnen met ’n boottripje is natuurlijk geweldig om te doen. Helaas ook bij jouw visserij vanaf de boot veelal ondermaatse wijting maar goed gezelschap en na lange tijd eindelijk ’n dag zonder regenbuien maken zo’n dag sowieso geslaagd. Om ’n lekker maaltje panvis te kunnen haken moet je denk ik, net als Leen al zegt, ook ’n bietje geluk hebben!!!
  Al met al, ook jij hebt het begin gemaakt, uiteraard wens ik je ook vanaf deze plaats een spetterend 2024 met veel rammels op de toppen.
  Groetjes, Henry

 6. ies > januari 8, 2024

  Antwoord

  Hey Stefan, uiteraard ook de beste wensen en hopelijk wat meer visdagen met maatvis, moet ver in mijn geheugen teruggaan wat betreft het vissen vanaf de boot, kan mij de vistrip met mijn neef nog goed voor de geest halen dat wij vanuit Scheveningen op zee volop maatse wijting vingen, maar dat waren natuurlijk andere tijden. Maar een dag met gezelligheid en vis blijft ook een feest. Uiteraard voor de volgende visdag meer maatvis en dezelfde gezelligheid toegewenst.
  Groetjes Ies

 7. Nico > januari 8, 2024

  Antwoord

  Hoi Stefan. Ook voor Jou zit de eerste visdag van het jaar er op. En dan met een bootje weg is ook een ervaring. Leuk kan kan je lekker blijven liggen en in het diepen ook nog.. Ja het is overal een Wijting invasie van te kleine spul maar je heeft mooie foto’s genomen.. En ook met een mooi verslag er bij van de boot sessie. Voor de volgende trip weer succes toegewenst dan.

  Groetjes De Zeehondentemmer.

 8. Peter(Fishguppy) > januari 9, 2024

  Antwoord

  Stefan, was gisteren tijdens mijn reactie nog niet goed wakker, waarschijnlijk, dat ik het geheel gemist heb, een kleine kongeraal!
  Denk dat het 20 jaar geleden is dat er eens 1 in de netten van een beroeps was gevangen en verder hoorde je er maar weinig van, tot een 5 jaar geleden. Nu komt er met regelmaat een melding van binnen, alhoewel ik het toch wel uniek vind dat je er 1 in levende lijve hebt gezien.
  Groetjes Peter

 9. Jack jozen > januari 9, 2024

  Antwoord

  Hallo Stefan.
  Lekker uitwaaien op de boot das genieten he alleen jammer dat de vis nog niet echt wil mee werken maar zo,n congeraal is wel iets aparts die ben ik met mijn 82 jaar nog nooit tegen gekomen is wel een mooie ervaring .De foto,s maken het verslag ook deze keer weet extra mooi op naar de volgende trip en voor ik vergeet nog heel veul Beste Wensen ook voor je Naasten.
  Groetjes Jack.

 10. Hugo > januari 21, 2024

  Antwoord

  Hallo Stefan,
  Jij hebt het visjaar 2024 leuk ingezet met een mooie boot op de Oosterschelde. Heb daar veel gevist in de jaren 80 en 90 tot 2006, met de boten van den Jonny uit de Emmastraat het (Zeepiertje) genoemd. ik denk dat zijn boten van in der tijd nu bij de vloot van de familie Dixhoorn behoren. Ben daar gestopt wegens de slechte vangsten, maar het zou nu wel weer kunnen, want op een ander is het niet beter hè. Toch wat vis gevangen, wel veel kleine wijting een echte plaag. Van een congeraal had ik nog nooit gehoord, weer wat bijgeleerd. Mijn beste wensen voor 2024 met een goede gezondheid en succes bij je volgende trip.
  Groetjes Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *