Home Gastvissers Strandsessie Jack en vrienden.

Strandsessie Jack en vrienden.

Advertenties


Hoi Sportvisser,

Afgelopen weken weer aardig gevist, het weekend van 16 november visten we de Memorial Linda Delvaux Cup mee. De avond voor de wedstrijd gingen we al “voorvissen”, om al een beeld te krijgen van wat ons te wachten stond. Ik viste die avond met Mario, William en Paul, laatste een collega van Mario.

We vingen deze avond best wel onze scharren, het was echter erg moeilijk om echt een onderscheid te maken in gebruik van verschillende onderlijnen – aassoorten of afstand. Het enige wat me opviel was dat er kort in de kant veel kleine wijting zat en ver mooie scharren.

Strandsessie Jack en vrienden.

De avond van de wedstrijd zelf verliep zoals verwacht wat stroef, ik gokte op ver, met een tweehaaks geclipte onderlijn viste ik zover ik kon en ving, zoals gebleken tijdens het voorvissen, mooie maatse scharren. Scharren zijn voor ons aan de maat als ze 25cm. zijn. Ik kreeg er na een intensieve wedstrijd 18 stuks van in de emmer. Mijn maatjes visten de wedstrijd ook mee, Mario stond links van me, William langs de rechterkant met daarnaast Sjaak. Sjaak deed erg zijn best en ving 15 stuks, Mario en William kwamen ondanks verwoede pogingen niet verder dan 6 stuks.

Op de uitreiking in de kruik hoorde ik dat verschillende vissers er meer hadden gevangen dan ik ; 19 stuks, 20 stuks,… Ik zat met Ivan aan’t tafel en hoorde dat hij er ook 20 had. De hoop op top 3 was plots vervlogen. Na een aardige poos wachten ( grrr we moesten nog vissen ) kwam de hoofdrolspeler van vanavond ten tonele en kon de uitslag bekend gemaakt worden. Op 1 voor de strandviswedstrijd ; Werner Janssens,… op de tweede plaats ,… Jack Peelman. Ik sloeg zowat achterover!!!Mooie prijs mogen uitkiezen en na de nodige felicitaties terug naar mijn plaatsje. De derde plaats, met 1CM! minder,…Ivan Wagemans Hahahhaaahaaaaa, lachen hoor  (sorry Ivan )

Nu goed, onnodig te melden dat ik uitermate tevreden ben met een tweede plaats en nogmaals mijn felicitaties aan Werner.

Na de weerom tot in de puntjes geregelde wedstrijd en aansluitend even geslaagde prijsuitreiking, waarvoor mijn dank en complimenten aan het hele Zeevissport team, wilden we wel weer eens vissen. Het was tenslotte alweer 6 dagen geleden.

We gingen aan de slag bij Dishoek, te weten stek Strandweg. Een hele wandeling vanaf de parking afgesloten met een pittige trap ( vooral op de terugweg ), maar we kennen deze stek en weten dat we hier vis kunnen verwachten. Dit bleek al snel, de hengels lagen pas in en we kregen al de verwachtte aanbeten van schar & wijting. Tot een hengel wel erg diep ging buigen,…GUUUUL

Strandsessie Jack en vrienden.

Dat was erg lang geleden, geen kanjer maar met 48 cm. een leuk gulletje! We visten verder met afwisselend schar en gul onderlijnen. Naast de nodige scharren en wijtingen vingen we nog 2 mooie tongen, die heeft Mario gebakken. Helaas hebben we geen gul meer gezien.

Strandsessie Jack en vrienden.

Het was een aangename avond qua weer en visvangst, ik nam een mooie portie schar en het gulleke mee, Mario nam de gevangen wijting, 12 stuks, eveneens een portie schar en de tongen mee.

Strandsessie Jack en vrienden.

Van’t weekend maar weer eens proberen.

Groeten,

Jack Peelman

Hengelsportvanderpoel Yerseke

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > december 2, 2013

  Antwoord

  Hoi Jack,
  goed om te zien, dat je weer wat meer tijd voor je hobby hebt!

  Groetjes Peter

 2. Zeehondentemmer > december 2, 2013

  Antwoord

  Hoi Jack. Jij had een mooi maaltje vis gevangen en ook nog zo laat tong. En dan de gul er bij schar en wijtingen. Trouwens hebben jullie niet vast gezeten daar ben benieuwd hier na.

  Gr Nico.

 3. Jack > december 2, 2013

  Antwoord

  Niet vastgezeten Nico, 210gr. klapankerlood met loodlift. Eigenlijk hangen we niet vaak vast, ook niet op de stekken waar je vaak van die horror verhalen rond hoort.

  Een lijntje verspelen hoort er gewoon af en toe bij.

  groeten
  Jack

 4. Werner R > december 2, 2013

  Antwoord

  Hey Jack,

  Weer een mooie vangst Jack!

  Zelfs een gul, zou ie verdwaald geweest zijn of zullen ze in aantocht zijn?

  Enne….1cm. hahaha das balen voor nr. 3!
  Maar ja das wedstrijdvissen he…

  210gr. das wel zwaar vissen zeg, deed je dat voor de stroming of om verder te kunnen gooien?

  Groetjes Werner R.

 5. jack > december 4, 2013

  Antwoord

  ’t zal wel een verdwaald exemplaar geweest zijn zeker?

  Ik denk niet dat een hoger loodgewicht veel te doen heeft met werpafstand. Als je kijkt bij de uitslagen van castingwedstrijden zie je dat er verder geworpen wordt met 150 dan met 175gram. Ik vermoed dat dit een progressief gegeven is.
  (mijn idee, mogelijk kunnen casting specialisten hier een andere visie op hebben )

  Ik vis zwaar en ge(klap)ankerd omdat ik wil blijven liggen, zeker als ik op afstand achter schar aanga.

  groetjes,
  Jack

 6. Milan > december 4, 2013

  Antwoord

  Hoi Jack,

  Mooie vangst, mooie tweede plaats en kers(vis) op de taart met dat gulletje.
  210 gram….’t is veel hé. Ik gebruik meestal 175 en 190 en als het ff. kan zonder ankers.
  Werpafstand is bij mij ongeveer zelfde maar heb de indruk dat voor mij de 175gram verst gooit maar zal inderdaad afhankelijk zijn van wie en met welk materiaal.

  Groeten,
  Milan

 7. Werner R. > december 5, 2013

  Antwoord

  Ja als ik 210 gr. aan mijn onderlijn doe dan gooi ik gegarandeerd alles kapot.
  Doe ik met 150 gr. ook al.., heb ik altijd al last van gehad, komt omdat ik puur uit kracht gooi hebben ze mij eens gezegd?
  Vroeger met een voorslag nylon 50.00 alles kapot toen 60.00 en toen ging het beter.

  Enne ik gooi al jaren op deze manier en dat kan je niet meer veranderen dus ik zal altijd of een zware voorslag of dikkere hoofdlijn moeten pakken anders is het niet te doen..

  Maar ja ik heb nu andere hengels en die heb ik nog niet echt kunnen uitproberen dus dat wordt nog zoeken naar de juiste verhouding.

  Ben nu overgegaan van 5,o m. strandhengels naar 4,5 m. ook een verandering..

  Met welke trekkracht vis jij eigenlijk Jack?

 8. jack > december 8, 2013

  Antwoord

  Hoi Werner,

  Ik heb er ook een poos last van gehad, kapot gooien, ik ben toen gaan experimenteren met de lengte van de voorslag. Als mijn lijn brak tijdens de worp was dit 9/10 keer op de voorslag knoop, ik vist toen voor het eerst met hengels uitgerust met low rider oogjes. Ondertussen heb ik die hengels weg gedaan en ingewisseld tegen Shim surfleaders. In’t begin zelfde probleem toen de lengte van de voorslag gaan wijzigen en nu gooi ik ( bijna ) nooit kapot.

  Ik gebruik als hoofd lijn voornamelijk Daiwa 8Braid of Power pro super 8Slick, trekkracht 10 – 12 kg. Voorslag Penn International 50°° / 16.5kg.

  Onderlijn altijd Amnesia 18.2 transparant voor de stannde lijn, de haaklijntjes Amnesia variërend 6.2kg / 9.1kg.

  Haakjes 6 – 4 – 2 – 1/0 Gamakatsu LS5013.
  Speldwartels Spro4551-104 24kg.

  Bij gebruik klap ankerlood altijd een loodlift waarvan ik de wartel en speld vervang door voorgenoemde speldwartel.

  Verdr gebruik ik bij geclipte/dwarrel lijnen graag materialen van Break Away; IMPS – Sliding Sleeves – ,…

  Het moet zijn volgens mijn boekje of ik vis niet ( licht autistisch zeker 🙂 )

  Groetjes,
  Jack

 9. Werner R. > december 11, 2013

  Antwoord

  Hey Jack,

  Wat een schat aan informatie zeg…hier ben ik blij mee!
  Maakt bij mij niet uit hij brak ook gewoon op de draad zelf..
  Kom binnenkort het benodigde materiaal bij je halen en ga ook eens op deze manier experimenteren in ieder geval al vast bedankt voor de informatie!

  Groetjes Werner R.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *