Home Bootvis verslagen Bootvissen Oosterschelde

Bootvissen Oosterschelde

Advertenties

 

Afgelopen zaterdag had ik de late dienst en ik had nog wat zagers en leeglopers in de koeling, dus tegen beter weten in(vrij krachtige noorden wind), vroeg in de ochtend,  maar naar mijn bootje getogen en deze maal denk ik, naar de Bovendortsman, een beetje uit de wind, maar als ik voor anker ga aan de BV20, nadat ik door het Brabants vaarwater ben gevaren, is het erg ruw, door de spiltstroming en de passerende scheepvaart, maar ik ben al snel aan het vissen op een meter of 12 water, mijn beide hengels staan al gauw onder spanning gebogen en dit kost mij al gelijk 2 helikopters van 6,95€, per stuk, simpelweg, omdat ik de lijnen niet meer binnen krijg van het groen, alles breekt gewoon af, dus vlug het anker in gehaald en maar naar Neeltje Jans, met een best aardig ruw zeetje.Bij aankomst het anker er vlug in en vissen maar.

Bootvissen Oosterschelde

In eerste instantie valt het vissen nog mee en ik krijg al snel een erg harde aanbeet en ik weet al wat het is.

Bootvissen Oosterschelde

Een leuke paling was het resultaat.Aan de andere hengel had ik geen beet gezien, maar het is toch een doublet met platvis.

Bootvissen Oosterschelde

Foto’s maken met de zelfontspanner zit er vandaag niet in, met de ruwe zee, omdat mijn camera telkens omvalt.

Maar even later heb ik weer een bekende harde beet en het is weer een paling.

Bootvissen Oosterschelde

Deze is iets groter dan de vorige.De wind is inmiddels stevig aan het toenemen en ik voel mij niet erg op mijn gemak meer, maar het vissen gaat juist zo lekker.

Bootvissen Oosterschelde

Bootvissen Oosterschelde

Een toenemend zeetje
Ik blijf vis vangen, al zijn de doubletten beperkt, meestal is het er maar een en ze zijn niet erg groot vandaag.

Bootvissen Oosterschelde

Ik heb al snel een stuk of 10 visjes aan de maat in mijn netje zitten.Na 2,5 uur vissen op deze plaats besef ik dat de veiligheid voor alles gaat en ik besluit toch maar op te ruimen, maar niet voor ik nog een snoeiharde klapperende aanbeet krijg en dit is de grootste van de dag.

Bootvissen Oosterschelde

Een mooie paling van ruim 60cm
Als ik ben opgeruimd, rest mij alleen nog om het anker binnen te halen, wat mij veel pijn en moeite kost, vanwege de straffe zijwind en golven, hopelijk heb ik gauw een elektrische ankerlier(even sparen), dat zou een uitkomst zijn.Bij de brug nog een driftje voor de makreel geprobeerd, maar de drift gaat veel te snel, vanwege de wind, volgende keer beter!

Conclusie:Dit was eenmalig met zo’n harde wind, zoals ook de Dortsman, welke op een andere site als stek 3 wordt aangeduid, nu vraag ik me af, van hoeveel jaar geleden zijn op deze stek deze supervangsten? Er zullen heus wel goede stekjes in deze omgeving zijn, maar dan denk ik dat ik beter Hans(visgids Oosterschelde) kan raadplegen.

Volgende keer toch maar eens onderlijnen met lange dwarrellijn proberen op deze stek, bij Neeltje Jans, waar toch altijd een aardig stroming staat.

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Bert Van Dyck > juni 21, 2010

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Ja met zware Noord wind kan je maar beter in de haven blijven …
  Die stek was in het verleden goed ( ik geloof dat die stekken er toch al makkelijk 5 jaar opstaan ) maar door het vele groen dat dit jaar toch ook weer vroeg begon kan je hier gewoon niet vissen. Ook de samenkomst van verschillende stroompjes is niet echt handig te noemen.
  De komende dagen geven ze weinig wind dus je weet wat te doen !

  Groetjes Bert

 2. Peter(Fishguppy) > juni 21, 2010

  Antwoord

  Hoi Bert.
  Tja je probeert hoe ver je kan gaan en dit was wat betreft de wind, de uiterste limiet, wat mij betreft.
  Ik werk vanacht voor de laatste nacht, dus daarna heb ik weekend tot zaterdag, dus dat wordt weer vissen.

  Groetjes Peter

 3. michel > juni 17, 2012

  Antwoord

  Hoi collega vissers,

  Ik heb een bootje gehuurd bij zeepiertje. Dit is mijn eerste keer op de Oosterschelde, ik ben zelf niet bekend met dit water. Hebben jullie voor mij wat tips/visstekken. Ik wil proberen up tide vissen, op zeebaars en geep. Geep wil ik de nieuwe methode proberen met silkekrogen.
  Maar als jullie wat tips hebben over goede stekken kan ik ze op de vaarkaart markeren.

  Groeten Michel

 4. Hans > juni 17, 2012

  Antwoord

  dag Michel,

  Als je vanuit Yerseke een bootje huurt is voor de Geepvisserij Wemeldinge de meest logische keuze, ook de buitenkant van de Slikken van de Dortsman zijn ideaal. Die laatste zou ik kiezen. Ga in de buurt bij de O 24 (rode boei) deze bereik je door vanaf de splitston ( groen rood) van het einde van de Schaar van Yerseke Noord/West aan te houden. Ankeren op +- 20 meter water geeft je de mogelijkheid om op 3 verschillende dieptes te vissen. Tegen de plaat afhankelijk hoed ver je gooit varierend van 5 tot 15 meter, andere kant van de boot (vaargeulzijde) van 20 tot 25 meter en achter de boot op 20 meter. Voor de onervaren visser de meest ideale en makkelijke stek. Schol, Bot, Schar, Tong, Zeebaars, Geep en Makreel….. je kan er alles vangen.

  succes,
  Hans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *