Home Bootvis verslagen Oosterschelde met Yuri

Oosterschelde met Yuri

Advertenties

 

Gisteren laat in de middag weer eens met mijn neef/vriend Yuri gaan vissen met mijn bootje.Om goed 5 uur liggen wij op de stek en het is reuze goed weer, weinig wind en een stralend zonnetje.We hebben met afgaand water, zo net voor laag water al snel beiden een erg agressieve aanbeet, maar de vis is niet erg geliefd en veel te klein.

Oosterschelde met Yuri

Oosterschelde met Yuri

Maar er is wel interesse in de visjes, door iemand anders.

Oosterschelde met Yuri

Oosterschelde met Yuri

Niet voor de poes
Er steekt ineens een matige tot vrij krachtige zuidwesten wind op en de boot gaat een uur voor laag water al op de wind tegen de stroming in liggen, wat het vissen lastig maakt en op dat moment krijgt Yuri een harde klapperende aanbeet en hij blijft bijten en ik roep haaitje en hij draait hem binnen met zijn pas nieuw aangeschafte Daiwa B90, wat hem zo te zien moeiteloos afgaat, terwijl zijn hengeltop toch flink onder spanning staat en al snel heeft hij hem aan het oppervlak en als ik hem schep, past hij net in het schepnet.Hij is erg blij met zijn vangst.

Oosterschelde met Yuri

Oosterschelde met Yuri

Oosterschelde met Yuri

Oosterschelde met Yuri

Hij meet 70cm en heeft een bonk spieren
Hij komt 5 cm te kort om mij op de lijst van de grootste voorbij te gaan.Hij geeft hem ook weer netjes zijn vrijheid terug.

Dan als ik bezig ben, met mijn ene hengel te beazen, horen we beiden mijn slip van mijn molen aan de hengel die nog in het water ligt, aflopen en zien de hengel uitbundig klapperen en dus ik smijt alles neer en ben al aan het draaien, wat af en toe niet meevalt, omdat de vis, wat zo te voelen ook weer een haai is, telkens een run in de diepte neemt en na een 5 minuten komt hij aan het oppervlak en we schrikken van de grootte, dat zal wel eens in de buurt van mijn persoonlijk record kunnen komen.

Maar als hij boven is schrikt hij duidelijk, ofwel van Yuri ofwel van mijn fel gekleurde T-shirt en duikt zo onder de motor weer het diepe in en ik kan weer overnieuw beginnen en als hij weer klaar is om te scheppen, lukt het ons niet om hem in het net te krijgen, hij is te groot en mijn net te klein, ik kan mezelf wel voor mijn hoofd slaan, dat ik mijn groot net thuis heb liggen, dit is weer een les voor de toekomst en ineens is hij gelost en zien we hem in de diepte verdwijnen.

Dan komt de reden waarom?

Oosterschelde met Yuri

Hij heeft mijn haak omgebogen, wat een kracht en dat op een stalen haak.Ik had hem graag op de foto gezet en gemeten, maar ja nu zullen we nooit weten hoe lang hij was, maar ik zit er verder niet echt mee, volgende keer beter!

Als dan de stroming van het opkomend getij er langzaam begint in te komen, begint het langzamerhand een beetje te lopen, maar echt wild is het niet.

Oosterschelde met Yuri

Oosterschelde met Yuri

Oosterschelde met Yuri

Maar we vangen slecht 4 maatse scharren en wat ondermaatse scholletjes en besluiten om het om 20.00u af te bazen en nog even naar de voetbal te kijken, maar niet voor we er eentje op de haai van Yuri gedronken hebben.

Oosterschelde met Yuri

Ik ben er van overtuigd dat er hier op deze plaats erg grote haaitjes rond zwemmen en nu ik weet waar ze vertoeven, ben ik er eigenlijk wel van overtuigd dat het record nog gebroken wordt. We gaan snel weer samen.

Bij thuis komst gelijk een Daiwa B90 besteld via postorder.

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. willem(gaatvissen) > juli 8, 2010

  Antwoord

  Hoi Peter(fishguppy) en Yuri.

  De haaievangers van “wouwse Plantage”!Aparte vangst weer, jamer van die andere Yaws 😉

  Vis greetz,

  Willem

 2. Peter(Fishguppy) > juli 8, 2010

  Antwoord

  Hoi Willem(gaatvissen),
  het is inderdaad een aparte visserij.
  Wist ik maar hoe je er gericht op kunt vissen, dan zou het gemakkelijker zijn.

  Groetjes peter

 3. Bert > juli 9, 2010

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Leuk die haaitjes man ! Is dit op die stek die ik je gaf?
  Gericht op haai vissen kan wel hoor !
  Weet dat er wel met een pennelrig met stukje makreel of sardine op gevist kan worden.Het aas een nachtje in sardineolie laten liggen kan je ook doen.
  Ik heb ze altijd gevangen als bijvangt op zager of pier.

  Groetjes Bert

 4. Peter(Fishguppy) > juli 9, 2010

  Antwoord

  Hoi Bert.
  Ja de plek waar jij na het Zeebaarsvissen aan de peiler, nog tripletten schar had gevangen.

  Het is een fantastische sportvis, ga vanmiddag weer en nu ga ik proberen met een volgepropte lijn met zagers en leeglopers.

  Groetjes Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *