Home Strand en kantvisserij Vissen aan Maassluis in mijn uppie

Vissen aan Maassluis in mijn uppie

Advertenties

Beste visvrienden, vandaag stond gepland, een sessie Maassluis, samen met mijn makker Frank. Toen ik gisteren voorstelde aan Frank, na het zien van het weersbericht te Yerseke, om vandaag van de kant te vissen en woensdag, met een boot van Dixhoorn, kreeg ik al snel te horen, laat maandag maar zitten, dan kan ik met ons madam hare auto naar de keuring, in plaats van woensdag.

Dus ik zou alleen gaan, eerst zit ik te denken aan Waarde na het redelijke bericht van onze vriend Nico, maar gezien het dode getij vandaag is de verwachting dat er nauwelijks water komt op de plaat en ook nauwelijks stroming, dus kies toch voor Maassluis en van Jeff, kreeg ik zaterdag al te horen, dat de schar aan Maassluis, schittert door afwezigheid, dat ook nog, maar toch om 04.30u vertrokken deze ochtend en om goed 5.15u ben ik aan Maassluis en besluit eens een keertje aan de Govert van Wijnkade te gaan, lang geleden dat ik daar gevist heb, zeker 10 jaar en ik weet nog dat je links vaak vast zat, dus neem plaats rechts en bij aankomst schrik ik toch wel van het aangezicht van het vele apenhaar, op de kade.

Het is toch wel genieten als er een enorme cruiseboot voorbij komt en ik denk bij mezelf, kan het nog groter?

Als aas heb ik 6 ons leeglopers over van zaterdag, die al een beetje minder van kwaliteit zijn, maar wel visbaar, dus al snel staan er 2 hengels zeer uitbundig te klapperen en de eerste brengt een maatse wijting, lekker dik en 28 cm groot en mijn 2e hengel brengt een doublet, 28 cm en 26 cm, dus eentje retour.

Laat ik nog even zien waar ik sta te vissen.

Na een redelijk begin, krijg ik een bericht van Jeff, hoe de vangst is en dan moet ik zeggen, erg slecht en veel apenhaar, omdat ik na de 2 draaien met vis, tot 8.30u droog sta, helemaal niks meer gezien heb en dan komt er een collega visser, die hier met regelmaat vist en hij verteld dat hij de laatste tijd goed heeft gevangen, maar nog niet meer dan 2 scharren en als  hij vraagt of hij naast me kan gaan zitten, heb ik daar natuurlijk geen probleem mee, altijd leuk nieuwe mensen leren kennen en zijn naam is Bart en hij blijkt een echt werpkannon te zijn! Terwijl ik gisteren alweer een kleine irritatie had op mijn rechterschouder, blijkt vandaag dat het inwerpen niet geheel pijnvrij is, maar het gaat gelukkig nog.

Terwijl Bart, vele doubletten ondermaats vangt, vang ik ook doubletten en enkelingen en er zitten toch nog 2 dikke wijtingen bij en als ik dan zo’n ding vang, moet ik even bij Henry en Jack, te rade, wat ik ermee moet doen, terug zetten zegt Jack en Henry zegt, geef aan de poes van de buurvrouw, dus dat gezegd te hebben?

Om 11 uur is mijn aas op en ruim ik op en maak nog een praatje met Bart, die juist een hele mooie vangt, zijn eerste maatse vandaag.

Mijn emmer bevat dan 4 maatse wijtingen en een bot en de vis gaat vandaag inderdaad naar de buurvrouw, die er volgens ons Marian weer heel erg blij mee was, maar wij zijn ook altijd heel blij met onze buren, die vaak op ons huis passen, als we weer eens de drang hebben om op vakantie te gaan.

Ben ik mooi om 12 uur thuis en heb er echt van genoten, lekker relaxt gevist en het apenhaar was in overvloed aanwezig, maar je schud met je onderlijn en alles ligt op de grond, dus niet echt hinderlijk, zolang de haken vrij blijven.

Zou het komen omdat ik op het havenhoofd heb gestaan, wat beduidend ondieper is dan waar we normaal staan en zou het daar wel goed zijn geweest, ik zal er waarschijnlijk niet achter komen, maar het maakt ook niet uit.

Morgen mijn bootspullen weer in orde maken en deze maal ga ik toch voor de bollentino’s in plaats van mij ugly stick, kun je toch iets verder vanaf de boot vissen en zaterdag was dat heel succesvol bij Jeff.

Groetjes en tot de volgende,

Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. ies > december 13, 2021

  Antwoord

  Hallo Peter, Het is dus niet alle dagen bal. Apen haar is vervelend maar zonder voorslag natuurlijk geen echt probleem, alleen kan het indraaien wel zwaarder zijn en als de schouder nog vervelend is kan dat een terugslag geven. In ieder geval had je toch genoeg vis om je buurvrouw weer blij te maken en dat is ook wat waard, voor morgen wens ik je een emmer schar toe van het juiste voormaat.
  Groetjes Ies

 2. Henry > december 13, 2021

  Antwoord

  Hey Peter,
  In je uppy aan de waterkant kan zeker ook volop genieten zijn, enkele mooie maatse lekkerbekken, langsvarende cruiseschepen, da’s sowieso wa anders dan d’n aanrecht of de stofzuiger. Apenhaar kan zeker met een sterke stroming heel vervelend zijn doch met gevlochten lijn, inderdaad zoals Ies zegt, geen voorslagknoop, is het al ’n stuk minder en dus makkelijker binnendraaien. Zeker als je schouderproblemen hebt is minder belasting ’n stuk aangenamer. Al met al, netjes je aas opgevist, ’n lekker maaltje vis voor het thuisfront en als klap op de vuurpijl, ’n blije poes van de buurvrouw.
  Veel plezier en goede vangst komende woensdag met je makker Frank.
  Groetjes, Henry

 3. Nico > december 13, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter. Toch nog wat gevangen jammer dat het was tegen gevallen. Maar je heb toch weer het zilte nat opgesnoven. Ook mooie foto’s genomen vooral van die Bot waar zal Jack en Henry jaloers op zijn geweest. Ook een mooi verslag gemaakt maar dat ben Ik wel gewend van je en voor de Boot woensdag heel goede vangsten toegewenst. Wij willen als het door ga van het strand af vissen in Vlissingen vanaf het strand vissen
  met ze drie. En uiteraard kom daar ook weer een verslag er van op de site.

  Groetjes de Zeehondentemmer. Nico

 4. Stefan > december 13, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter, fijn dat de visdrang ook bij jou weer helemaal terug is, jammer dat er niet heel veel maatse vis tussen zat, maar toch lekker eropuit geweest. Dat apenhaar wat je er makkelijk afschut in IJmuiden ook gehad, wel zwaar binnendraaien maar makkelijk eraf schudden. Alvast suc6 gewenst woensdag, gaat vast helemaal goed komen!
  Groeten, Stefan

 5. Gino > december 13, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Toch weer lekker aan het water geweest moet je maar denken en dan woensdag nog eens… de smaak goed te pakken zou ik zeggen!
  Jammer van het apenhasr maar toch nog wat maatse vis in de emmer al was het niet de aantallen…toch misschien de verkeerde stekkeuze?
  Bollentino tophengels toevallig heb ik die ook hèhè.
  Woensdag veel succes alvast.

  Grtjs Gino

 6. Eldert > december 13, 2021

  Antwoord

  Ha Peter
  Weer lekker gevist man. Jammer van al die ondermaatse maar ja , de meeuwen moeten ook vreten toch. Maar ik gun ze jou wel meer hoor. Ik denk dat het woensdag wel goed komt. Van Martijn hoorde ik dat er mooie scharren gevangen wordt op de Oosterschelde. Ze zijn je alvast gegund
  Groet Eldert

 7. Jack jozen > december 13, 2021

  Antwoord

  Hoi Pedro.
  Je hebt er in ieder geval een prachtig verslag van gemaakt maar zo zie je het is en blijf vissen .Vandaag ging het aan de kust wel super goed rond laag ik heb net volle emmer maatse gezien het dood getij en het water ging heel ver af en kwam langzaam op zo zie je het is en blijft vissen. Maar de bot die je gevangen had had te veel vlekken en was geen menneke en geen vrouwke die zijn nie lekker de buurvrouw der poes zal er wel blij mee geweest zijn die zit al op de volgende te wachten. Maar alle gekheid op een stokje je hebt toch weer kunnen genieten aan jou geliefde waterkant dat nemen ze je niet meer af.
  Veul groetjes Jakie.

 8. Kees Michielsen > december 14, 2021

  Antwoord

  Hey Peter,

  Ik ben toch wel benieuwd naar de poes van je buurvrouw, die moet toch in blakende gezondheid zijn door alle visjes die jij ze voert. Wil je eens een foto plaatsen van die poes?.. Ik denk dat vele lezers ook wel benieuwd zijn naar die poes 😉

  Het is fijn om te lezen dat je kunt gaan vissen, ik hoop dat je herstel doorzet en je binnenkort helemaal geen last meer hebt.

  Gisteren ben ik met vismaat Leon ook gaan vissen, ik wilde eigenlijk ook aan de waterweg maar vanwege een hernia een tijdje terug hebben wij gekozen voor het noordzeekaanaal, dat is wat lichter vissen daar. Verslag heb je al ontvangen.

  Groeten,
  Kees

 9. Peter(fishguppy) > december 14, 2021

  Antwoord

  Jeff, ik denk het wel, mijn lange hengels staan klaar en grote molens met nylon, dus verwacht minder missers en loslaters, maar het blijft vissen.
  Gr Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *