Home Gastvissers Werner aan Domburg

Werner aan Domburg

Advertenties


Vissessie Domburg,

Gisteravond maar weer eens vertrokken om 21.00 richting inmiddels mijn vaste stek het naaktstrand in domburg. Laagwater om ongeveer 2.00 uur , op het gemakje alles in orde gebracht tijd zat omdat het twee uur voor laag de beste periode is . Eerste keer dat ik in het donker alles moes klaarmaken maar met een goede lamp was dit goed te doen. 4 ons kweekzagers 3 ons pieren daar moest ik het mee doen, het eerste uur was het niet veel wat ik ook wel verwacht had maar om een uur of 22.30 kreeg ik mijn eerste aanbeet .

Werner aan Domburg

Een doublet ondermaatse tongetjes, het begin was gemaakt. Wat mij opviel waren de felle aanbeten , verleden week waren ze beduidend voorzichtiger met bijten. Ik dacht gelijk dat het weleens goed los kan gaan omdat ik uit ervaring weet bij felle tikken dat ze echt aan het azen zijn, ook zat er aan mijn onderste haak een garnaal (dus eigenlijk een triplet,hehe). Een garnaal aan de onderste haak was ook weer een teken dat er voedsel aan de kust zat dus weer een voorteken… Inmiddels ving mijn maat een maatse tong.

Werner aan Domburg

Ieder keer als we inhaalden hadden we ook last van groen, dus je wist niet goed wat je kon verwachten als je ophaalde. Links van ons stonden ook nog twee vissers die haalden ook regelmatig vis naar boven, en rechts van ons in een ander vak stond ook nog een man uit oud gastel die kwam nog even bij ons kijken maar die had nog niks gevangen om een uur of 1.00 uur. Ik ving nog een maatse, weliswaar niet groot maar het was er weer eentje.

Werner aan Domburg

Werner aan Domburg

Mijn maat ving ook regelmatig een tong en zoals je kunt zien.. Regelmatig doubletten, iedere keer hoop je dat je een wat groter exemplaar vangt omdat je gewoon zeker weer dat ze er zitten.

Werner aan Domburg

Het was schitterend weer nagenoeg geen wind , het kleine beetje wind dat er stond kwam uit het zuidoosten dus daar had je geen last van. Dus je zag je toppen goed rammelen en daar ga je voor niet dan?

Werner aan Domburg

Aan het einde toch 8 tongen(tjes) mee kunnen nemen, en wel een stuk of 6 terug moeten gooien met de vraag om volgend jaar weer eens langs te komen. Een ondermaats tongetje mee moeten nemen (23cm) omdat ie de haak tot aan zijn staart had ingeslikt. Mijn maat had er 5 meegenomen en ook een aantal terug moeten gooien.

Werner aan Domburg

Ik denk dat we een van de laatste nachten gevist hebben zonder ons warm aan te kleden omdat ie volgende week slechter weer afgeeft. Heb in ieder geval weer een vissessie gepland voor volgende week maar dan aan de banjaard omdat je daar (in het verleden) toch meer kans had met opkomend water. Het is volgende week zaterdag vrij vroeg laag dus dat zal mooi uitkomen!

Groeten uit Ossendrecht!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > september 10, 2012

  Antwoord

  Hoi Werner, wat een schitterend verslag,
  zo hebben we ze graag!

  Groetjes peter

 2. Bjorn > september 10, 2012

  Antwoord

  Hoi Werner,

  Weer een mooi verslag en zo te zien lekker gevangen.
  Ik denk inderdaad als ik naar de weerberichten kijk dat het snel over zal zijn zonder warme kleren te vissen.
  maar dat mag de pret niet drukken.

  Groetjes,

  Bjorn

 3. Werner > september 10, 2012

  Antwoord

  Nee ik laat de pret er ook niet door drukken, wil van het jaar mijn eerste gul van de kant gaan vangen dus dat wordt kou lijden!
  Met de boot heb er wel verschillende gevangen maar van de kant af is het een stuk moeilijker maar wel meer kicken!

  Groeten Werner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *