Home Gastvissers Leon stekhopping

Leon stekhopping

Advertenties


Goedendag Peter, Na veel drukte op het werk en paar weken in het buitenland eindelijk weer tijd eens om te vissen he,he eindelijk mag ik weer !! Na de kerstdagen maar weer eens proberen aan het Nollestrand (toen we nog in Vlissingen op kamers zaten zetten 20 jaar geleden wij daar een S altijd voor). Afijn na alles in de auto gemikt te hebben , op weg eerst nog even bij Peory in Steenbergen aas gehaald, en vol gas naar het strand, daar aangekomen bij de tennisbaan nog plek zat, was dan ook behoorlijk op tijd, 4 uur voor laag water, rond kwart voor 8 avonds. Rustig de boel uitgepakt en bepakt en gezakt de trap over gezeuld en jawel daar begon het heerlijk te regenen, ook best ! Toch stonden er al 2 vakken vol naast me , die hadden het nog vroeger aangepakt, dus meteen onder de trap beetje naar rechts dan maar, meteen kwam er een belg naast me zitten waar ik even op de parkeerplaats had mee staan te praten, aardige man en plaats zat naast me, dus gezellig praatje af en toe gemaakt, kreeg op het laatst nog wat pieren van hem die hij over had.

Na alles opgesteld te hebben , maar eens kijken wat het zou worden , eerst was het mooi rustig dus even wat staan te praten her en der hoort er ook bij , en het werd druk, zover je keek mede hobbyisten … Na 3 keer opnieuw ingegooid te hebben, en het water zakte , kwam er beweging in , eerste draai vis 2 scharren tegelijk, en denk nog even een foto maken helaas batterij dood….tsja moet je hem maar opladen dus van deze sessie maar een foto kunnen maken .

Leon stekhopping

Hierna met de nodige regen tussendoor , ging het lekker gestaag door, en het was allemaal schar wat te dkol sloeg, maar veel klein spul daartussen , die zwemmen weer vrolijk verder zover dat gaat af en toe met die haak er ver in.. Gevist met pieren en zagers , een gevlochten lijn en een nylon lijn, daarbij een met afhouders(die beduidend beter ving) en een zonder af houders. De eindstand was rond half elf avonds 23 scharren allemaal boven de maat , helaas hier geen foto van kunnen nemen, heb een klein wijtinkje gevangen en een heleboel afgeknapte lijnen en lood.

Sessie 2

Zaterdagavond: Plaats delict:

Banjaardstrand, Tijd 17.00 tot 19.00

En nog maar weer eens aan de Banjaard proberen , daar kwam ik altijd heel veel ,maar dit jaar nog maar weinig gevangen daar helaas, was vorig jaar goed voor flink wat leuke Gullen en flinke apen waren dat. Als het bij de Banjaard in een uur of 2 niks is ben ik altijd vertrokken, want dan wordt het meestal ook niks ….en jawel hoorde ik later was niet zo best geweest. Bij de eerste doorgang door de duinen gesjokt , de 2e doorgang hebben ze dichtgegooid jammer . Spul opgetuigd, en in een woord tot 1900 was het helemaal niks!!!!!!.

Sessie 3 ;Hoedekenskerke

Dus waar heen dan….nou dacht laten we eens naar Hoedekenskerke gaan , altijd goed om nog een been te breken in het jaar 2012.(Viel mee gelukkig).

Dus zo gezegd zo gedaan, hele boel weer in de auto en door de donkere polder weer terug gereden ,richting andere kant. In Hoedekenskerke auto net voorbij gereden waar vroeger het pontonnetje lag (tis zonde). Hier lag vorig jaar nog een klein pontonnetje van een aannemer precies op de plek waar vroeger de oude lag van het fietsveertje , ook die is verdwenen nadat ze met de dijken klaar waren, hier had ik vorig jaar een paar hele beste gullen gevangen . Het stroomt daar wel als een gek, maar heb nog nooit vastgezeten , 190 a 210 gram erop en het gaat nog alle kanten op, maar dat mag de pret niet drukken.

Zonder Ponton dan maar , kan het niet laten , een van mijn favoriete plekjes en nooit druk , wees wel zeker dat je goede laarzen aanhebt ,want je moet door een meter slik heen en ook 20 cm diep, zie foto…wat een lol. Dit kan alleen maar een 1,5 uur voor laag en 1,5 erna ongeveer, dan kan je redelijk op de stenen dansen daar.

Leon stekhopping

Leon stekhopping

Hier met 2 gevlochten lijnen gevist ivm stroming , en ging voor de gul , maar dat zat er niet in , bij de kentering kwamen de scharren naar boven zetten , en die zijn van een mooier formaat als op Zoutelande of Nollestrand momenteel zitten geen kleintjes tussen allemaal direct boven de maat . Nog een paar beste buien getrotseerd en flink windje af en toe, maar dat mocht de pret niet drukken .

Leon stekhopping

Leon stekhopping

Vooral bij opkomend water ging het lekker , en weer eens wat anders dan het strand , toch 12 mooie scharen kunnen pakken op 3 uurtjes vissen. Bij opruimen nog een keer ontiegelijk op me toeter gegaan , boem voor ik het wist lag ik met hengelsteun en hengel op me bollebuik, nou ja zit die (air )bag er niet voor niks….gelukkig niks gebroken weer. Gevist met afhouders, alsook een gullijntje maar dat werd hem niet , kon ze niet verleiden met een jojo,haak 2 en dikke cocktail van pieren en zagers, jammer .

Leon stekhopping

En dat was meteen de laatste visactie van dit jaar , ik wens iedereen een goed uiteinde en een visrijk 2013 .

Groeten Leon

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Huib > januari 2, 2013

  Antwoord

  hey Leon,
  Lekker gevist Mooie scharren!
  Groeten,huib

 2. [email protected] > januari 2, 2013

  Antwoord

  Hoi Leon,

  toch een lekker maaltje vis mee kunnen nemen. Toch raar dat het aan de banjaard en neeltje jans noppes is, vroeger was het 1 van de beste stekken van zeeland maar als je niet op de geep of de zeebaars gaat ben je er blijkbaar niet zoveel verloren op de moment. Hoedekenskerke is voor mij dan weer een topstek voor de zeebaars en ik kan bijna niet wachten tot het weer zover is.

  Grtz
  Werner V

 3. Werner R. > januari 2, 2013

  Antwoord

  Hey Leon,

  3 plekken en allemaal schar dat is de trent van de laatste weken, ik weet niet of gulmans zich nog laat zien de komende tijd, misschien af en toe een verdwaalde?
  Toch veilig he zo’n airbag!..hahaha
  Nu kun je erom lachen maar op he moment dat het gebeurde niet denk…
  Leuk verslag!!

  Groeten Werner R.

 4. Defke > januari 2, 2013

  Antwoord

  Leon ,

  vroeger was het er idd zalig vissen op het ponton aan het linkerkantje met opkomend; dan nog wat naar links keilen met die hap en je landingsnet maakte overuren om je gullen te landen…nu hebben ze er de laatste jaren flink wat keien tegen de kant gejast ter bescherming van de dijkvoet…de scharren komen er nog wel over , maar met de gullen kom je geheid vast zitten : t’is te zeggen ik gooi er OTG met de reel om afstand te halen ( penn 525 mag’s en Greys triplex 6 ), je krijgt “slappe lijnen” maar de laatste 20 meter loopt het steeds verkeerd…probeer het eens “op gul” in de buurt van het gemaal van Borsele , mooi dijkje maar ze moeten er zitten ej…..

  Groeten,

  Defke

 5. leon > januari 2, 2013

  Antwoord

  Hoi Werner V,

  Nu weet ik dat er 2 zijn haha, ja de Banjaard, het laatste jaar gooi je daar in en je lood blijft gaan, heb het idee dat er een hele grote geul is uitgesleten , een stroming niet normaal meer… ben al een paar keer verder richting Vrouwenpolder gaan zitten maar ook levert niks op.
  Jaren daarvoor bleef het hele spul wel redelijk liggen , en was het leuk te doen altijd.
  Weet jij trouwens als je bij Hoedekenskerke richting Baarland gaat , 2 kilometer denk ik, heb je een zooi met palen bijelkaar staan (wat er van over is) , is dat nog wat?

  Mvgr Leon,

 6. leon > januari 2, 2013

  Antwoord

  Hoi Defke,

  Bedankt voor de tip , ga het eens proberen daar!

  Groeten Leon,

 7. leon > januari 2, 2013

  Antwoord

  Hoi Defke,

  Bedankt voor de tip , ga het eens proberen daar!

  Groeten Leon,

 8. Werner V > januari 2, 2013

  Antwoord

  Hey Leon,

  richting Baarland vis ik wel op zeebaars maar niet meteen op de gul omdat ik toch een echte waterwegvisser ben als het op baardmans aankomt. Voor de zeebaars zijn er wel leuke stekjes te vinden richting Baarland, vooral de 2 kribben aan de kruising van de zeedijk en de bakendorpseweg leveren soms leuk wat vis op.

  Grtz
  Werner V

 9. Peter(Fishguppy) > januari 2, 2013

  Antwoord

  Hoi Leon,
  sorry van mijn late reactie, had even andere dingen aan mijn hoofd.
  Het nollestrand was jaren lang mijn favoriete plek, pak weg een 5 jaar geleden, regelmatig mooie gul en voor toen redelijk schar, maar ben er de laatste jaren niet meer geweest!
  Bij de banjaard ga ik nooit meer vanwege de vastlopers en wat jij verteld die onmenselijke stroming.
  Aan de westerschelde heb ik nog nooit gevist op jou plaats, hield het altijd bij waarde en bath.
  Mooi verslag, Leon, nog juist op de valreep om mee te dingen naar onze schitterende prijzen!
  Groetjes peter

 10. Defke > januari 3, 2013

  Antwoord

  Leon,

  Vis er net links of rechts van het gemaal ( strook van 50 meter) , 3 uur voor tot 3 uur na laag ; mijn ervaring aldaar is dat afgaand het beste is voor de gul , voorts zitten er ook scharren en wijting….

  Vang ze ,

  Defke

 11. leon > januari 4, 2013

  Antwoord

  Hoi,

  Bedankt voor de leuke reacties,zit nu even voor me werk in Barcelona, en je wil het niet weten , een mega mooie pier liggen we aan …..(met een schip)…en uiteraard geen hengel bij….karamba.

  Peter, maakt niet uit snapte ik al, Ja Bath ook regelmatig gestaan ook weleens wat leuks gevangen is wat dichter bij huis ook …

  Groetjes en vis ze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *