Home Strand en kantvisserij Op tong vissen bij de Chinees

Op tong vissen bij de Chinees

Advertenties

Afgelopen dinsdag kwam er iemand van het dorp vragen, of ik nog 2 ons zagers wilde? Terwijl ik al in de volle voorbereiding voor de Denemarken vakantie ben, wilde ik in eerste instantie beleeft weigeren, maar na een overweging, besloot ik ze toch aan te nemen. Snel die avond mijn tongspullen gereed gemaakt en ook mijn open schoenen klaar gezet, ivm een jichtaanval. om 03.30u uur gaat de wekker af, gauw mijn ochtend dingetjes gedaan en ik ben onderweg naar Vlaardingen. Na het bericht van Henk en Jac, weet ik dat er tong zit, al is het nog niet veel, maar toch proberen en lekker dicht bij de auto.

Ik begin in de kentering, rond 5 uur in het schemer, met de voorbereiding, ik vis met een Shimano en een Grauvell en zoals altijd met 2 beaasde reserve lijnen, aan de ene hengel met de beroemde plastic afhouders en de andere verzwaarde metalen afhouders.

Op tong vissen bij de Chinees

Als ik de hengels inwerp is het inmiddels al volledig licht en er staat een fris windje, wat het vissen niet veraangenaamd, maar als je dan al meteen op beide hengels de bekende aanbeet ziet, vergeet je dit snel!

Op tong vissen bij de Chinees

Op tong vissen bij de Chinees

Ze zijn aan de kleien kant, maar toch leuk de beten te zien. Ik heb niet lang de tijd er over na te denken, gelijk weer beet en ditmaal achter elkaar verschillende mooie klappen. Hij voelt echt goed aan en het resultaat, 2 maatse tongetjes.

Op tong vissen bij de Chinees

Dan ga ik een bakje inschenken en mijn hengels staan niet stil en ik snap er geen bal van, dat er geen andere vissers staan? Mooie aanbeten en weinig last van de scheepvaart en de port of Rotterdam, die zomaar gewoon je lijnen af kunnen varen hier op deze plaats, maar het is nog erg vroeg ook. Dan ga ik ze allebei nog eens verversen en op beide hengels weer een tongetje.

Op tong vissen bij de Chinees

Op tong vissen bij de Chinees

Het voordeel van de beaasde reservelijn, is dat je constant aan het vissen bent en nu ik nog bezig ben met de andere lijnen en de vis eraan, heb ik alweer beet, het gaat eigenlijk gewoon fantastisch en dan weer een erg mooie klap en dat brengt de voorlopig grootste van dit jaar voor mij.

Op tong vissen bij de Chinees

Op tong vissen bij de Chinees

De tijd gaat erg rap en mijn rechtervoet gaat verdomd opspelen en het gaat steeds moeizamer. Toch nog even blijven, omdat het zo lekker gaat. De volgende 2 draaien brengen weer een redelijke tong en een snoekbaarsje, wat hier natuurlijk altijd mogelijk is, ze vissen er zelfs speciaal op!

 

Op tong vissen bij de Chinees

Ik vang ook nog een paar botjes, tussendoor, maar zo maar enkele geen 10 tallen, zoals meestal. Dan volgen nog 2 mini tongetjes.

Op tong vissen bij de Chinees

Op tong vissen bij de Chinees

Dan is het toch te gortig met de jicht en ik moet nog naar huis rijden ook. Dus de laatste maal ingeworpen en dat terwijl het goed begint te stromen. De boel alvast op geruimd en dan voor de laatste maal de hengels op draaien en de eerste brengt niks en de 2e een tong van net wel of niet aan de maat.

Op tong vissen bij de Chinees

Als ik op geruimd ben, nog een totaalfoto van de maatste tongen, dat zijn er ditmaal 6.

Op tong vissen bij de Chinees

Rest de vraag, zijn ze er vroeg of laat dit jaar? Vorig jaar had ik er op 3 mei, een aantal van 3 maatste ook hier in de buurt en nu 2 weken later dit jaar. Maar wat is nu normaal in de Europoort? Ze zijn er in ieder geval altijd een maand later dan in Zeeland. Er zat weinig verschil in de vangst, wat onderlijn betreft.

Ik heb ondanks de pijn, enorm genoten, het was ook 6 maanden geleden op enkele dagen na, dat ik gevist had, maar zal nu zeker vaker gaan worden!

Groetjes Peter

Voor meer foto’s

Zie ook Onze Facebook Pagina

We zouden het erg op prijs stellen als u een like geeft, voor onze pagina en de verslagen, om verder te groeien in de toekomst!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. Henry van Otten > mei 23, 2015

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Wat een supervangsten. Een leuk verslag met mooie foto’s. Uiteraard is het ook geweldig om te horen dat de tong aanwezig is, op zeer korte termijn ga ik dan ook proberen met mijn maatje Jack om ook een maaltje van deze lekkernij op de kant te takelen.
  Ik wens je ondanks de pijn die je regelmatig hebt een fijne visvakantie in Denemarken.
  Hopelijk nog eens tot ziens aan de waterkant.

  Visgroetjes, Henry

 2. Frank > mei 23, 2015

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Goed bezig,verzorg uwe jicht en alvast goede vangsten in Langeland
  gr FrankV

 3. zeehondetemmer > mei 23, 2015

  Antwoord

  Hallo Peter. Alle eerst een mooi verslag met foto”s van Jou en de vis. Leuk gevangen daar en dit op een paar uurtjes I.V.M. met je jicht
  beterschap hier mee alvast.En voor straks een fijne vacantie toegewenst.

  Groetjes Nico

 4. henk willems > mei 23, 2015

  Antwoord

  hoi peter

  mooie foto s met
  toch een leuke vangst, 6 mooie tongen.
  goed om te zien dat je weer aan het vissen bent.
  wanneer staat je reis naar denemarken geplant?
  hopelijk ben je dan van je jicht af
  fijne visvacantie daar

  groet henk 1 van de drie limburgers

 5. Luc > mei 23, 2015

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Mooi om lezen en leuk dat je na al die tijd bent herbegonnen. Veel beterschap met je jicht. Veel fun in Denemarken.
  groeten Luc

 6. Simon (Scheveningen) > mei 24, 2015

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Heb je dus de juiste beslissing genomen om toch maar te gaan vissen! Mooie tongen, dus de vriezer kan weer worden bijgevuld. Op Scheveningen is de watertemperatuur inmiddels weer onder de 12 graden dus ik wacht nog even.
  Jammer van de jicht. Ik heb het zelf vorig jaar voor het eerst meegemaakt en weet dus inmiddels ook wat dat is…..
  Alvast heel veel plezier toegewenst in Langeland!
  Groetjes,
  Simon

 7. Johan > mei 24, 2015

  Antwoord

  Mooi dat je weer aan t vissen bent Peter.
  Doe voorzichtig aan met jicht, kan erg verelend uitpakken , je bent zo n half jaar uit de roulatie.
  sterkte ermee

  Groet

  Johan

 8. strandjutter > mei 24, 2015

  Antwoord

  HO: Peter ik zag wel dat de vangsten wel mooi zijn voor je en dan met je jicht dat is niet zo goed met die pijn rond lopen maar de vis de tong zo hoe doet je het oke mag ik je van deze prettige vakantie toewensen.

  Groeten jan

 9. Huib > mei 25, 2015

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Prachtig verslag, en alvast veel plezier en succes in Denemarken!

 10. collin huijgen > mei 23, 2016

  Antwoord

  Hoi peter

  Wij hadden er 3 mei geen 1, helaas voor onze oude vertrouwde stek nog te vroeg. Vismaat had er paar dagen geleden 1.

  Volgende week begind mijn vakantie en ga ik misschien als de voeten t toelaten ook ff proberen. Ze zijn later als vorig jaar, toen hadden we al hele mooi vangsten!

  Gr collin

 11. ron tak > mei 23, 2016

  Antwoord

  van zulke berichten word ik weer blij.kunnen we ook weer eens gaan kijken

 12. Jan > mei 23, 2016

  Antwoord

  Je bent ook een Kampioen he Peet, knap hoooor !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.