Home Strand en kantvisserij Tongvissen in de Europoort

Tongvissen in de Europoort

Advertenties

Eigenlijk had ik de plannen gemaakt om weer met de boot te gaan, maar gezien er onweer op komst is in de ochtend in Zeeland, volgens de verwachting, maak ik bewust de keuze om van de kant te gaan, omdat ik met onweer niet op de zee wil zitten!Om 04.45u  ben ik op de stek en sta nog net met komend water te vissen en net als maandag heb ik gelijk beet, maar nu op beide hengels.Het brengt een maatse en een ondermaatse tong.Ik vis met verse en oude kweekzagers.

Europoort, toch de juiste keuze!

Europoort, toch de juiste keuze!

De maatse is net geen 25cm.

Europoort, toch de juiste keuze!

Dan heb ik weer een tijd lang geen beet gezien en denk bij mezelf, daar komt de lange tijd van stilte weer, net als maandag, maar als ik aas wil gaan verversen, draait de ene wel heel erg naar tong en het is een beste, zonder dat ik beet heb gezien.Wie wel eens een tong in de waterweg heeft gevangen, kent het unieke getik van een tong op de hengeltop onder het indraaien, aan het strand heb je dit niet.

Europoort, toch de juiste keuze!

Een mooie zonder beet te zien
Dan staat mijn andere hengel erg uitbundig te klapperen en dat kan maar een ding betekenen.

Europoort, toch de juiste keuze!

Dan volgen nog net in het laatste donker/schemer de aanbeten elkaar snel op, eerst nog een mooie tong.

Europoort, toch de juiste keuze!

Dan volgt er snel nog een botje en een net maatse tong.

Europoort, toch de juiste keuze!

Europoort, toch de juiste keuze!

Inmiddels is het al licht en de stroming zit er goed in en dat hebben die rakkers graag op deze plaats en ik vang 2 ondermaatse en eentje net aan de maat.

Europoort, toch de juiste keuze!

Europoort, toch de juiste keuze!

Europoort, toch de juiste keuze!

Daarna weer op beide hengels een ondermaats tongetje.

Europoort, toch de juiste keuze!

Europoort, toch de juiste keuze!

Inmiddels is het al 9 uur en ik was van plan om dan te stoppen, maar het gaat zo lekker dat ik er nog een uur aan vast knoop en de tongenklappen volgen elkaar erg snel op en ik vang best leuke tongen er tussen.

Europoort, toch de juiste keuze!

Europoort, toch de juiste keuze!

Om half 10 krijg ik werkelijk een knoepert van een aanbeet en denk eerst aan gul en als ik ga draaien, voelt het toch als tong en hij blijft tot aan de kant onder water en het is een doublet.

Europoort, toch de juiste keuze!

Het is er een van 35cm en eentje van net geen 25cm.

Europoort, toch de juiste keuze!

Europoort, toch de juiste keuze!

Tegen 10 uur besluit ik voor het laatst in te werpen en ik heb al weer op beide hengels meteen echte tongen aanbeten, dus ik maak mijn reserve onderlijn terug klaar, die had ik al opgeruimd.

De eerste brengt een twijfelaar van 24cm.

Europoort, toch de juiste keuze!

De andere hengel brengt weer een dikke dertiger.

Europoort, toch de juiste keuze!

Aan de laatste inworpen, krijg ik geen beet meer en de lijnen vallen al slap, omdat de stroming weg is gevallen, dus nu ruim ik echt op en maak een totaal foto.

Europoort, toch de juiste keuze!

11 maatse tongen
Ik vang in totaal 11 maatse tongen en 5 ondermaatse en een paling en een botje.Ik ben reuze blij met deze gemaakte keuze om naar de Waterweg te gaan.

Zo, morgen weer werken, ik heb er zin in en nu eerst een schoonheids slaapje, maar ik ben er bang voor!!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

13 reacties

 1. willem(gaatvissen) > september 23, 2010

  Antwoord

  Hoi Peter(fishguppy),

  Mooie sessie!;-)

  Vis greetz,

  Willem

 2. Johan > september 23, 2010

  Antwoord

  Das geweldig maat.
  Bewaar dr n paar voor mij

  gr

  Johan

 3. Peter(Fishguppy) > september 23, 2010

  Antwoord

  Hoi Willem(gaatvissen), bedankt, het was inderdaad geweldig genieten vandaag, weet niet of het een toevalstreffer was, of dat het maandag gewoon erg slecht was, maar ik zal er niet achter komen, want voorlopig kan ik niet meer.

  Hoi Johan, ik bewaar er natuurlijk wat speciaal voor jou!

  Groetjes peter

 4. maup > september 23, 2010

  Antwoord

  Hee Peter,

  Dat is nog eens de moeite waard, voor die hoeveelheid wil je wel vroeg op.Ik heb afgelopen dagen het advies gevolgd van Willem de S. en ben met een dobber op pad geweest,heb foto’s en als ik tijd heb stuur ik ze je op, samen met een verslagje.Hoop voor je dat de onderzoeken meevallen.

  groetjes Maup.Enne… ruil niet alles in voor bijv. een Bosvarken.

 5. Peter(Fishguppy) > september 23, 2010

  Antwoord

  Hoi Maup.
  Zie al uit naar je verslag.

  Groetjes peter

 6. erwin > september 24, 2010

  Antwoord

  hoi peter,leuke vangst ,maar de oudemaas is nog geen waterweg ,

 7. erwin > september 24, 2010

  Antwoord

  hoi peter ,hoor jij nog wel eens iets van maurice de tongen mepper,en de strijd der platte is ook helaas niet meer ,????

 8. Peter(Fishguppy) > september 24, 2010

  Antwoord

  Hoi Erwin, dit was gewoon op de waterweg, vlak bij jou stek, dus niet op de oude maas.
  De strijd der platten bestaat nog steeds, maar er is weinig animo meer voor, dus volgend jaar stop ik ermee, bespaart mij veel tijd om te steken voor aas.
  Maar vangst verslagen zijn altijd welkom.
  Tijdje geleden nog van Maurice gehoord, hij had er al over de honderd zei hij, maar hij stuurt niets meer in, dus dan is de keus snel gemaakt.

  Groetjes Peter

 9. Erwin > september 24, 2010

  Antwoord

  hoi peter ,zodra ik een leuke vistrip heb beleeft en wat gevangen zal ik deze zeker bij je plaatsen,jammer dat de animo minder is voor de strijd der platjes ,vond het zelf erg grappig om te lezen hoe Julie die scheefsmoelen belaagden,die stek is zeker meer stroomopwaarts ,groetjes Erwin

 10. Peter(Fishguppy) > september 25, 2010

  Antwoord

  Hoi Erwin, idd, wat jij zegt!
  Een verslag van jou zou ik erg leuk vinden.
  Vis je nog altijd samen met je schoonvader?

  Groetjes Peter

 11. Ahmed Nijmegen > september 27, 2010

  Antwoord

  Gefeliciteerd Peter met je vangst….

  groetjes Ahmed Nijmegen

 12. Peter(Fishguppy) > september 27, 2010

  Antwoord

  Beste Ahmed, bedankt, ik was er zelf ook heel erg blij mee en toch een beetje verrast, met het goede resultaat, gezien de berichten van de laatste tijd!

  Groetjes peter

 13. Erwin > september 30, 2010

  Antwoord

  hoi peter ,ik vis inderdaad nog steeds met me schoonvader .afgelopen zaterdag ook op weg geweest om de tong te belagen.mochten na een aantal buien over ons heen met een paar botjes en 1 tongejtje naar huis toe,jammer jammer ,, meschien moeten we eens afspreken om te gaan vissen .lijkt ons wel leuk

  groetjes Erwin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.