Home Visrecepten Recept Vissoep van Wil Verhagen

Recept Vissoep van Wil Verhagen

Advertenties


Hoi Peter,

Zoals belooft het recept van vissoep (dat je heel goed van scharren kunt maken). Het is veel werk om zelf een goede vissoep te maken, maar het is het waard. Om dat het veel werk is maak ik altijd een grote hoeveelheid basis en doe deze in de diepvries.

Nodig voor 2.5 tot 3 liter

250 ml olijfolie

1 venkelknol

3 rode paprika’s

2 teentjes knoflook

2 eetlepels zeezout

Mespunt zwartepeper

3 kg visgraten of 1,5 kilo schar

8 pruimtomaten

100 g tomatenpuree

3 mespuntjes safraan

4 tot 5 soorten vis in stukjes

50 gr roomboter

Kookroom

citroensap

Recept Vissoep van Wil Verhagen

Basis

Verhit de olie in een grote pan en fruit de fijn gesneden venkel 4 min, zonder dat deze verkleurd. Voeg de paprika,knoflook,zout en peper toe en bak alles nog 4 min. Voeg schar of visgraten en tomaten toe en verwarm alles 2 uur (schep eventueel schuim af). Je kunt dat de soep zeven en het dik pureren (ik verwijder de graten voor het pureren) maar je kun deze ook in de blender doen. Hou er rekening mee dat er dan hard gruis in de soep kan zitten. De basis is klaar.

Recept Vissoep van Wil Verhagen

Serveren

Wanneer we de soep gaan eten verwarmen we de basis en voegen stukjes vis toe kook deze afhankelijk van de soort 5 tot 7 min mee tot ze gaar zijn. Maak je vooral niet druk welke soorten vis geschikt zijn, Kabeljauw, zeebaars, platvis filet, mosselen garnaal, enz zijn allemaal geschikt. Voeg op het laatst boter, citroensap (naar smaak) en kookroom toe breng de soep op smaak met peper en zout. En smullen. Erg lekker met stokbrood.

Recept Vissoep van Wil Verhagen

Eet smakkelijk, Wil

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

  1. Peter(Fishguppy) > december 4, 2011

    Antwoord

    Hoi Wil,
    wat ziet het er voortreffelijk en smakelijk uit!
    Zekers de moeite om het ook eens te gaan proberen, bedankt voor je recept!

    Groetjes peter

  2. Johan > december 4, 2011

    Antwoord

    Zier er lekker uit.

    Ga t zeker proberen

    Groet

    Johan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.