Home Gastvissers 8 Bofkonten gaan vissen aan de Steenbanken

8 Bofkonten gaan vissen aan de Steenbanken

Advertenties


De zee was gisteren bijna glad en dat is vaak een reden om wat verder weg te gaan. Er kwamen allerlei plaatsen in beeld, maar er werd gekozen voor de Steenbanken. Zo’n 12 mijl van Neeltje Jans. De “Zeearend” van John was al weg om het eens op de wrakken te proberen.  

Na drie kwartier varen werd er geankerd en kon het aas de diepte in. En al enkele minuten later had ik beet. Een “geweldige” wijting van wel 10 cm kon ik na zwaar takelen aan boord hijsen. Maar aan de stuurboordkant kwam de schar al boven en Eddy (een voormalig wedstrijdvisser) was het zeker nog niet verleerd. Soms met drie mooie scharren tegelijk.

 8 Bofkonten gaan vissen aan de Steenbanken

Bij ons –aan de bakboordkant- bleef het rustig, zodat wij er een paar en Eddy na korte tijd al 11 scharren in de emmer had. Dirk riep:”zo’n achterstand halen wij natuurlijk niet meer in”.

 8 Bofkonten gaan vissen aan de Steenbanken

Ook Martin –hij had een nieuw “puts” gekocht- kwam op gang en hij was erg blij met de scharren die hij ving.

 8 Bofkonten gaan vissen aan de Steenbanken

Dirk en ik genoten meer van de 4 tuimelaars die vlak voor de boot voorbij trokken en even later gewoon weer terug kwamen.

 8 Bofkonten gaan vissen aan de Steenbanken

“Die beesten vreten wel 14 kg vis per dag” zei Fons, waarna heel snel de rekensom werd gemaakt wat wel 1000 zeehonden zouden kunnen opvreten op een dag.

 8 Bofkonten gaan vissen aan de Steenbanken

Gelukkig is zee erg groot!

Om 11.00 uur kregen wij een klein doorzichtig glaasje aangeboden. Een “Dirkse koffie”. En natuurlijk heb ik –uit beleefdheid- mee gedaan. Na deze versnapering ging het aan onze zijde ook beter en mijn Mr. Gastel afhouder deed prima zijn werk. De RVS afhouder, voorzien van loodjes, ligt natuurlijk als een steen op de bodem, precies waar de schar ligt. En vooral met veel stroom werk dit apparaat goed. Dit keer viste ik met mijn Shimano GX 400. En oud molentje, maar in goede conditie.

 8 Bofkonten gaan vissen aan de Steenbanken

Hij bleek toch wat licht voor dit zware werk.

De erwtensoep, makronen, worstenbroodjes, amandelbroodjes, gebak, worsten en worstjes en ook nog een dropje, zijn vooral bestemd voor wat slankere mensen. Gek eigenlijk, dat de wat meer gezette mensen het vaakst nemen.

De rondvis wilde het niet echt doen en het ziet er dus niet goed uit voor de wijting vangst. Laat staan de gul. Maar de schar zal wel blijven zitten, denk ik. Op een gegeven moment ving ik een mooie bot. En meteen hoorde ik: vis hem er af! Maar dat gebeurde niet, zodat ik aan het einde van de dag een paar mooie IMAX-tassen in ontvangst mocht nemen voor de langste vis. Fons trok een lootje voor de prijs van de schipper. En alsof de duvel er mee speelt: Dirk kon weer wat IMAX tassen aan zijn verzameling toevoegen.

Op de terugweg had schipper Dré Vriends contact met John van “De Zeearend”. Er was leuk gevangen op de wrakken en de opstappers waren tevreden. Iedereen bij ons aan boord had meer dan 30 scharren. Een enkeling iets minder, maar Eddy 41 scharren. En dat is zondermeer goed te noemen.

Omdat wij tevreden waren, was de schipper ook tevreden. En wij kunnen terug kijken op een stille, zonnige, visrijke dag. Bofkonten zijn wij. Bofkonten!

Kamperland,

4 december 2013/Ben Biondina

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > december 5, 2013

  Antwoord

  Hoi Ben en vrienden!
  Ik denk dat jullie het helemaal niet slecht gedaan hebben, met 1 hengel per persoon, eigenlijk gewoon heel goed, als je hoort dat de schar vangsten toch weer aan het afnemen zijn?
  Mooi verslag weer, leest als een goed boek!

  Groetjes Peter

 2. Zeehondentemmer > december 5, 2013

  Antwoord

  Hallo Ben en vrienden ook ik sluit mij aan wat Peter al vermelde hier boven. En ook
  nog mooie foto”s van jullie met vis.

  Gr Nico.

 3. Ben > december 5, 2013

  Antwoord

  Dank weer voor de positieve reacties. Als je vrouwen waren zou ik spontaan gaan blozen -:)

  vriendelijke groet,

  Ben

 4. Werner R > december 5, 2013

  Antwoord

  hey Ben,

  Weer een leuk verslag van een mooie visdag!

  Inderdaad een vlak zeetje zo te zien op de foto’s, moet je geluk mee hebben he.. of boffen!

  Groetjes Werner R.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *