Home Visrecepten Recept, Zeetong groot, gelardeerd

Recept, Zeetong groot, gelardeerd

Advertenties

Beste visvrienden,

vandaag weer eens een keer een grote tong uit mijn goed gevulde vriezer, na een meer dan uitstekend tongjaar, gehaald. We gaan vandaag tong uit de oven maken, gelardeerd met ontbijtspek. De tong in koud water ontdooit en daarna in tegenstelling van de normale manier, nu vanaf de staart gestript, omdat de kop eraan moet blijven!

Recept, Zeetong groot, gelardeerd

Ondertussen heb ik de oven op 180 graden gezet en als de vel eraf is, zie je precies de bloeding in zijn kop zitten, van het doodmeppen.

Recept, Zeetong groot, gelardeerd

Dan hebben we een mooie tong van 37cm, gestript en een pakje ontbijtspek en we sprenkelen een klein beetje olijf olie in de ovenschaal en bedekken de bodem vanaf het gedeelte dat we straks weg doen tot aan de staart.

Recept, Zeetong groot, gelardeerd

Dan gaan we de ontvelde bovenkant van de tong in zijn geheel bedekken met ontbijtspek, omdat we niet willen dat de tong te droog wordt!

Recept, Zeetong groot, gelardeerd

Recept, Zeetong groot, gelardeerd

Dan gaat de schaal in het midden van de oven voor 45 minuten en de sappen van het ontbijtspek zullen in de tong trekken, dus ik gebruik geen kruiden of zout!

45 minuten later, is het etenstijd en haal ik de schaal uit de oven en het ontbijtspek in inmiddels lekker uitgebakken en alle smaken zitten in de tong.

Recept, Zeetong groot, gelardeerd

Voor ik hem op een bord doe, haal ik eerst het ontbijtspek eraf en leg het op een apart bordje, om samen met de tong te kunnen eten.

Recept, Zeetong groot, gelardeerd

Dan plaats ik de tong met 2 platte scheppen op mijn bord en wat er dan gebeurt, is een ware smaak explosie, wauw, superlekker. Zonder ontbijtspek smaakt hij ook, maar doe ik 2 lapjes ontbijtspek op mijn boterham en daarop de tong, is gewoon niet normaal, zo lekker!

Neem gewoon de proef op de som en lukt het niet om tong te vangen, kun je altijd bij ons om advies komen!

Voor meer foto’s

Zie ook Onze Facebook Pagina

We zouden het erg op prijs stellen als u een like geeft, voor onze pagina en de verslagen, om verder te groeien in de toekomst!

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

17 reacties

  1. Jordi > januari 2, 2015

    Antwoord

    Super mooi recept Peter.
    Dat ga ik binnenkort ook is proberen.

  2. zeehondetemmer > januari 2, 2015

    Antwoord

    Hoi Peter.
    Kijk dat is pas een mooi recept op de site en
    eet smakelijk daar.

    Groetjes Nico

  3. ron tak > januari 2, 2015

    Antwoord

    dat wordt smullen.

  4. Raf > januari 2, 2015

    Antwoord

    hoi Peter
    Ik snap niet dat jij nog geen eethuisje hebt geopend, zoals jij kan koken.
    één vaste klant heb je alvast.
    voor jou en je gezinnetje, paul, en alle lezers en sponsors van deze beste vis site ooit,
    EEN GEZOND EN VISRIJK 2015
    Raf

  5. Peter(Fishguppy) > januari 2, 2015

    Antwoord

    Bedankt mannen!
    Raf dat is het leukste compliment wat we ooit gehad hebben, waardeer ik enorm!

    Groetjes Peter

  6. jack > januari 2, 2015

    Antwoord

    hoi pedro
    dat is nog eens een appart recept dat gaan we zeker ook eens proberen dat is in ieder geval een goed begin 2015 ook wij wensen jullie een gezond en succesvol jaar toe .

    gr jack en tonny

  7. strandjutter > januari 2, 2015

    Antwoord

    ZO:Peter dat ziet er goed om je vingers er mee af te likken het water loop uit de mond en dan een natje erbij om schoon te spoelen goed recept van voor iedereen aan bevelen ga zo door met de kok zijn .
    afzender Jan

  8. henk willems > januari 3, 2015

    Antwoord

    hoi peter
    dit ziet er echt lekker uit
    nu hopen dat ik snel weer tong kan vangen zodat ik dit kan uitproberen

    groet henk 1 van de drie limburgers

  9. Frank > januari 3, 2015

    Antwoord

    Hoi Peter,
    Ziet er weer heeeerlijk uit.
    Van Tongviskoning naar Tongkokkoning .
    Kijk al uit naar het volgende Tongseizoen.
    Nog een prettig nieuwjaar en dat we mooie vissen mogen vangen .
    Groetjes Frank

  10. Luc > januari 3, 2015

    Antwoord

    Nou Peter,
    Mijn tong gaat er als het ware van uit mijn bek hangen 🙂
    Ziet er overheerlijk uit.
    Aan allen een gelukkig, vreugdevol en vooral een gezond jaar.
    Groeten.

  11. Simon ( Scheveningen ) > januari 4, 2015

    Antwoord

    Hoi Peter,
    Ga ik ook eens proberen, lijkt mij wel spannend. Alleen….. op brood?!
    Wel even een vraagje Peter, op hoeveel graden zet je de oven?
    Verder Peter en alle anderen een heel goed en gezond 2015!!!
    Groetjes vanuit Altea en hoop hiervandaan nog een visverslag te sturen; de hengels zijn mee.
    Simon

  12. Peter(Fishguppy) > januari 4, 2015

    Antwoord

    Bedankt iedereen!
    Simon, een fantastische vakantie toegewenst en de oven stond op 180 graden, zoals vermeld in het verslag!

    Groetjes Peter

  13. Kees Michielsen > januari 5, 2015

    Antwoord

    Peter,

    ziet er NDJ erg lekker uit!
    Ik heb nog wat Langeland-schollen liggen (zonder kop, dat dan wel..)
    Ik ga dat toch eens proberen met jouw recept.

    Ik heb trouwens vanaf nu bij het bekijken van https://www.fishguppy.nl standaard een keukenrol naast mijn scherm liggen om het kwijl op te ruimen… 🙂

    Groeten en laat het aub gauw weer zomer worden!!

    Kees

  14. Peter(Fishguppy) > januari 5, 2015

    Antwoord

    Hey Kees,
    lachen man, hahaha.
    Volgens mij is het lekker met elke vis, ik hou hem er in ieder geval in!

    Groetjes Peter

  15. leon > januari 6, 2015

    Antwoord

    Hee Peter,

    Zo das lekker!!!! Goed bezig!!

    Leon

  16. ed koper > januari 7, 2015

    Antwoord

    super lekker wou aan de lijn doen maar even uitstellen

    groet ed

  17. Alain Tulleneers > januari 4, 2017

    Antwoord

    Hoi Peter
    Het staat buiten kijf dat het gesmaakt heeft.
    Wanneer gaat het recepten boekje “PETERS KEUKEN” naar de drukkerij???
    Grt.Alain

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.