Home Gastvissers Eldert met wsv-reimerswaal aan Waarde 15

Eldert met wsv-reimerswaal aan Waarde 15

Advertenties

Hallo Fishguppyers
Eindelijk weer eens vissen. Mijn cluppie WSV-REIMERSWAAL hield vandaag de laatste wedstrijd van het jaar oftewel de wildwedstrijd.  Nou was het vroeger altijd tegen m’n principe dat als je je zelf het hele jaar niet liet zien dat je dan ook niet naar de wildwedstrijd moet komen. Maar John vond dat ik gerust kon komen. De vrouw had ook plannen om vandaag naar Zeeland te gaan maar ik heb haar ruim een week geleden te kennen gegeven dat ik deze wedstrijd moet meevissen. Mijn lijf heeft dat gewoon nodig.
Dus ja, vissen van 11 tot 2 . John zou aas voor me regelen maar ja , halverwege de week kreeg ik weer het corona virus onder de leden. En dan krijg je weer te horen dat je gek bent als je gaat vissen. Maar ik zie dat anders … een dagje vitamine ceeland is gewoon het beste medicijn wat er bestaat . Dus ik met m’n dwarse kop naar Zeeland.  Bla bla bla , 10 uur aan de dijk bij Waarde 15 en toen begon de eerste  bui regen al .
Gelukkig is het maar bij 1 bui gebleven maar die duurde wel tot 14.00 uur. De ontmoeting met de anderen was weer heerlijk na zo een lange tijd. Wat het vissen betreft, John en ik lootten nr 1 en 2 dus de trap over en helemaal naar links richting Waarde.  Een verfrissend windje , ik schat een ZW 5 recht op de kop met de verwachting om heel veel wijtingen te gaan vangen. En zo kon de wedstrijd beginnen. John had na 5 minuten al gelijk de eerste 2 wijtingen te pakken.  Bij mij duurde het even . Ik ben net een diesel , eerst even op gang komen. En jawel hoor , de 2e draai was het bingo . Of het er nou 2 of 3 waren dat weet ik niet meer . Heb ook niet veel foto’s gemaakt vanwege het slechte weer . Maar de vis bleef maar komen , dan weer 3 dan weer 2 , soms 1. John begon te kloten door toedoen van een amateurtje die naast hem stond en dat kostte hem toch tijd en vis. De eerste keer dat de controleur langs kwam , kon ik al 9 wijtingen op de kaart noteren , John bleef steken op 7 .
Toen viel zn hengel ook nog op de stenen vanwege de wind die toen al een dikke 6 was geworden en  wat een kapot topoog tot gevolg had . En ook dat kostte hem weer tijd. Ik zei tegen hem dat hij wel een inhaalslag moest maken want hij moest wel beter eindigen dan ik vond ik. Hij heeft heel het jaar fanatiek meegevist en ik ben er heel af en toe maar eens. Nou, dat heeft hij gedaan. Aan het eind van de wedstrijd had hij er 26 op de kaart staan en ik 24. Hij werd 5e en ik 6e wat me een mooie rollade opleverde.
Na afloop was er weer een prachtige en gezellige prijsuitreiking waarbij de uitslag van kampioenen werd bekendgemaakt . 2 personen die het afgelopen jaar zowel individueel als met het Nederlands team wereldkampioen zijn geworden. Een iemand die geridderd werd tot erelid van de club en natuurlijk niet te vergeten de grote tombola die door verschillende bedrijven werd gesponsord.
Nou, we konden weer thuiskomen.  Wijnrek weer aardig bijgevuld , de koelkast , en natuurlijk…. het vitamine Ceelandgehalte  wat weer helemaal op peil is gebracht. Mij rest nu nog om alle Fishguppyers hele fijne feestdagen toe te wensen , en tot volgend jaar . Hopelijk dat er van de vele lezers dan ook wat schrijver worden. Vissen zal er dit jaar niet meer van komen denk ik want heb gelijk al m’n molens weggebracht voor een APKtje. Voor iedereen die nog wel gaat …. laat de toppen maar rammelen en zie de maatse wijtingen maar te pakken te krijgen.
Met visvriendelijke groet
Eldert.
Verzonden vanaf mijn Galaxy

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > december 10, 2023

  Antwoord

  Hey Eldert, nu ik lees van Waarde 15, moet ik gelijk even toegeven dat ook Nico gelijk had met Waarde 14, had het na gekeken, maar vergeten te reageren.
  Sjonge wat een dag weer aan het water, op stap met het corona virus en dan mogen we hopen dat er niet gekust of geknuffeld is, lol….
  Lekker voor de controleurs dat er wat te meten viel en voor jou ook natuurlijk, de prijzen zien er weer goed uit!
  Fijne feestdagen en een goed 2024.

  Grtjes Peter

 2. Nico > december 10, 2023

  Antwoord

  Hoi Eldert. Zo te horen is het corona weer aan het terug aan het komen is. En dan krijg jij het te pakken maar toch knap van je om de laatste wedstrijd mee te gaan vissen. Ik heb me van de week maar laten inenten je weet maar nooit he. In ieder geval vis gevangen als is het veel klein spul .Maar dat is overal wel bekend en op het eind een rollade gewonnen is ook niet verkeerd. Mooi verslag en ook met leuke foto’s er bij .En hopelijk snel hersteld aan die kant en fijne feestdagen en een gezond 2024 aan die kant,

  Grtjes De Zeehondentemmer.

 3. Eldert > december 10, 2023

  Antwoord

  Klopt Peter , waar Nico zat is aan de vroondijk en dat is waarde 14 . Bij de trap , waar wij zaten is 15 . En dan bij den Inkel, links van het monument was bij ons 13 en rechts ervan , richting veerhaven zeg maar, dat was 12 . En dan had je ook nog waarde 11 , dat was van ’s lands kot tot aan de radartoren.

 4. Peter(Fishguppy) > december 10, 2023

  Antwoord

  Idd Eldert, 30 jaar geleden toen ik daar regelmatig wedstrijden viste, wist ik alles te benoemen en weer bedankt voor de opfrissing van jou kant.

  Grtjes Peter

 5. ies > december 11, 2023

  Antwoord

  Hey Eldert, wederom een verslag dat klinkt als een klok, helemaal top met zelfs foto’s terwijl het eigenlijk takkeweer was. Goed dat je toch gegaan bent, want het blijkt maar weer dat de genees makende storm met windkracht 6 de magische krachten bracht die de ouderwetse ceelandkracht als reinigende douche door het lichaam blies, brrrr moet er niet aan denken maar gefeliciteerd met de topprestatie en geniet van de prijzen.
  Uiteraard van af deze kant een wegblijvende corona of andere lichamelijke ongemakken en een gelukkig en visrijk nieuw jaar toegewenst.
  Groetjes Ies

 6. Henry > december 11, 2023

  Antwoord

  Hoi Eldert,
  Wat ’n verhaal, corona onder de leden, viswedstrijd, ’n regenbui die niet meer ophoud en daarbij ’n windje van 5/6 Bft. zodat er ook nog ’n hengel op de keien kukelt, da’s allemaal gene kattepis. Wedstrijdvissen is trouwens nooit mijn ding geweest en als ik zie wat je al niet over moet hebben voor ’n rollade blijf ik het daar maar bij houden. Ondanks het slechte weer toch weer wel beloond met ’n flink aantal, net als bijna overal ondermaatse vis, veel rammels op de toppen maar het belangrijkste is natuurlijk het weerzien van talrijke visvrienden en daarna het gezellige samenzijn. Weinig maatse vis, veel regen en wind zijn voor ons niet aantrekkelijk om de verre reis naar het zoute te maken, mocht hierin echter nog verandering komen staan we te popelen om alsnog het jaar af te gaan sluiten met ’n visdagje. Uiteraard wens ik ook jouw en je familie hele gezellige feestdagen en een gelukkig en visrijk maar bovenal gezond 2024 toe.
  Groetjes, Henry

 7. Stefan > december 11, 2023

  Antwoord

  Hoi Eldert, het was een natte bedoening, kan er over mee praten,
  Maar ja, als je wil, dan ga je he, gelukkig was je niet enorm ziek van de corona, sommigen hebben meer pech wat dat betreft.
  De visserij is redelijk eentonig, maar als er leven op de toppen is, is het toch leuk vissen.
  Een goede winterstop en feestdagen gewenst.
  Groeten,
  Stefan

 8. John Pieper > december 11, 2023

  Antwoord

  ha maat
  echt zeeuws weer zaterdag
  was weer gezellig
  ik geloof wedstrijd 5 met regen en wind dit jaar
  maar niet getreurd we hadden vis
  nu de feestdagen overleven en dan gaan we weer aftellen naar de tong
  want wijting heb ik nu wel genoeg gevangen
  braaf zijn in gouda
  groeten uit zeeland

 9. Hugo > december 11, 2023

  Antwoord

  Hoi Eldert,
  Weer een leuk verslag man, maar dat corona weer het feest komt verstoren dat is een ander verhaal, En dan nog niet te spreken over dat rotweer met de hevige wind en regen. Jullie zijn van het echte hout gesneden hoor echte zeebonken zoals we dat zeggen in België. Toch een mooie kluts kibbeling gevangen voor het thuisfront, en dan nog een lekkere rollade gewonnen. Wat beoefenen we toch een mooi hobby. Goede feestdagen toegewenst voor jou en je familie.
  Groetjes Hugo

 10. Jack jozen > december 14, 2023

  Antwoord

  Hallo Eldert.
  Zoals iedereen al schrijft heb er weer een super verhaal van gemaakt zoals we van jou gewend zijn en ongelooflijk dat je met zulk weer ook nog zo,n foto,s kunt knippen geweldig. En dan ook nog vissen vangen voor het panneke ja wij Henry en Ik hadden vandaag gepland om te gaan alle spullen stonden al klaar gaat Henry door rug wel jammer het weer was vandaag goed das pech he mijn pannen is op.Voor jou en je Fam.een hele fijne Kerst en een Voorspoedig Visrijk 2024.
  Heel veul groetjes Jack.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *