Home Gastvissers De dinsdagploeg op donderdag

De dinsdagploeg op donderdag

Advertenties


Volop wijting en schar voor de Walcherse kust!

Deze week had ik een luxe probleem! Ik werd “gedwongen” om donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf de boot te vissen. Drie visdagen achter elkaar. Er zijn mensen, die maar 3 keer in een jaar met hun boot op het water komen………. Iedereen had weer geboekt bij Dré Vriends van de charterboot “Big Marlin”. En soms komen de mensen van ver. Ook deze keer waren er opstappers uit Druten (Ger) en Eindhoven (Martin). Dus dat is vroeg uit de veren, als je ’s-morgens om 20.00 uur moet vertrekken. Twee uur rijden en dan opstappen. Het kan ook anders. In Kamperland is er een heel leuk pension. D’Ouwe Smidse a/d Noordstraat 26. De overnachting is heel redelijk van prijs en voor € 7,50 heb je al een prima lunchpakket. Wij vertrokken richting de Walcherse kust. Een bijna vlakke zee en zoals jullie wel op de foto’s zullen zien. Het zijn veelal weer dezelfde “koppen”. De visvangst op dit moment is uitzonderlijk goed. Je kunt naar de “Meerkerk” varen, maar dan heb je over het algemeen wat kleinere vis. Voor de kust van “Oranjezon” of Oostkapelle gaat het ook prima, zeker bij een oosten of zuidoosten wind. Dus of u nou ankert voor de R5, de R1 of de DR5 of DR3, het maakt op dit moment niet zoveel uit.

De dinsdagploeg op donderdag

De dinsdagploeg op donderdag De dinsdagploeg op donderdag

Volop wijting en schar voor de Walcherse kust! Deze week had ik een luxe probleem! Ik werd “gedwongen” om donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf de boot te vissen. Drie visdagen achter elkaar. Er zijn mensen, die maar 3 keer in een jaar met hun boot op het water komen Martin viste met een huurhengel, maar omdat die was bestemd voor de wrakken (dikke lijn) ving Martin niet zo veel. Te dikke lijn in een volle stroom wil zeggen, dat je lijn niet eenvoudig op de grond komt en dus ook het lood mee neemt. Dus besloot Dré er dunnere lijn op te zetten en dat werkte wel. Even van te voren melden dus, als je een huurhengel wenst. De spekkoper van de dag was Mart.

De dinsdagploeg op donderdag

Hij moest zich nog revancheren voor de week er voor. Hij ving toen maar 2 gullen en wij 5, dus dat was slikken. Nu was het andersom. Hij 2 gullen en wij……………..

De dinsdagploeg op donderdag

Al met al was het weer een leuke dag. Met lekkere versnaperingen, volop vis en prettig verblijf op het water.

Dus: heeft u nog eens zin om op te stappen? Aarzel geen moment en boek bij één van de vele charterboten vanaf de Neeltje Jans of uit Vlissingen.

Kamperland, 6 november 2011/Ben Biondina

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *