Home Gastvissers Henry en Jack, vissen aan de Botlek

Henry en Jack, vissen aan de Botlek

Advertenties

Beste visvrienden.

Na de gebruikelijke minder leuke zomerse dingen, schilderwerk aan het huis, maar ook de leuke dingen, een midweek vakantie met de kleinkinderen was het weer de hoogste tijd om een hengeltje uit te gaan gooien. Om 9.30 uur stond m’n trouwe maatje Jack aan de deur en tuften we al kakelend richting de Zeeuwse wateren. We hadden ruimschoots de tijd en moesten zelfs nog eventjes geduld hebben om te kunnen steken omdat het water nog niet ver genoeg af was. Er was volop vertier aan de waterkant, caravans met onder hun luifeltje vakantiegasten die genoten van het heerlijk schijnende zonnetje. We kregen hulp van een Duits moederke en haar dochter die in de regio hun vakantie doorbrachten, dochterlief vond het fantastisch om de pieren en/of zagers in de daarvoor bestemde emmers te deponeren nadat we haar hadden uitgelegd , in het Brabants/Duits , waarvoor al die kriebeldingen bestemd waren. Ondertussen waren er al zo’n 20 tal andere vissers gearriveerd om de fel begeerde zagertjes in hun emmers te krijgen. Als beloning dat we dochterlief ’n tijdje hadden vermaakt maakte moeder nog een foto van ons beiden toen we ons aas netjes in gingen pakken.

Henry en Jack, vissen aan de Botlek

Henry en Jack, vissen aan de Botlek

Nu was het vol gas naar de waterweg om te kijken of we vandaag een leuk aantal visjes aan wal zouden kunnen takelen. We arriveerden om 15.15 uur en zagen dat al 2 vissers net voor ons uit liepen om hun stekje veilig te stellen. Uiteraard schoven we netjes aan in het rijtje en even later vlogen onze goed beaasde haken in het zilte sop en was het afwachten geblazen. Na ± 1 half uurtje kreeg ik een mooie doorbuiger en kon ik een mooie grote dikke bot op de kant hijsen, het begin was gemaakt!!!

Henry en Jack, vissen aan de Botlek

Mijn maatje Jack had minder geluk en gooide na z’n 2e worp alles in de plomp omdat zijn gevlochten lijn doormidden brak, even helpen, snel wisselen en vissen maar weer. Wat later vingen we met regelmaat kleine botjes en toen ik mijn 2e mooie bot aan de kant takelde hoorde ik m’n maatje roepen dat ie vast zat, weer alles kwijt.

Henry en Jack, vissen aan de Botlek

Jack laat zich echter niet zo snel van de kaart brengen en begon vol goede moed z’n 2e lijn te monteren. Ondertussen kwamen met tussenpozen vissers aan die ook een kansje wilden wagen en rond 21.00 uur, het was toen hoog water, zaten we met zo’n tiental hobbyisten op een rijtje. Tot nu toe was het overal veel ondermaatse vis die gevangen werd terwijl met regelmaat het aas vervangen moest worden omdat krabbemans alles kaal vrat. Iedereen had de hoop dat het als het donker werd er toch nog wat leuke maatse vis aan de kant getakeld zou kunnen worden. Helaas pakte dit anders uit, er was weinig stroming zoals eigenlijk heel de dag al was geweest, waardoor waarschijnlijk ook de verwachte aanbeten uitbleven. Na wat trillen op m’n top kon ik nog een palinkje aan de kant halen die weer blij was dat ie terug naar z’n moeder kon. Toen ik m’n maatje hoorde roepen ging ik snel kijken wat er loos was. Eindelijk had ie een prachtige aanbeet en hing er iets zwaars aan zijn lijn te bonken. Draaien, draaien en nog ‘ns draaien tot zo’n 10 mtr. uit de kant de gevlochten haaklijn brak en zijn buit er van tussendoor ging, Jack had vandaag echt z’n dag niet. Je hebt van die dagen dat alles mislukt en/of fout gaat en dit bleek bij m’n maatje vandaag te zijn, met wat mopkes etc. bleef, zoals bijna altijd, zijn humeur goed op peil. Wat later kon ik nog een tongetje van 20 cm. arresteren en ook Jack die veelal kleine botjes ving kon met een mini tongetje op de foto.

Henry en Jack, vissen aan de Botlek

Henry en Jack, vissen aan de Botlek

Henry en Jack, vissen aan de Botlek

Zowel de stroming als de aanbeten bleven afwezig en na ’n praatje met de andere vissers bleek dat er met zo’n 18 hengels een mooie tong van 33 cm gevangen was!!! We besloten rond 24.00 uur om ons boeltje in te gaan pakken, verschillende andere vissers waren al richting huiswaarts. Nadat we een visser uit de regio hadden blij gemaakt met ons overgebleven aas reden we om 0.30 uur weer richting het Brabantse land. Al met al hadden we ondanks de mindere vangst en de steeds maar achtervolgende pech van Jack toch weer een leuk visdagje gehad. Prachtig weer, genieten aan de waterkant, toch nog een panneke vis voor het thuisfront, dat is toch wat iedere visser wil!!!! Voor al onze visvrienden : Een goede vangst !!!!

Groetje, Henry

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > augustus 16, 2017

  Antwoord

  Beste vrienden, bij het plaatsen van deze reactie, moet ik eerst even voorop stellen, dat ik reuze trots ben op iedereen die voor onze site schrijft, of je nu een enkele keer schrijft, of iedere keer dat je gaat vissen, ik ben met iedereen even blij! Ook met de vele reacties die er de laatste tijd worden gegeven, ben ik reuze blij, dat getuigen van waardering voor de vissers en schrijvers
  Maar jij Henry, behoort tot een groepje, die elke keer dat ze gaan vissen, een compleet avontuur te boek zetten, zodat het iedere keer weer genieten is om het te plaatsen en later nog enkele malen te lezen, met trots! Henry je bent een speciale!

  Zoals het blijkt uit de laatste verslagen is het in augustus kommer en kwel, wat de vangsten betreft, maar daar en tegen, mogen we zeker niet mopperen over de aantallen uren met zon! Dus ook augustus, gewoon volop genieten aan de waterkant, het zonnebrilletje op, zodat het niet zo opvalt, dat je naar de vrouwtjes zit te staren en vissen maar!

  Groetjes Peter

 2. Rick > augustus 16, 2017

  Antwoord

  Hoi mannen.

  Wat een mooi verslag van jullie avontuur. Bedankt dat jullie vertelde over deze website.Echt een schitterende site. Top! Ik heb nu heel veel te lezen als het slecht weer is.😎 Na kennis gemaakt te hebben met jullie.. ving ik nog een maatse tong van 25cm nog voor dat jullie bij de auto waren. Verder was het niks als alleen maar klein spul. Toch 2 mee naar huis. Ik hoop jullie nog eens tegen te komen.
  Gr. Rick 🐟

 3. Nico > augustus 16, 2017

  Antwoord

  Hallo Henry en Jack. Jammer dat Jack toch zoveel pech had en uiteindelijk is het toch goed gekomen met Hem. Ja dan zoals gewoonlijk heb Jij weer een prachtig verhaal geschreven en met mooie foto’s er bij. Van jullie twee en van de vis de gezelligheid straal er vanaf bij Jullie en daar ga je ook voor weg.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 4. Jack Jozen > augustus 16, 2017

  Antwoord

  Hoi mede vissers wat heeft mijn maatje toch weer een prachtig verhaal geschreven,ondanks mijn pechdag hadden we toch weer een super dag van alles te beleven,de Duitse nog eens op kunnen frissen op zun Brabants.Maar de vis moet weer niet te lang wachten want mijn vriezer begint weer te legen de {Pastoor] moet den Heer nog maar eens aanroepen,nog bedankt maatje voor het verhaal groetjes [De Misdienaar}.

 5. Kees Michielsen > augustus 17, 2017

  Antwoord

  Prachtig verhaal!
  Jammer van de slechte vangsten..
  Heb het verhaal in 1 ruk uitgelezen, bedankt mannen!!

  Deze site voldoet zeker in een behoefte gezien de vele reacties, chapeau Peter!

 6. Alain Tulleneers > augustus 18, 2017

  Antwoord

  heeey Gabbers
  Jack & Henry,jullie zijn wel een apart stel, in positieve zin bedoeld. Mijn respect voor jullie inzet,verplaatsing,zelf aas steken, vissen als iedereen van zijn nachtrust geniet, in het holst van de nacht over de weg jakkeren, ge moet het maar doen.Hoed af voor de foto’s en bij behorende uitleg,waar Peter dan een vlot lezend verslag van maakt in woord en beeld.Tot volgend leesgenot.
  Groetjes Alain

 7. hans de bruijn > augustus 19, 2017

  Antwoord

  Hoi henry en Jack,
  Weer een mooi verslag jullie zijn echte maten schitterend en ook twee toffe gasten ook levens genieters en veel plezier maken zo hoort het ook jammer van de mindre vangst maar als jullie maar genoten hebben.
  Groeten Hans de bruijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *