Home Gastvissers Kees en Willy, kantvissen Zeeuws Vlaanderen

Kees en Willy, kantvissen Zeeuws Vlaanderen

Advertenties

Maandag 11 januari 2021

Samenvatting: vandaag gevist Zeeuws Vlaanderen, veel wind en weinig vis.
Goed verhaal, lekker kort ๐Ÿ˜Š
———–
Wil je toch wat meer weten over de sessie lees dan vooral verder..

Ondanks dat de weersverwachtingen niet al te best waren toch besloten te gaan vissen met Willy.
Plan was om aan de Westerschelde te gaan vissen, als stek hadden we gekozen voor Ellewoutsdijk.

Eerst Willy opgehaald en rond 08.00hr. stonden we bij Lobbezoo, het aas lag al klaar en we konden gelijk weer verder. Een klein uurtje later stonden we op de dijk bij Ellewoutsdijk en dachten we te kunnen beginnen, toch maar even de dijk over gelopen zonder hengels en dat viel effe tegen, harde koude wind vol in ons gezicht, nee dat ging hem niet worden hier. Terug in de warmte van de auto dan maar beslist om, via de Westerscheldetunnel, naar de overkant te rijden. Ik had op Google maps en op de Navionics kaart gekeken en besloten naar Perkpolder te rijden, wind in de rug en diep water binnen werpbereik.

 

Eerst maar eens begonnen met 1 hengel, ingooien met wind in de rug ging goed en het aas kwam op de gewenste diepte te liggen.

 

Al vrij snel zag ik een zeehond rondjes zwemmen op de stek. Dat wordt snel indraaien als er vis aanzit.

 

 

Nou, daar hadden we geen last van, na een uur nog geen tik gezien en dus weer op pad en gezocht naar een andere stek vlakbij.

Bij het haventje van Walsoorden ligt een mooi plateau met bankjes en erg diep water binnen werpbereik. Daar gingen we vissen!!!

Vlak onder de kant gelijk diep water, wat wil je nog meer?

 

 

Nou…vooral geen oesterbedden dus. Na een paar doorgesneden lijnen zijn we daar ook weer vertrokken. Ondertussen had Willy gebeld met een kennis (Ludwig) om informatie over stekken te krijgen. Na kort overleg bood aan om ons naar een andere stek te begeleiden, er zijn nog behulpzame mensen op onze planeet dus.
We zijn achter Ludwig aangereden en in Terneuzenย  aan het kanaal Gent-Terneuzen beland waar we rond 13.00 eindelijk konden beginnen met de echte visserij.
Bij de eerste inworp ving ย ik gelijk een mooie schar van 25 cm en niet veel later een setje wijtinkjes, hoopgevend begin dus.

 

 

De stek vind ik niet geweldig, het uitzicht op de berg kolen ben je snel beu

 

Het kanaal is vrij diep, dat moet ook wel want er komen gigantische schepen langs!

Je moet steeds oppassen voor passerende boten, die komen vaak kort onder de kant langs en varen dan je lijnen af (in het slechtste geval sleuren ze je hengels mee het water in..)

 

 

Af en toe kregen we beet en Willy heeft zelfs een paar keer een doublet gevangen

 

 

Om 17.00 uur zijn we gestopt met vissen. Het restant aan pieren heb ik meegenomen en ingezouten om een volgende keer mee te gaan vissen.

Groeten,
Kees Michielsen

Zeevissen in Langenland

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

14 reacties

 1. Fishguppy > januari 12, 2021

  Antwoord

  Kees, complimenten jonguhh, dat je er ondanks de magere vangst, zo’n topverhaal van maakt, doet geen mens jou na! Zo mooi gecensureerd, met prachtige foto’s en plattegronden en screens, fantastisch gewoon, dat mag ook weleens gezegd worden!

  Groetjes Peter

 2. Gino > januari 12, 2021

  Antwoord

  Hoi Kees en Willy,
  jullie hebben er zeker de nodige kilometers opzitten .Heb er onlangs ook geweest aan het kanaal ,het is er wel goed zitten op die stekken en de auto vlak bij je…maar idd de vangst was toen ook niet denderend maar dat is al 2 maaanden terug! Volgens een plaatselijke visser zou dit veel te maken hebben met de gigantische werken aan het sluizencomplex, zou best kunnen?!
  Spijtig van jullie vangsten maar toch mooie foto’s en een dito verslag.
  Succes nog verder.

  grtjs Gino

 3. ies > januari 12, 2021

  Antwoord

  Hallo Kees,
  Ben het geheel met Peter eens. Een prima verslag opgefleurd met foto’s en diepte kaarten (ben benieuwd waar je dat kan downloaden). Jammer dat de vangst tegen viel , maar die dingen gebeuren. Twee goede verslagen ingestuurd. maar ik ben vooral blij met de tweede ziet er top uit.
  Groetjes Ies

 4. Nico > januari 12, 2021

  Antwoord

  Hoi Kees en Willy. Mannen wat hebben jullie samen kilometers gereden om uiteindelijk een stek hebben gevonden. Waar wat vissen naar boven kwamen respect daar voor en dan ook nog leuke foto’s genomen zoals van de vis. En met ook een leuk verslagje van je vissessie en dus de volgende keer meer vis toegewenst daar voor beide.

  Groetjes De Zeehondetemmer.

 5. Gino > januari 12, 2021

  Antwoord

  Hoi Ies,
  via je smartphone gewoon de app Navitronics downloaden !

  grtjs Gino

 6. ies > januari 12, 2021

  Antwoord

  dank je Gino, ga ik proberen.
  Groetjes Ies

 7. Peter(Fishguppy) > januari 12, 2021

  Antwoord

  Benieuwd wat je krijgt met navitronics ๐Ÿ˜„๐Ÿคฃ

 8. Gino > januari 12, 2021

  Antwoord

  Jaajaa Navionics hoor !

 9. Henry > januari 12, 2021

  Antwoord

  Hey Kees en Willy, Een goeie stek, geen oesters of zeehonden, weinig volk, geen wind recht op de snuit etc. etc. is in deze tijd ongeveer zoeken naar โ€˜n speld in โ€˜n hooiberg. Bij jullie sessie leek โ€˜t un bietje op ene vroegtijdige carnaval, heen en weer, op en neer !! ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚Toch uiteindelijk โ€˜n plekje gevonden waar ook nog โ€˜n visje te haken viel. Een leuk verslag met minimale vangsten maar dat is helaas momenteel overal zo. Waar zitten de gullen ??? Hopelijk hoeven jullie bij het volgende visdagje minder kilometers te rijden en is de vangst een bietje meer ๐Ÿ‘๐Ÿ˜‚. Groetjes, Henry

 10. Hugo > januari 12, 2021

  Antwoord

  He’ Kees & Willy,

  Mooi leerrijk verslag met alles erop en eraan, spijtig dat je zo moest zoeken voor een deftige stek maar dat hoort nu eenmaal ook bij het vissen zeker! Tof dat er toch nog goeie zielen bestaan om hun medemens te helpen. Toch nog wat vis gevangen dat maakt de dag dan toch nog wat gezelliger hรฉ. Succes bij jullie volgende trip.

  Groetjes Hugo

 11. Kees Michielsen > januari 12, 2021

  Antwoord

  Bedankt voor de erg leuke reacties ๐Ÿ‘๐Ÿ‘

  Binnenkort weer proberen onder het motto “geef nooit op” ๐Ÿ˜œ

  Wordt vervolgd.. ๐ŸŽฃ๐ŸŸ๐ŸŸ๐ŸŸ

 12. Ludwig > januari 12, 2021

  Antwoord

  Prachtig verhaal Kees en Willy.alleen die negatieve reactie op die berg met kolen .heeft een reden .in Zeeuws Vlaanderen moeten de kachels ook branden.
  Gr Ludwig en altijd welkom in Zeeuws Vlaanderen

 13. Stefan Groenheide > januari 12, 2021

  Antwoord

  Hoi Kees en Willy, mooi verslag om te lezen en mooie foto’s en toevoegingen van navionics (kende het niet). Heel interessant en origineel, genieten dus voor lezer. Alvast suc6 de volgende ronde.
  Groeten, Stefan

 14. Frank > januari 19, 2021

  Antwoord

  Hoi Kees,

  Mooi verhaal van een bezige dag.
  3 Stekken proberen om dan toch in de vis te zitten,das van volhouden spreken.
  Volgend keer meer vis gewenst.

  Groeten Frank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *